Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogyan maradjak ébren és...

Hogyan maradjak ébren és hogyan ne szoktassam a nagy ágyba?

Figyelt kérdés
1.5 hetes babám éjszaka 1-2x kel enni. Ezzel nincs is semmi baj, én viszont nem tudok fent maradni és még akkor visszaalszom, amikor ő eszik. Így ott marad mellettem a nagy ágyon és következő etetésnél jövök rá, hogy nem tettem a helyére. Hogy maradjak talpon? Nem fog így odaszokni? Nem igazán van kint, szinte az egész napot átalussza az ágyában, esténként szoktuk csak a nagy ágyra tenni, vagy ha fent van napközben pár percet.
2014. júl. 11. 07:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%
Még nem szokik hozzá, én 5 hónaposan költöztettem a kiságyba, nem volt hiszti egyből szépen aludt benne.
2014. júl. 11. 08:27
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Etess ülve! vagy vmi székben, fotelben! Hát ha ezt így folytatod oda fog szokni, simán megszokja h este melletted alszik nem kell hozzá sok idő! Egyik ismerősömnél is kezdődött, hogy fekve etetett hamar bealudt, vagy fájt a pici hasa ezért odavették magukhoz.. és most 4 éves és nem tud elaludni a saját ágyában pedig a franciaágy mellett van!
2014. júl. 11. 08:32
 3/12 anonim ***** válasza:
56%

engedd át magad a természetes ösztönnek, és aludj együtt a babáddal. a legjobb :)

én is küzdöttem még az elején, meg a párom is próbált hatni rám, hogy pakoljam vissza a gyereket a kiságyba.

amíg ezt így játszottam, depis, nyomott volt minden napom, mint egy holdkóros, olyan voltam.

amikor elfogadtam, nekem is, gyereknek is az a legjobb, ha együtt alszunk, onnantól kezdve köszöntött be a "könnyű és boldog korszak" a kisbabás életembe :)

ha engeded, hogy ott aludjon, oda fog szokni... de amikor nagyobb lesz 2, 3 éves, majd meg tudod már vele beszélni a "költözést". persze ha belefér az életedbe, hogy ez így történjen. ha nem - és nem azért, mert mások szerint rossz, hogy ott alszik a gyerek, meg ijesztgetnek, hogy még 14 évesen is veled fog aludni (ez nem történik így, csak van, akinél így történik, a többség nem így jár) - szóval ha TE valóban te nem akarod, hogy ott legyen, akkor ezt a kemény küzdést, hogy éjjel majd meghalsz, szédülsz, majd elájulsz a fáradtságtól, és hagyod a babát sírni is akár, szóval ezt kell csinálnod. talán egyszer majd elfogadja a kicsi, és aztán ez lesz a természetes.

(én nem bírnám. én inkább az együttalvást javaslom. a legtermészetesebb és így a legjobb, legboldogabb, legpihentetőbb és legkényelmesebb is) :)

2014. júl. 11. 09:54
 4/12 anonim ***** válasza:
Én amiatt féltem mikor pici volt, hogy rágördülök ha elalszom, vagy elejtem ha ülve szoptatom. Így én tableton neteztem közbe, hogy ne aludjak el, mindig nagyon tájékozott voltam :). Most, hogy már fél éves nem félek és jókat alszunk együtt. Szerintem csak azért ne kínozd magad a fennmaradással, mert attól félsz, hogy az ágyatokba szokik. Még picike, szüksége van rád. Mi eljutottunk oda, hogy mindegy hol, mindegy hogy, csak aludjunk végre :)
2014. júl. 11. 10:16
 5/12 anonim ***** válasza:
67%
Ilyen pici baba nem fog még emiatt "odaszokni". Az első 6 hétben én is magam mellett altattam a babámat, mert éjjel többször kelni kellett hozzá. Ez nekem is kényelmes volt, meg neki is, így sosem jutottunk el odáig, hogy sírjon, behergelje magát. Fekve megszoptattam és aludtunk tovább. 6 hetes kora óta már végigaludja az éjszakát, így átkerült a saját ágyába. Egyáltalán nem vette zokon, pedig előtte minden éjjel velünk aludt.
2014. júl. 11. 10:28
 6/12 anonim ***** válasza:
9%

9 hónapig egy test egy lélek voltatok..

Nyugodtan aludjon melletted,te meg pihenj szopi közben ez a legjobb neked is meg a babának is!

Én is így tettem majd kb 5-6 hónaposan áttettem a kiságyába és nem sírt nem szokott oda!

Én akkor tettem már át mikor már csak 1x evett éjszaka vagy volt olyan hogy egyzser sem.

2014. júl. 12. 20:25
 7/12 anonim ***** válasza:
Mi az első babánkat csak egyszer tettük az ágyra egy percig, de onnantól kezdve mindig ordított, hogy a nagy ágyon akar lenni...nekünk nagyon nehéz volt a kiságyába szoktatni. A második gyerekünk sose feküdt az ágyunkba még most se, pedig már egy éves és külön szobába van a tesóval. Én úgy oldottam meg, hogy nem vártam meg sose hogy este sirjon, mikor nyöszörgött már kaptam is fel, tettem cicire, villanyt se kapcsoltam, szememet se nagyon nyitottam ki :) fotelba leültem és amikor már lassabban szuszogott tudtam hogy elaludt, így visszatettem óvatosan. Egy hónapig ment ez az éjszakai üzemmód. Ha beszoktatod az ágyatokba nuku szexuális élet. Nálunk az első gyerekünket az apja úgy tette át mindig mikor hazajött az éjszakás műszakból, de utána persze nem aludt semmit mert ordított a gyerek....nehéz megállni, de muszáj...szerintem
2014. júl. 13. 17:59
 8/12 anonim ***** válasza:

Masodik valaszoloval.melyen egytertek!!!!! Mi is egyutt alszunk. Ja es utolso valaszolohoz komment: van sze ualis elet egyuttalvassal is. Uncsi lenne csak a nagyagyban lefekveskor :)

Szoval ha odaveszex odaszokik de akkor hagydbha hosszu tavon is birosnmajd mert egybideig igenyelni fogja...sztem sok baba igenyli aztan vagy hagyjak vagy nem....

2014. júl. 13. 23:51
 9/12 anonim válasza:
En is hasonlo okok miatt kezdtem egyuttaludni a babammal, mindkettonknek jobb volt igy, pihentebbek voltunk igy. Az agya a szobankban volt, kb 7-8 honaposan kezdodott az, hogy nem aludt el szopi utan ejjel, csak ha betettem a kisagyaba. Lassan, fokozatosan, magatol szokott az agyaba, ma mar 3 eves es nem hajlando velunk aludni, pedig neha olyan jo lenne megolelgetni ejszaka...
2014. júl. 14. 15:34
 10/12 A kérdező kommentje:
Eszemben nincs odaszoktatni, vele aludni. Pont ezért tettem fel a kérdést. Nagyon szeretem a gyerekeimet, de mindenkinek meg van a maga helye. A nagyobb sem aludt soha közöttünk, igaz vele nem is volt bajom az éjszakázás.
2014. júl. 14. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!