Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Egy fejés kb mennyi ideig...

Egy fejés kb mennyi ideig tartson?

Figyelt kérdés
Csak szopi után fejjek?
2008. júl. 30. 15:16
 1/3 anonim ***** válasza:
50%

Én akkor fejtem, mikor "beállt" a tejem, szülés után egy héttel. Akkorák voltak a melleim, hogy na...

Akkor minden szopi után fejtem, addig, amíg spriccelt a tej, érdemleges mennyiésg jött le. Ha csak csöpög, és csak 10 ml jön, akkor nem szórakozok vele.

Most is így vagoyk, 6 hetes a kicsi, néha nagyon feltelik a mellem,(főleg reggelre) csak akkor fejem, ugyanezzel a taktikával, hogy ha nem jön, nem erőltetem. (van, hogy 2 perc alatt 100 mlt fejek, azért megéri, de 10 mlt nem rakosgatok el..)

2008. júl. 30. 15:20
 2/3 anonim ***** válasza:
58%

Szoptatás után fejjél, előtte ne. Én a nagyobbik lányomat 3 éves koráig szoptattam, a kicsi most 2 éves, és még mindig szopik. Nem tudom, neked milyen idős a babád, de én mindkettőnél úgy 2 hónapos koráig fejtem, addigra szépen beállt, és leálltam a fejéssel, és így csak annyi termelődött, amennyi a babának elég. Ha fogy a tej, akkor persze újra el kell kezdeni fejni.

Egy fejés, ha amúgy elég a tejed a babának, addig tartson, míg meg nem "könnyebbül" a melled, és nem érzel csomókat benne. Ha kevés a tej, akkor próbálj minél tovább fejni, nem baj, ha csak 1-2 csepp jön.

2008. júl. 30. 15:42
 3/3 anonim ***** válasza:
Én néha evés előtt is fejek egy kicsit, mert annyira kemény a mellem a sok tejtől, hogy a babám nem is tudja bekapni a mellbimbómat, meg szinte ömlik a tej a szájába és fulldokol tőle. Utána szinte mindig fejek, mert félek, hogy begyulladnak a melleim, de így lehet, hogy nem fog beállni a termelés az igénynek megfelelően. Most 6 hetes a babám, de inkább több tejem legyen mint kevés. Egy fejés kb. 10-15 perc, mert a masszírozás sok időt elvesz. Sok sikert!
2008. júl. 31. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!