Szerintetek sok?!

Figyelt kérdés

Sziasztok! Azért teszem fel a kérdést,mert mindenki mást mond. Mást a védőnő, más a gyerekorvos és más a család.

Van egy 5 hetes kisfiam. 3800 g-al született és 53 cm-rel. Nagyon kevés a tejem. Általában kiszívja mindkét mellemből és azon felül még megeszik 120 ml tápszert a Humana 1-ből ha 6 óránként etetem (a 2.héttől éjjelente 6 órát alszik). Ha 3 óránként akkor 200 ml tápszer és azt a nagyon kicsit is kiszívja a mellemből. Azért nem a Startból,mert azt ette 3 hétig de a tej mellett még 170 ml kellett neki.Szerencsére nem hasfájós. Anyósom szerint olyan nincs,hogy ne legyen elég tejem,mert neki rengeteg volt s hiába mondom,hogy mindenki más ő hajtogatja a magáét. Próbálom nem felvenni de amikor úgy hív fel,hogy már kért nekem időpontot egy szoptatási tanácsadásra na az sok. A férjem hiába mondja neki nem segít. A védőnő szerint adjak neki max 100 ml-t és még ami a mellembe van. Akkor meg nem lakott jól s hiába hagytam sírni fél óráig nem segített. A doki szerint pedig ne etessem a mellemből csak ha már teljesen megtelt meg a hízása amúgy is normális. De akkor is kikellett egészítenem. Most 5 hetesen a kicsi 5000g és 56 cm. Heti 300-400g-ot hízik.

A kérdésem az lenne,hogy szerintetek is sok,mert mindenki mást mond?! Illetve vannak e jó tippjeitek a tejfakasztáshoz? (már mindent próbáltam amiket itt vagy a neten olvastam...naponta eszem a rántott levest, mecsek szoptatós teát iszom hozzá, még sört is ittam de semmi)

Előre is köszönöm.

2014. jún. 23. 17:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
A lányunk 80 milit evett 5 hetesen és heti 150 gr-ot hízott.
2014. jún. 23. 17:38
 2/12 A kérdező kommentje:
nekem azt mondta a védőnő,hogy heti 150-200g hízás a megfelelő. hát a fiam a dupláján. de a dupláját is eszi.
2014. jún. 23. 17:43
 3/12 anonim ***** válasza:
a babám pont ennyivel született mint a te babád..5 hetesen 5100gramm volt és 58 cm. napi 35 gramm körül hizik és napi 5ször eszik 150ml-ket. az én babám 2 hetesen evett 80ml-ket és 3 oránként.
2014. jún. 23. 17:49
 4/12 anonim ***** válasza:
még annyit, hogy a háziorvos azt mondta, hizhatna többet is...azt válaszoltam, hogy Isten ments, pont jo igy ahogy van.
2014. jún. 23. 17:51
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

a fiam hetente 500 g-ot hízott fél éves koráig, és nagyon keveset evett, reggelire kb. 6 órás alvás után 200 milinél soha nem többet, uzsira meg kb. 90-eket. Ő anyatejes volt, de sajnos méregetnünk kellett, azért tudom.

egyébként alig volt tejem, mikor hazajöttünk a kórházból, és nekem tényleg egy szoptatási tanácsadó segített (bár anyós finomabban is előadhatná magát), az tény. Két hétig vért izzadtunk én is, meg a gyerek is, és már bevallom, épp fel akartam adni, amikor sikerült :) a szoptatási tanácsadó lánnyal is szerencsém volt, nem volt elvakult, és nagyon sokat segített.

Talán ami nekem még segített az a 100%-os paradicsomlé.

és az hülyeség, hogy ne etesd mellből, csak ha megtelt. Ha beáll a kereslet-kínálat, nem is fog feszülni sem.

2014. jún. 23. 18:07
 6/12 anonim ***** válasza:
Ne hallgass senkire, adj neki annyit amennyit kér. Az én fiam ugyanez volt, rengeteget evett. Minden baba más. Azt mondták kitágul a gyomra, ne adjak neki annyit, de csak üvöltött. Nekem ennyit nem ért, vissza nem bukta, aludt is nyugodt is volt. 4éves lesz, átlagos testalkatú, régi étvágya sajnos fényévekre.
2014. jún. 23. 18:10
 7/12 anonim ***** válasza:
49%
A tápszerhez nem értek, de a tejserkentéshez a legjobb módszer ha nagyon gyakran mellre teszed a babát. Szó szerint lógjon a melleden egész nap 3-4 napig.
2014. jún. 23. 19:04
 8/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat :) megnyugodtam :) jó,mert itt saját tapasztalatból beszélnek nem csak a tankönyvből :)
2014. jún. 23. 19:22
 9/12 anonim ***** válasza:

A gyerekorvos sajnos baradságokat beszél! A mell nem tejtároló, hanem tejtermelő szerv. Minél gyakrabban kapja azt a parancsot, hogy "termelj", ergo mellen van a baba, annál több tejet fog termelni, Minél ritkábban kerül mellre, annál kevesebbet fog termelni. Azt is meg lehet csinálni, hogy miután evett mindkét melledből, visszarakod az elsőre, majd a másodikra.

A védőnő és a gyerekorvos nem szoptatási szakember (kivéve ha van ilyen irányú végzettségük), én a helyedben felkeresnék egy IBCLC tanácsadót, biztosan tud segíteni, ez a szakmája: [link]

Facebookon is van egy csoport, ahol tudsz segítséget kérni: [link]

2014. jún. 24. 17:08
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én lányom is mindig a dupláját ette mint mennyit lehetett volna. Volt hogy 1,5 kg hízott egy hónap alatt. Cseszegettek is érte....

Ő csak 2 hónapig szopizott+ mellé a tápszer. Most 8 hónapos 12,2 kg. Most adj neki amennyi kell neki, csak magadra halgass. Majd ha hozzátáplálsz akkor kell odafigyelni hogy egészséges ételeket egyen.

Én is sokat aggódtam a hízása végett de lelassul majd.

2014. jún. 24. 17:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!