Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mit csináljak, ha ordít, és...

Mit csináljak, ha ordít, és nem tudom mellre tenni?

Figyelt kérdés

Kislányom a napokban lesz 4 hónapos, csak anyatejes baba, de a szoptatás kb. két hónapja egy rémálom… Délutánonként ha cicire próbálom tenni ordít, hátrafeszíti magát, és nem hajlandó elfogadni, akármit csinálok. Közben meg éhes, mert a kezét cicizi, ill. bármit ami a szája elé kerül, de a cicit nem fogadja el. Tegnap pl. 13:30-tól 19 óráig nem fogadott el semmit, már idegroncs voltam, hogy kiszárad. Cumisüvegből egyáltalán nem tud inni, se lefejt tejet, se tápszert nem fogad el így (mondjuk, mivel tejem van, a tápszert csak kipróbáltam egyszer-kétszer, hátha, de nem). Játszócumija sincs, nem lehet cumizavar, nem is fáj a hasa az is biztos. Viszont így alig gyarapodik, az első két hónapban havi egy-egy kilót hízott, most a 3. és 4. hónapban összesen 800 grammot  Volt már nálunk szoptatási tanácsadó az ibclc-től, semmi okosat nem tudott mondani. Már ott tartok, hogy hagyom a francba a szoptatást, mert csak gyomoridegem van tőle, de a védőnőm és a doktornénink se javasolja, hogy 6 hónapos kora előtt hozzátápláljam, meg én is tudom, hogy az anyatej lenne a legfontosabb.

Járt már valaki így? Van bármilyen ötletetek, amit még kipróbálhatnék, hogy megnyugodjon és tudjon szopizni?

2014. jún. 17. 07:47
1 2
 11/14 Medvi ***** válasza:
Szia. Azt hiszem, hasonló az esetünk. Kislányom 3980 grammal született, 3 hónapos korára 6 kg volt. Addig egy kis zabagép volt, rengeteget szopizott, és akkor rájött valami étvágytalanság, 6 hónaposan 7 kg, 9 hósan 8 kg, 1 évesen 8840g (ez azt jelenti, hogy még a havi 300 gramm súlygyarapodás is alig volt meg), most 15 hósan 9 és fél kiló. A kezdeti csodás étvágy elmúlt, de szopifüggő lett, mert amikor 3 hónaposan hetekre megállt a súlya, én is elkezdtem azt, hogy álmában szoptattam, mert féltem, hogy éhenhal, annyira nem akart szopizni ébren. Ő nem sírt, csak minden jobban érdekelte, mint a kaja, és ez most is így van, játszás közben lehet megetetni, mert az etetőszékben csak annyit eszik, amivel épp elveri az éhségét. A nővére 1 évesen már 10 kg fölött volt, ezért is ijedeztem, de el kell fogadnom, hogy ő teljesen más testalkatot örökölt, ismerek olyan babákat is, akik 1 évesen még a 8 kilót sem érik el, mégis teljesen egészségesek. Ne hagyd abba a szoptatást, hidd el, a tápszertől se nőne jobban, ha ekkora az étvágya. Amíg van tejed szoptasd, ha nem kéri ne erőltesd, nem fog kiszáradni. Az én kislányom tavaly nyáron még csak szopott, aug. 28- án lett féléves, és vizet sem fogadott el abban a hőségben, csak rágicsálta a cumisüveget. Már rá sem mertem tenni a mérlegre, mert mindig olyanokat mutatott, hogy 20-30 grammot szopott. Inkább elraktam a mérleget, nehogy sokkot kapjak a rémülettől.
2014. jún. 17. 14:49
 12/14 anonim ***** válasza:

8as vagyok

Persze hogy lehet attol. Igaz még sokára lesz belőle valami(de láttam már 4honapost 2kis fogacska szélivel vigyorogni) de már elkezdtek mocorogni az inye alatt. több a nyála? a kezét is rágja nem szopizza?

3hos lesz a kislanyom egy hét mulva. 2! hete ezt csinLja. A cumisüveget is csak csócsálja az összes ragokat is eddig szopizta most rágja. Ha bedugom az ujjam azt is. érezhetöen keményebb az inye érezni alatta afogacskát(igaz mélyen.)

2014. jún. 17. 14:59
 13/14 anonim ***** válasza:
ja azt akartam irni még h ha a 3honaposon ezt csinalja ,a tapasztaltak szerint is a fogai mocorognak,nincs semmilyen szájfertőzése (ja télleg még nézd meg nincs e szajpenész vagy nem e fáj a torka) akkor a te 4 hosod simán.
2014. jún. 17. 15:03
 14/14 A kérdező kommentje:

A mérleget én is hanyagolom, csak fokozta az idegbajomat :) kb. hetente még ráteszem, de legalább nem evésenként.

Köszönöm a sok választ, bíztató, hogy másoknál is van ilyen, és túlélik a babák :D Küzdök tovább és várom a fogacskákat!

2014. jún. 17. 15:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!