Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit lehet kezdeni a cumizavar-...

Piroska és a farkas kérdése:

Mit lehet kezdeni a cumizavar-sztrájkkal?

Figyelt kérdés
Szerintem ugyanis ez a problémánk. Kislányomat kezdetektől csak bimbóvédővel tudom szoptatni. 2 hetes kora körül 2 hétig tápszert kapott mert annyira fogyott. Ezt cumisüvegből. Azután úgy beindult a tejem, h szerencsére a tápszert úgy ahogy van elhagyhattuk, viszont lefejt tejet majdnem minden szopizás után adtam neki cumisüvegből, mindig csak szopizás után. Jó erővel és szerintem jó technikával csinálta egészen pár nappal ezelőttig, amikor kb minden előzmény nélkül már kb akkor sírt, amikor meglátta, h cici jön és nem üveg. Ennek kb 5 napja, azóta a legtöbb etetésnél először kapja a cumisüveget, és utána fogadja el a cicit. Ezalól a reggeli szoptatás kivétel, mert akkor vmiért rögtön elfogadja a cicit, és pótlásra sincs szükség, éjszaka gyűlik kb össze annyi tej a mellemben mint amit nappal cici+üveg kombinációval megkap egy étkezésre. nem tudom, h a sztrájk azért van-e, mert olyankor már annyira éhes, de nem hiszem, mert mindaddig amig fel nem vesszük a szopi-pózt, teljesen nyugodt.... Szerintetek mit csináljak? Tanácstalan vagyok, mert jól kialakult napirendünk van,nem szeretném borítani azzal, h pl felrúgom az evési szokásait, és az eddigi 3,5 órák helyett óránként mellre teszem...mert amúgy nagyon kiegyensúlyozott, mosolygós.
2014. jún. 22. 14:00
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy most 12 hetes, eddig semmi gondot nem okozott a " vegyes táplálás".
2014. jún. 22. 14:12
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Először is gratulálok a picurhoz, sok kérdésnél olvastam a válaszaid ill láttam a kérdéseid.

vegyes taplalas az az mikor tapit is adsz.

Lehet csak elolvastam de nem értem mért kell pluszban cumisüvegből anyatejet adnod? Ha can elég akkor nem kell cumisüvegezni!(te mázlista:))

Mert igy csak raszokik. Az a baj a cici vs cumisüveggel hogy nem ugyanugy kell szivnia és ez megzavarja. illetve saját tapasztalatom az hogy nem csak ez ami miatt raszoknak vagy hogy könnyebben jön, hanem inkabb az egyenletesség. A ciciből ugye mikor megindul nagyon jön szinte fuldoklik a lanyom néha ki is köpi aztán meg alig jön dolfozni kell érte. A cumisüvegből meg mindig egyforman jön . Valahogy ki kéne iktatnod a cumisüveget. Pl poháe vagy kanalazás. Az első par nap borzaszto lesz üvölteni fog de szépen lassan hozzaszokik vagy inkabb cicizik a lassu kanalazás helyett.

De ne erőltesd a cicit, probald meg előbb szopi pozban barmi mast hogy ne ingerwlje magát ha meglátja mijön. Valtoztass szopt.pocziciot.,ill én azt csinaltam(volt hasonlo gondunk) hogy ugy adtam a potlást is hogy közben szabadon hagytam a cicim és fokozatosan forditottam a szopihoz megfelelő helyzetbe.(ez szamomra cumisüveggel volt kivitelezhető) probald meg fekve szipiztatni ugy altatni.

a napirend pedig még sokat fog valtozni.

sok sikert

2014. jún. 22. 15:56
 3/8 A kérdező kommentje:
Szia, köszönöm a vàlaszt! igazàból az van, h kislànyom màr hetekkel ezelőtt leszokott az éjszakai szopiról és nappal is csak 4 órànként eszik. Mivel 1-2 nyügösebb nap kivételével ezt a rendszert ő alakította ki,èn nem kezdtem el jusztis 2 órànként mellre tenni, h jobban beinduljon a tej. Nincs bajom azzal természetesen ha vki igény szerint szoptat, csak én így rendszerben jpbban müködöm :).nade ez azt jelenti, hogyha nem fejném le mindkét mellem minden szoptatàs utàn, akkor 1cici kb 8 órànként lenne hasznàlva, ezért inkàbb egyikből szopizik, màsikat fejem, mert attól félek, h a 8 óra az màr olyan sok idő, h elkezdene apadni. Nade! a lényeg, h 4 óra alatt viszont 1 ciciben nem termelődik neki elég, ezért megkapja az előző fejést. itt csinàltam hülyeséget, mert simân csak àt kellett bolnatennem màsik cicire, szívja ki azt is üresre" oszt szevasz". és azutàn lefejni ha még vait. Most ezzel próbàlkozom, tegnap az 5 étkezésből csak 2-nél kellett cumisüveg, ma még egyszer sem, bàr azért nem ment gördülékenyen...
2014. jún. 23. 13:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia igen ez jo megoldas a két cicizés,Igy sztem lesz elég tejed. Fejd le mindig azt amelyikkel kezdte és legközelebb arra tedd először amelyikkel kezdte. Ha 8orat kihagysz egy cicin az télleg nemjo. jol csinaltad h lefejted,ügyi vagy hogy eszedbe jutott a két cicizés ...

öszinten én mindi lefejem mindkettőt de nekem baromi kevés igy is a tejem és 3oranként eszik a kicsi. összvisz 30_60mili igy is...

2014. jún. 24. 11:04
 5/8 anonim ***** válasza:
vagyis arra tedd amelyikkel befejezte bocsi
2014. jún. 24. 11:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hâ igyekszem... eljutottam oda, nem stresszelek semmin, mert a legvégső cél úgyis az, h ne maradjon éhes, hogy az hogy megy be, másodlagos.Drukkolok h neked is legyen elég! ja és bocsi, zöld kezecskét akartam nyomni, csak telefonról vagyok, és véletlenül a màsikat talàltam el....: ) egyébként a tej mennyisége nem feltétlenül jelenti azt h kevés, mert ha zsíros akkor elég a kevesebb is.Ismertem olyat akiből szinte dőlt a tej, a babâja mégsem hízott. kiderült, h túl " vizes" volt a teje.
2014. jún. 24. 13:17
 7/8 anonim ***** válasza:
igen ezt tudom én is. De sajnos a 3honaposomnak a 20mili édeskevés még ha fele zsír is... de azéet aranyos vagy.
2014. jún. 26. 01:06
 8/8 anonim ***** válasza:
ja mostanra kiderült 20-40miliket szopizik már csak. apad a tejem. pedig nem csinalunk semmit masképp....
2014. jún. 26. 01:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!