Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, ha úgy tűnik,...

Mit csináljak, ha úgy tűnik, hogy a tej már nem elég neki, de nem fogad el semmi mást?

Figyelt kérdés

Kislányom pár napja töltötte a 4 hónapot és úgy veszem észre, hogy most már nem elég neki az anyatej: óránként szopizik, cincálja a cicimet, és éjjel is felkel enni, holott eddig átaludta az éjszakákat.

Viszont a tápszert nem fogadja el, próbáltam tejpéppel is kínálni, az se kellett neki.

Mit csináljak? Tegyem mellre óránként és reménykedjek, hogy több lesz a tej? Vagy hogy fogadna el más kajcsit? Már fájnak a melleim ahogy nyúzza őket szegénykém...

2014. jún. 20. 18:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
60%
Próbáld meg cseppenként "beleerőszakolni" a tápszert egy hét és minden rendben lesz.
2014. jún. 20. 19:32
 2/12 anonim ***** válasza:
Milyen cumisüveggel próbálod? Mert az sem mindegy. De ha gyarapszik akkor nem a tejjel van baj. Lehet hogy csak a cicivel nyugszik meg. Pl foga is jöhet.
2014. jún. 20. 19:53
 3/12 anonim ***** válasza:
56%

lehet, hogy most van nála a növekedési ugrás. igaz, 3 hónaposra írják, de sosem nézik a naptárat a kisbabák :) :)

minden okkal történik.

az ilyen időszakok jönnek mennek egy szopizós kisbaba életében, ki kell bírni, nem tart örökké.

én a helyedben mellre tenném, akárhányszor csak enne, mert így lesz sok tejed, és az anyatejes babák előnyeit is meg fogod tapasztalni. (pl. fogzás idején, éjjeli ébredéseknél jól jön, ha anyatejjel tudod csítitani, enyhíteni a gondokat)

mindig elég a tej, így csinálta meg az evolúció, 5 milliárd év alatt. (tápszer csak 100 éve ha van)

ha gondot jelent a cicizés, kösd magadra hordozókendővel.

keress meg egy la leche liga szakértőt, nekem is ők segítettek.

2014. jún. 20. 20:06
 4/12 anonim ***** válasza:
55%
Azért ez jó nagy hülyeség, hogy mindig elég a tej.
2014. jún. 20. 20:14
 5/12 anonim ***** válasza:
58%
Igen, rakd mellre óránként! A gyakori szoptatástól több lesz a tej. Viszont azt ne hagyd hogy nyúzza a melled. Ha olyat csinál ami fáj akkor vedd ki a szájából. Hamar megtanulja így hogy mit nem szabad!
2014. jún. 20. 20:59
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem a gyakori mellre tétel nem jött be tejszaporításra.
2014. jún. 21. 20:29
 7/12 A kérdező kommentje:
Úgy tűnik nekem se, szegény babám még mindig nem lakik jól. Ma elkezdünk etetőcumit vadászni, az avent és a tommee tippie nem kellett neki, hátha egy másik fajta jó lesz. Utolsó, te mit csináltál amikor kevés lett a tejed a babádnak?
2014. jún. 22. 06:23
 8/12 anonim ***** válasza:

Kérdező: igyál nagyon sok vizet, folyadékot, nekem ez bevált, és egyél is sokat, ezekből merít a szervezet tejet. Na meg nem mellékes hogy lehetőleg sokat pihenj, aludj.

A kisbabádnak szerintem most növekedési ugrása van, azért akar több tejet, a szervezeted viszont ezt hirtelen nem tudja előállítani, de (nekem pl) 2-3 nap múlva nagyon sok lett ilyenkor, én is voltam így. Kell egy kis idő a megváltozott igényekhez. Tedd mellre sokat, sok kis adag elég lesz neki. Igyál sokat, az jó!

2014. jún. 22. 10:27
 9/12 A kérdező kommentje:

Őszíntén szólva már egy hete vergődünk, most már van, hogy negyven percenként kér enni, tejem egy cseppel sincs több, hiába iszom rengeteget. Kövezzenek meg, de nekem már kicsit elegem van a szoptatásért való vergődésből, volt nálam lll-es tanácsadó, szedek mindenféle tejserkentőt, iszom egy csomót, eszek is (híztam három kilót) úgyhogy többet nem vagyok hajlandó, elégedett vagyok azzal, hogy 4 hónapig csak cicizett, másnak ennyi sem sikerül.

Természetesen nem akarom abbahagyni a szoptatást, de nem csiinálok lelkiismereti kérdést abból, hogy 6 hónapig csak szopizzon. Most keresem az alternatívákat, hogy mit fogad el és miből. Egyelőre elfogadja a ciciből a tejet, úgyhogy nem nagyon haladok :)

2014. jún. 22. 12:42
 10/12 anonim ***** válasza:
74%
Jól teszed, enni felesleges többet enni, attól csak hízni fogsz. Az alvás valóban a legjobb,de ha nem hát nem. A legfontosabb, hogy ,ielőbb tudjon tápszer enni illetve kezd el gyümit kóstoltatni.
2014. jún. 22. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!