Mennyi ideig tartson egy szoptatás? Tényleg muszáj 15-20 perc múlva leállítani?
A védőnőm azt mondta, hogy fokozatosan csökkentsem le az időt, mert 2 hetes kislányom van hogy háromnegyed, ill. egy órát is eltölt az evéssel. De ha lecsökkentem az időt, elég keveset eszik és 1 óra múlva már újra éhes. Ha pedig ilyenkor újra megetetem, fáj a hasa... Úgy érzem ördögi kör, kérlek adjatok tanácsot!
Tejem elvileg van, mert utána le is szoktam fejni a maradékot.
Köszönöm a választ!
Hiszek neked.:) Csak azt nem értem, hogy akkor miért erőltetik ezt az időcsökkentést? Főleg, ha engem nem zavar, hogy szétáztatja a mellem.
SZia!
Szerintem se csökkentsd az időt. Ha neki ennyi időre van szüksége, hogy tele legyen a pocija miért kéne tőle elvenni hamarabb???? Az én kislányom is 40-50 percig szopizott mindig és szépen, gyorsan, ügyesen fejlődött. :-)
19 hós kislány anyukája
Az én lányom is az elején volt, hogy másfél-2 órát is szopott, most 6 hónapos és 5 perc alatt elintézi.
Kb 3-4 hónapos kora körül váltott 20 percre, és fokozatosan csökkentette az időd, ahogy egyre jobban érdekelte a környezete.
Majd magától csökkenti az időt, ne hallgass a védőnőre.
Szerintem gyerekfüggő is. A lányom sokáig 1-másfél órán keresztül szopizott, aztán 1 óra múlva kezdtük előrről, szinte egész nap szoptattam. Amikor nem, akkor meg fejtem.
A kisfiam 1 hónapos, negyed óra alatt kikapja a tejcsit, és 2-3 óra múlva kér ismét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!