Milyen időközönként etessem a 10 napos babámat?
nézd, ez a kétféle elmélet van:
1. 3 óránként, menetrendszerűen etetni
2. igény szerint
mindenkinek más válik be, nekem mind két gyereknél a 3 óránkénti vált be, mert a babáim az igény szerintinél eljutottak oda, hogy ettek 10 ml-t, bealudtak, majd 20 perc múlva megint éhesek voltak. Lesz itt olyan, aki a szoptatási tanácsadó véleményét osztja, Neked kell eldöntened, hogy Neked és a babádnak melyik megoldás kényelmesebb, megvalósíthatóbb.
Ami biztos, hogy ha éjjel alszik, akkor hagyd aludni, ha éhes, úgyis felébred. Ez egy egy tuti pont, a többit Neked kell kialakítani. Annyit még hozzátennék, hogy az éjszaka hagyjuk aludni is akkor tuti, ha nem sárgul be már, ha besárgul, akkor fel kell kelteni enni.
A NAGYJÁBÓL 3 óra az átlagos, de nem ragaszkodj ehhez szigorúan.
Amikor felébred, akkor szoptasd meg, ilyen idösen a 40-50 g nem túl kevés, ha többre lenne szüksége, akkor tovább szopna, vagy nagyon hamar újra felébredne. Túletetni nem lehet szoptatott babát, ha nyügös volt, akkor annak nem ez az oka. Az, hogy szoptatás utan még tudsz tejet lefejni teljesen normális, de azért szorgalmasan csináld, mert ezzel segited a több tej termelését.
Nem kell semmilyen meghatározott renszer szerint etetni, de az sem jó, ha egész nap rajtad cumizik, mert egyrészt igy sosem eszik rendesen, másrészt neked sem lesz semmi pihenésed, pedig arra is szükséged van.
négy gyerekes anya
Azt nem írtad, milyen időközönként eszi azt meg.
Túletetni nem lehet, mert akkor ha nem kell neki, úgysem eszi meg.
kb 2-3 óránként, de itt ott, ha hagyod aludni, és amikor felkel akkor eszik, úgy is jó. Attól, hogy sokat alszik, nő még, de azért egyen is persze.
Próbáld fent tartani mikor felkel végre, és eszik. Piszkáld közben, beszélj hozzá hangosan. Próbáld nappal ezt csinálni, éjjel hátha akkor kikészül, és többet alszik, és amikor felkel akkor hami.
Nehéz helyzet, sokunknak, de ne izgulj nem fog éhenhalni, és lesz ez még jobb is, és leszel még kipihent is, de azért addig türelem !
Nekem a kislányom 6 hetes. Napközben 3 óránként etetem, legtöbbször ő már jelzi a 3 óra közeledtekor, hogy már éhes, máskor viszont még alszik amikor már eljött az evésidő. Ilyenkor felébresztem és megetetem. Éjszaka viszont rábízom az evésidőket. Általában 4-5 óránként szokott éjszaka enni (amikor felébred magától). Szerintem fölösleges minden alkalommal cicire tenni amikor sír, mert nem biztos, hogy az a baja, sőt lehet éppen a túletetés a sírás oka.
Én szoptatás előtt és után mindig lemérem a kislányomat, így látom hogy mennyit evett. Ha két etetés között sír, akkor tudom hogy nem éhes, hanem valami más a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!