Találtam 2 kb 13- 14 napos rozsdafarkú fiókát. Mivel etessem őket? és liszkukaccal is lehet tudom de azt hol találok? és csontkukaccal nemlehet vagy ojan lisztkukaccal ami már bogár? és mijen uidőnként etessem, víz kell neki?
Szia, néz körül ahol találtad, hogy nem e keresi őket a mamájuk? És ha igen akkor teđ fel a piciket valami magaslatra, vagy ha megvan a fészkük akkor abba.
Ha mindenképpen rajtad maradnak, akkor kukucikat állatt kereskedésben, vagy horgász szaküzletben keress, szerezz be csipeszt, pipettát, és ha módodban áll mađar vitamint.
Én a tavalyi 3 fiókát úgy neveltem fel, hogy vízben elkevertem a vitamint, majd a kukucikat szét trancsiróztam (pár napos kopasz csúfságok voltak) ezt felszívattam a pipettába és lenyomtam a torkukon, úgy kb naponta sokszor.
Ahogy nőttek úgy adtam nekik szilárd, ficegő kukacot csipesszel, és gyönyörűen felnőttek, és elröppentek :)
Nagyon vigyázz rájuk, kényes kis jószágok.
Megint az első vagyok.
A kevert tápjuknál arra figyelj, hogy olyan bébi papi szilárdságú legyen a pempő, se túl híg se túl szilárd.
Ha madárfiókát találsz, akkor legelőször utána kellene nézni, hogy fészekhagyó-e az adott faj. A rozsdafarkú részleges fészekhagyó madár, vagyis 13-16 napos korukban elhagyják a fészket. Ilyenkor még nem tudnak megfelelően repülni, de a szülők továbbra is etetik őket! Felelőtlenség volt magadhoz venni a fiókákat, főleg, hogy nem tudod őket megfelelően táplálni, míg a szüleik felnevelték volna őket gond nélkül!
Ajánlom a wikipédiát, ennyi információ ott is van, hogy melyik madárnak milyen a szaporodása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!