2 hónapos kutyámat milyen időközönként etessem?
Tegnap került hozzánk.
Háromnegyed 6-kor keltem, már olyan 6 körül megkapta a reggelit. Fél12-kor az ebédet.. a vacsit olyan este fél7-7 körül tervezem.
Jól csinálom??
Milyen fajta?
Kölyökkorban még lehet naponta 3x adni neki enni (5-6 hónapos korig)
Nagytestű kutyáknak naponta 1x szoktak adni, kistestűeknek szerintem célszerűbb 2x, természetesen 1 napi adagot kétfelé osztva.
Arra mindig figyelj, hogy séták után kapjon enni. Teli hassal nem ajánlatos futkározni, mert gyomorcsavarodást kaphat. De ez meg a nagyobb testű kutyákra jellemző.
Én így csináltam:
4 hónapos koráig: reggeli 7 körül, ebéd 1 körül, vacsi 7 körül.
5 hónapos korától: reggeli 7 körül, vacsi 7 körül.
1 éves kortól: vacsi 7 körül.
14 éve bevált módszer a kutyáinknál.
8 hetes, Golden Retriever.
A tenyésztő azt mondta, hogy 3x kell neki egy nap adni.
Arra lettem volna kíváncsi, hogy pontosan hogyan. Én így kezdtem el neki adni. Ez így jó lesz? :)
2. vagyok:
Igen, jó lesz, de ha megnézed amit írtam, az a nagytestűekre vonatkozik, mint a Goldi.
És ahogy azt már előttem is írták: Séta és Játék UTÁN legyen az evés, mert a nagytestű kutyusok bélcsavarodást kaphatnak, ha teli pocakkal rohangálnak!
14:50
Köszönöm válaszod
Ha már 1éven felüli, akkor naponta 1 alkalom?
Egyébként, reggel nagyon "kómás" voltam, még az időt se néztem, csak vittem ki neki.
13:00 körül terveztem neki az ebédet, de rágcsálta a kezem, meg ott mászkált a tálja körül. Láttam, hogy éhes már, így most hamarabb odaadtam neki :)
14:50-es még mindig :)
Arra ügyelj, hogy minden nap nagyjából ugyanabban az időpontban kapja a reggelit-ebédet-vacsit. Egy óra csúszás belefél, több már nem nagyon.
Nyugi, ügyes vagy, bele fogsz jönni!
14:52
Ezt tudtam, és jót játszott, meg futkározott, majd csak utána kapott enni!
Egyébként, most is kint alszik, és néha-néha elkezd picikét rángatózni, vagy nem is tudom, de nagyon ritkán. Ez azért van mert esetleg rosszat álmodik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!