Miért kell nyilvánosan szoptatni? Vagy ha muszáj miért nem diszkréten?
nem hiszem el hogy nem lehet megoldani hogy indulás előtt szoptasson valaki, vagy vigyen lefejt tejet üvegben stb
oké ha vészhelyzet van elhúzódik a nap stb akkor rendben.
DE! pl miért kell étteremben, miközben más jóízen eszi a vacsoráját és farkasszemet néz vele egy 120kilós nő kilógó melle..
rendben, ha muszáj szoptasson ott, de vagy takarja el magát kendővel, pulcsival akármi, vagy menjen ki a mellékhelységbe..
azért amikor a 150 kilós nő kikapja a mellét a BKV-n és "szíjjad" kijelentéssel a gyerek szájába tuszkolja a mellét.. nekem felfordul a gyomrom.
mennyiből tart eltakarni egy kendővel?
Én spec. nem tudtam szoptatni nyilvános helyen, mert annyira zavart az élethelyzet, hogy egyszerűen nem indult meg a tejem, de jó pár ismerősöm úgy oldottam meg, hogy abból még én sem láttam semmit, pedig közel voltam hozzájuk.
Biztos nem "pakoltam" volna ki a mellem, nem tettem volna közszemlére. Mások miatt sem, de magam miatt sem.
Nem értem viszont a sztereotip gondolkodást sem: a szoptatás - akár nyilvános helyen is - nem függ össze a túlsúllyal, az ápolatlansággal, és a lógó mellel sem.
Mindkét oldal részéről több és őszintébb elfogadás kellene a témában.
Nekem van gyerekem, kettő is. Szoptatok is. Fejni nem tudok én sem. De én sem értem, hogy miért nem lehet otthon megoldani?! Úgy kell elmenni mindenhova, hogy beleférjen az időbe, vagy haza lehessen menni. Max. autóban tudnék szoptatni, félreállva nem forgalmas helyen.
Aki szoptat, az fogadja el, hogy vmelyest meg van kötve a keze. Tényleg nem tartozik ez a(z intim) pillanat másokra.
Én rokonok, barátok előtt sem szoptatok. (Csak a nagyon szűk család.) Akkor miért tenném vadidegenek előtt? Még takarva sem.
Igenis zavarhat mást. Engem így is, hogy magam is szoptatok, zavar és nem értem, hogy miért kell nagy nyilvánosság előtt ezt csinálni, ha meg lehet oldani otthon, diszkréten?!
Szerintem a gyereknek sem olyan nyugodt és jó dolog a szopi, ha nem a megszokott környezetében, nyugalomban teheti.
22-es válaszoló! :)
Ha letakarta volna pelenkával, kevésbé lett volna kiábrándító és gusztustalan??? :P :D
Szerintem nem. Ezért mind1 tkp., hogy letakarja-e vagy sem... a lényegen nem változtat.
Senki sem bámulja a szoptató nő mellét és nem is kíváncsi rá sztem senki. Csak a tudat...
(utolsó voltam megint)
22es vagyok :D
azzal nincs is bajom, hogy szoptat (azzal sem, hogy nyilvánosan), de amikor a gyerek még nincs a mellén és farkasszemet nézel a mellbimbójával :D szóval kicsit sokkkkk volt. ha eltakarta volna, egyáltalán nem zavart volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!