Hogyan etessem par napos babamat? Keves tejem van.
Mindig szoptatás először, pótlás csak utána. Kizárólagosan tápszeres étkezése ne is legyen, mindig csakis cici után kapjon!!!!
A sárgaságtól még aluszékony lehet vagy erőtlen ezért nem szív elég hatékonyan. Szopizás előtt fejj elő, hogy mire a szájába kerül a melled jöjjön a tej. Ha 10-15 perc múlva újra kéri, akkor kapjon újra cicit. Ha nem szopott aktívan 10-15 percig akkor ne hagyd hogy belealudjon.
Amikor éppen nincs mellen akkor fejj, és azt add neki kispohárból tápszer helyett.
Ugyanígy voltunk a kisfiammal kezdettől.
Mindent megtettem: szoptatási tanácsadás, mellszívózás - kézi, gépi, rengeteg ivás, tea, ciciztetés örökké....
mindezek ellenére 10-20 milliket tudtam fejni...
Ha nincs tej, nincs tej. Tápszeres pótlást kapott, mert oké, hogy mindenki ezt a szoptatást mondja, meg hogy minél többször van cicin, annál több tej lesz, de nekem nem lett..... és inkább tápszer, mint hogy éhezzen a gyerekem.
Azóta is ez van, szopival kezdünk, és utána tápszer.
Mindig cici előbb és utána a tápszer.
Ne görcsölj rá, az sokat segít. A tápszer sem az ördögtől való, milliók felnőttek már rajta.
ugyanigy voltam 10 hetes most a kislányom.Nekünk annyi volt a külömbség h később kb 3-4hetesen látszodott hogy sárga.azért volt aluszékony és gyenge. A lényeg, muszály ennie hogy elmuljon a sárgasága. Mindig előbb cici aztán tápszer. Aki irta h keverj be 30milit azzal értek egyet. Én probaltam mindig cicire rakni de az lett a vége hogy igaz valamivel több tejem lett de a baba 5hetes korára érte el a születési súlyát. Most 10 hetes mult, most is előbb szopi aztán tápi. De most a szopit 10perc alatt lerendezi ugy megerősödött. 50miliket szopizik kb ennyi pótlást is kap. .mennyit eszeget igy meg egy nap az a lényeg.Ha egész nap megeszik kb 450 milit akkor okés,de ha kevesebbet eszik mint a sulya ×120 akkor bizony muszály pótolni. Hogyan gyarapszik?
Mindig add oda mindkét cicit ha óránkeént akkor ugy. Ez az első pár hét nagyon fontos és nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!