Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig alakulhat ki cumizavar?

Meddig alakulhat ki cumizavar?

Figyelt kérdés
3 hónapos lesz a babám, amikor úgy jön ki a lépés, hogy cumisüvegből kell majd ennie (ráadásul tápszert, mert hiába marad tej a mellemben, fejni nem tudok). Ilyen korban alakulhat még ki cumizavar a cumisüveg miatt?
2014. márc. 11. 19:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Én azt olvastam 1 hónapos korig alakulhat ki, esetleg kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót, az a tuti.
2014. márc. 11. 19:48
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem is biztos, hogy el fogja fogadni a cumisüveget, mert cumizni sem hajlandó... Addig még tennem kéne egy próbát, de mint írtam, fejni nem tudok, így csak tápszer jöhetne szóba, és olyan nem szívesen kísérletezek. :( Szóval lövésem sincs, hogy mit fogok csinálni, ha nem is lesz hajlandó cumisüvegből enni...
2014. márc. 11. 19:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Bár a kérdésedre nem tudom a választ de engem is nagyon érdekelne. Viszont a kérdésed részletei is érdekelnének. Elmondom a saját történetemet talán segít. 2 hónapos koráig a fiam 1-1kg hízott. 2-3 hónapos kora között 400g-ot hízott, de ezt 2.5 hónapos koráig utána 2 hétig semmit nem hízott. Doki megnézte mondta, hogy a 400g elég egy hónapra (hiába mondtam, hogy 2 hete ugyan annyi a gyerek). 3-4 hónap között 200g hízott (3 és fél hetesen hízta ezt fel, utolsó 2 hétben), de a doki azt mondta nem lát problémát napi egyszer kapjon tejpépet. DE 6 héten keresztül egyetlen grammot sem hízott a fiam, de a dokinál pont úgy voltunk, hogy ő ezt nem észlelte, bár én mondtam neki, hogy 6 hétig semmit nem hízott. (igazából fütyült arra amit mondok) A 3-4 hónapos kora között elkezdtem fejni a tejem, hogy legyen még több, sok folyadékot is fogyasztottam és teát is elkezdtem inni (Laktoherb napi 1 csésze) és lett egy csomó tejem, de a fiam így sem evet többet, nem hízott akkor sem. A lefejt tejet cumisüvegből (6féléből), pohárból, fecskendőből, pipettával, kiskanállal 3féle ) próbáltam neki adni, de nem kérte. Ha sikerült is megtömnöm akkor pedig annyival többet kakált, tehát szintén nem hízott. Aztán 4 hónaposan valami csoda történt megint elkezdett úgy zabálni mint egy kis víziló és hízott mind a malac. :D Szóval ha csak a súlya miatt kell a tápszer akkol várj és próbálj fejni. Eleinte nekem is volt, hogy csak 10-20g jött, de aztán egyre több és több lett, azt a picit is ami lejön azt is próbáld szerintem fejni. (esetleg megpróbálni azt is odaadni)
2014. márc. 11. 19:53
 4/8 anonim ***** válasza:
3 as vagyok: Nekem sem fogadott el se cumit se üveget. Pedig már olyan cumit is vettem neki ami 6 hónaposoknak főzelékhez való, szóval dől a szájába a tej csak nyelnie kéne De volt mam, avent, Tommytip, rossmann cumisüvegünk is 1-3-6 hónaposoknak való, van csőrös poharunk, abból is 3 féle.
2014. márc. 11. 19:55
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a részletes választ. Nálam tényleg csak annyi a baj, hogy egyszerűen nem tudok fejni. Valószínűleg tudom rá a választ, hogy miért van ez így (lelki oka van), de ez ebből a szempontból lényegtelen most. A lényeg az, hogy lesz majd egy nap, amikor el kell mennem néhány órára, és egy etetés biztosan bele fog esni a távollétem időszakába, a babának pedig muszáj lesz ennie. Mivel fejés kilőve, így marad arra az egy etetésre tápszer. Igazából tényleg csak a cumi miatt aggódok, a többi része nem aggaszt különösebben.

Örülök, hogy nálatok végül újra enni kezdett a kicsid.

Az én lánykámat is tukmálni kell néha, néha meg nem győz enni, mikor milyen napja/kedve van éppen. :)

Még egyszer köszönöm a választ Neked is!

2014. márc. 11. 23:06
 6/8 A kérdező kommentje:
Még annyit, hogy a fejés biztosan nem fog működni. Régen sokat fejtem, rossz emlék, sajnos most nem megy. Valamelyik nap úgy próbáltam, hogy a kislányom evett egy keveset, és utána próbáltam fejni reggel, amikor éreztem is, hogy most ezer százalék, hogy van még, és egy csepp sem jött ki. Mellszívó jól van összerakva, tej is lett volna, de nem tudom kifejni. Ez van.
2014. márc. 11. 23:08
 7/8 anonim ***** válasza:
A hosszú válaszoló vagyok. Ha csak egy napról van szó és eddig nem kapott cumisüveget nem is biztos, hogy hajlandó inni belőle.(főleg, hogy nem is te adod ha nem valaki más akitől eddig még ételt sem kapott, nem hogy ilyen mű ciciből) Hülyén hangzik és persze kell neki valamit ennie ha te nem vagy otthon, de azt még elmondom, hogy nekünk egy vizsgálat miatt 6 órát nem ehetett a baba és semmi panasza nem volt, néhány korty vizet csöpögtettem a szájába üvegből (nem vette a szájába) de simán kibírta. Nem akarom, hogy éhezzen a babád, csak azért mondom, hogy ne aggódj ha esetleg az az egy evés ki marad.
2014. márc. 12. 07:59
 8/8 Julie S ***** válasza:

Nem muszáj ám cumiból etetni, lehet pohárból, vagy kanállal is etetni. Bár biztosan macerásabb.

Amúgy tényleg nem hal éhen 6 óra alatt sem. Nekünk volt olyan napunk, hogy annyit mentünk (pont 3 hónapos kora körül), hogy elfelejtett közben (6,5 órán át) enni. Utána persze duplán bepótolta. :)

Próbáltál már kézzel fejni? Nem egy pihentető dolog az igaz, de azt te irányítod és természetesebb inger, mint egy mellszívó. És mivel egyszeri alkalomról van szó, ha hagyod megtelni az egyik melled, akkor könnyebben is megy, mintha szoptatás után fejnél.

2014. márc. 12. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!