Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyi ideig tartson egy...

Mennyi ideig tartson egy szoptatás? Tényleg muszáj 15-20 perc múlva leállítani?

Figyelt kérdés

A védőnőm azt mondta, hogy fokozatosan csökkentsem le az időt, mert 2 hetes kislányom van hogy háromnegyed, ill. egy órát is eltölt az evéssel. De ha lecsökkentem az időt, elég keveset eszik és 1 óra múlva már újra éhes. Ha pedig ilyenkor újra megetetem, fáj a hasa... Úgy érzem ördögi kör, kérlek adjatok tanácsot!

Tejem elvileg van, mert utána le is szoktam fejni a maradékot.

2009. dec. 14. 14:49
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
52%
NEM, dehogy, sőt. Az a legjobb neki, ha addig tart, amíg szeretné, az 1 óra tök normális. Majd szépen rövidülni fog, ahogy nő, és már nincs türelme hozzá, ill. gyorsabban szopik. Ha nem hiszel nekem kérdezz meg egy szoptatási tanácsadót, telefonon is elérhetőek: [link] vagy [link]
2009. dec. 14. 14:58
 2/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Hiszek neked.:) Csak azt nem értem, hogy akkor miért erőltetik ezt az időcsökkentést? Főleg, ha engem nem zavar, hogy szétáztatja a mellem.

2009. dec. 14. 15:01
 3/17 anonim ***** válasza:
45%
Sajnos nem ez az egyetlen amit gyakran erőltetnek. :(
2009. dec. 14. 15:03
 4/17 anonim ***** válasza:
45%

SZia!

Szerintem se csökkentsd az időt. Ha neki ennyi időre van szüksége, hogy tele legyen a pocija miért kéne tőle elvenni hamarabb???? Az én kislányom is 40-50 percig szopizott mindig és szépen, gyorsan, ügyesen fejlődött. :-)

19 hós kislány anyukája

2009. dec. 14. 15:11
 5/17 anonim ***** válasza:

Az én lányom is az elején volt, hogy másfél-2 órát is szopott, most 6 hónapos és 5 perc alatt elintézi.

Kb 3-4 hónapos kora körül váltott 20 percre, és fokozatosan csökkentette az időd, ahogy egyre jobban érdekelte a környezete.

Majd magától csökkenti az időt, ne hallgass a védőnőre.

2009. dec. 14. 15:17
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Megnyugtattatok.
2009. dec. 14. 15:22
 7/17 anonim ***** válasza:

Szerintem gyerekfüggő is. A lányom sokáig 1-másfél órán keresztül szopizott, aztán 1 óra múlva kezdtük előrről, szinte egész nap szoptattam. Amikor nem, akkor meg fejtem.

A kisfiam 1 hónapos, negyed óra alatt kikapja a tejcsit, és 2-3 óra múlva kér ismét.

2009. dec. 14. 15:44
 8/17 anonim ***** válasza:
ja, és engem is cseszegettek, hogy max. fél óráig szabadna cicin lenni, de inkább 20 perc. Aztán, mikor megint megkérdezte a védőnéni, azt mondtam, persze, most már 20 perc. Úgyse áll mellém stopperrel lemérni.
2009. dec. 14. 15:46
 9/17 anonim ***** válasza:
Szia! Nálunk is ez volt a helyzet, volt 2 órás szopizás is, mondjuk sokat szundikált közben, úgy tűnt egész nap csak szoptattam! Aztán pár hetes korában próbáltam 40 percre szoktatni, ez ment 8 hetes koráig, aztán magától lecsökkent 30 percre, most 11 hetes a kisfiam, és el vagyok hűlve rajta, mert kb 1 hete elintézi 15-20 perc alatt, nem is hajlandó tovább enni, forgatja a buksit, nézelődik inkább. Ő tudja , hogy mennyi idő kell neki!
2009. dec. 14. 16:11
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha teged nem zavar, es nem faj a mellbimbod, vagy sebesedik ki, akkor hagyd a vedönöt es szoptasd addig a kicsit amig ö akarja. Halal idegesitöek szoktak lenni egyebkent, en ugy vagyok vele, hogy inkabb azt mondom amit hallani akar es bekenhagy. Ugysem all melletted egesz nap, probald ki amit mond, ha vegkepp tanacstalan vagy, de ha valami nektek bevalt es nincs vele gond, akkor meg se halld, amit kitalal.
2009. dec. 14. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!