Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Miért kell nyilvánosan szoptat...

Miért kell nyilvánosan szoptatni? Vagy ha muszáj miért nem diszkréten?

Figyelt kérdés

nem hiszem el hogy nem lehet megoldani hogy indulás előtt szoptasson valaki, vagy vigyen lefejt tejet üvegben stb

oké ha vészhelyzet van elhúzódik a nap stb akkor rendben.

DE! pl miért kell étteremben, miközben más jóízen eszi a vacsoráját és farkasszemet néz vele egy 120kilós nő kilógó melle..

rendben, ha muszáj szoptasson ott, de vagy takarja el magát kendővel, pulcsival akármi, vagy menjen ki a mellékhelységbe..

2014. jún. 20. 09:16
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
87%
Miért is, Utolsó? Annak ne legyen gyereke, aki képes diszkréten intézni a szoptatást, elkerülve a direkt mellmutogatást? Attól hogy az embernek gyereke lett, még érvényesek rá a társadalmi normák és a diszkréció, mint fogalom sem kell, hogy ismeretlen legyen számára. Annyian meg tudják oldani, érdekes, hogy egyeseknek meg nem megy. Vajon miért?
2014. jún. 20. 12:29
 22/43 anonim ***** válasza:
79%

azért amikor a 150 kilós nő kikapja a mellét a BKV-n és "szíjjad" kijelentéssel a gyerek szájába tuszkolja a mellét.. nekem felfordul a gyomrom.

mennyiből tart eltakarni egy kendővel?

2014. jún. 20. 12:42
 23/43 anonim ***** válasza:
86%
És miért kell a plázában a bejárattal szamközti padon úgy szoptatni, hogy több látszik a nő melléből, mint a gyerekől? 100 méterrel arrébb van a pelenkázószoba, ahol kényelmes bőrfotelben is meg lehet oldani. De ha foglalt, akkor miért a bejárathoz kell ülni, ahol mindenki jön befelé? Amúgy az üvegajtón át a külvilág is láthatja.
2014. jún. 20. 13:03
 24/43 anonim ***** válasza:
64%
Ez most ilyen divat lett. Szoptatni a világ egyik legintimebb dolga. Kórhézon orvos kívül sehol nem elfogadható számomra a nyilvános szoptatás. Azt a 4 fal között kell megoldani vagy olyan helyre menni ahol van szoptatós helyiség. Ha nekiállnék szexelni egy padon mondjuk egy hosszú szoknyában és efektíve senki nem látná mi történik, de még is mindenki tudná az rendbe van?
2014. jún. 20. 13:08
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Én spec. nem tudtam szoptatni nyilvános helyen, mert annyira zavart az élethelyzet, hogy egyszerűen nem indult meg a tejem, de jó pár ismerősöm úgy oldottam meg, hogy abból még én sem láttam semmit, pedig közel voltam hozzájuk.

Biztos nem "pakoltam" volna ki a mellem, nem tettem volna közszemlére. Mások miatt sem, de magam miatt sem.

Nem értem viszont a sztereotip gondolkodást sem: a szoptatás - akár nyilvános helyen is - nem függ össze a túlsúllyal, az ápolatlansággal, és a lógó mellel sem.

Mindkét oldal részéről több és őszintébb elfogadás kellene a témában.

2014. jún. 20. 14:27
 26/43 anonim ***** válasza:
49%
Érdekes hogy általában 100-ból 99 anyuka meg tudja oldani, csak egyetlen egy nem.
2014. jún. 20. 14:42
 27/43 anonim ***** válasza:
75%
Miért ne legyen a kérdezőnek gyereke? Nekem van,és szoptattam is,mégse lennék boldog,ha az én arcomba lógna valaki melle egy étteremben pl,vagy volt ilyen élményem buszon,és nem tetszett. Igenis el lehet takarni,és lehet diszkréten. Ettől még nem szívtelen gyerekgyűlölő vadállat,akit ez zavar. Attól,hogy egy baba eszik belőle,attól még az egy mell. És pl én csak anyám vagy a párom előtt szoptattam,más rokont se láttam szívesen a szobában olyankor.
2014. jún. 20. 15:56
 28/43 anonim ***** válasza:
82%

Nekem van gyerekem, kettő is. Szoptatok is. Fejni nem tudok én sem. De én sem értem, hogy miért nem lehet otthon megoldani?! Úgy kell elmenni mindenhova, hogy beleférjen az időbe, vagy haza lehessen menni. Max. autóban tudnék szoptatni, félreállva nem forgalmas helyen.

Aki szoptat, az fogadja el, hogy vmelyest meg van kötve a keze. Tényleg nem tartozik ez a(z intim) pillanat másokra.

Én rokonok, barátok előtt sem szoptatok. (Csak a nagyon szűk család.) Akkor miért tenném vadidegenek előtt? Még takarva sem.

Igenis zavarhat mást. Engem így is, hogy magam is szoptatok, zavar és nem értem, hogy miért kell nagy nyilvánosság előtt ezt csinálni, ha meg lehet oldani otthon, diszkréten?!

Szerintem a gyereknek sem olyan nyugodt és jó dolog a szopi, ha nem a megszokott környezetében, nyugalomban teheti.

2014. jún. 20. 17:13
 29/43 anonim ***** válasza:
81%

22-es válaszoló! :)

Ha letakarta volna pelenkával, kevésbé lett volna kiábrándító és gusztustalan??? :P :D

Szerintem nem. Ezért mind1 tkp., hogy letakarja-e vagy sem... a lényegen nem változtat.

Senki sem bámulja a szoptató nő mellét és nem is kíváncsi rá sztem senki. Csak a tudat...

(utolsó voltam megint)

2014. jún. 20. 17:16
 30/43 anonim ***** válasza:

22es vagyok :D

azzal nincs is bajom, hogy szoptat (azzal sem, hogy nyilvánosan), de amikor a gyerek még nincs a mellén és farkasszemet nézel a mellbimbójával :D szóval kicsit sokkkkk volt. ha eltakarta volna, egyáltalán nem zavart volna.

2014. jún. 20. 19:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!