Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Biztos így van mert valahogy...

Biztos így van mert valahogy nem érzem. Többi lent?

Figyelt kérdés
38 hétre lett meg a lányom császárral mert az első is császáros volt de sajnos 2050g-mal de hál istennek tud szopizni de nekem olyan mint ha nem lenne neki elég vagy is nehezen jön a tej de szegénykém szorgalmasan szívja és a kettő mellemből max 60ml tud kiszívni a végét még nem tudja a többit lefejem de iszonyat nehezen jön, meg nem is tudok csak a kettőből max 20 ml ezt is vagy 10 perc alatt.Szedek mindenféle tejelválasztót de nem hatásos semmi annyit mondott a védőnő hogy majd a tej az ő igényéhez hozzá áll de nem érti meg hogy egyszer lefejtem és úgy adtam neki oda megeszik 70ml is így meg kifárad és elalszik de nekünk még a cél a hízás nem a várakozás hogy majd beindul mert nem szeretném ha visszaesne a súlya.
2014. máj. 28. 16:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Azt nem irtad milyen idős most.

10perc alatt fejsz le ennyit az jo. nekem 30perc minimum egy fejés..kézzel v géppel fejsz?miket szedsz? eszel iszol eleget? pihenés? Hogy alakul a súlya?

Ne szedj egyszerre csak egy tejserkentőt mert van akinél ütik egymast. Én pl a teával leálltam és több lett a tejem. Csak az utricat szedtem és kb 3litert ittam egy nap. Nekem ez vallt be. Na meg az hogy egész nap cicin volt. szo szerint óránként. Még ha csak 30-50 miliket is evett

2014. máj. 28. 22:40
 2/19 A kérdező kommentje:
2 hetes volt kedden 60-70ml eszik 2 óránként vagy is enne.2050g született és tegnap mértük 2480g tudom hogy szépen gyarapszik de nekem olyan mint ha nem lenne elég neki mert csak egyszer kétszer tud annyi kiszopizni és mikor csak kevesebbet akkor az ökle mindig a szájába van és egy idő után már sír is míg oda nem adom neki a cicit.Eszek iszok rendesen.Nem tudom mivel álljak le görögszénamagot szeden teát iszom homeopátiás bogyót szedek
2014. máj. 29. 08:34
 3/19 anonim ***** válasza:
Ne aggódj! 2 óránként 60-70 ml, az 3 óránként 90-100 ml kb. Ez egy 2 hetes babának feltehetőleg elég. Lehet, hogy csak cumizni szeretne a cicin, nem hiszem, hogy éhezne. A gyarapodása is jó, gondolom, van elég pisis-kakis pelus, úgyhogy jó úton jártok.
2014. máj. 29. 09:57
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen van elég pisis kakis pelenka...ezek szerint majd a tej is az igényéhez fog állni?csak az a baj hogy a végét nem tudja még kiszívni de nekem még fejővel is nehéz nagyon fejni
2014. máj. 29. 10:52
 5/19 anonim ***** válasza:

első vagyok.

Figyi probalj meg kézzel fejni. Illetve tedd sűrün cicire a babát igy kis pihenéssel majd a zsirosabbat is megeszi. De szerintem semmi gond. az első 4-6hét ilyen. Szerintem mindig mikor ugy latod éhes ne hallgass másra tedd cicire. Ha 20percenként akkor ugy. igy fog sok tejcsit csinalni és megerősödni. Szerintem azért látod hogy kifarad és nem birja kiszivni, mert kiüriti a cicid. és ugye a tejcsi szopi közben termelődik igy amint termelödött ö megeszi és ez ugy tünik mintha kifáradna. Szerintem ügyes és erős baba. 38hét az nem kora baba a súlya meg hát...nem lehet mindenkinek 5kilos gyereke. Biztos ti sem vagytok a 2mes 120kgos súlycsoportban ugyhgenetika. Ne aggodj.

Az hogy 2hét alatt ennyit hizott..le a kalappal. az én kislányom 9 hetes 3570el született most 4180..ő centiben nőtte meg amit más súlyban. 12cmert nőtt 2 honap alatt.

Az őszokása is hogy állandoan a szájában a keze.Igy fedezi fel a világot. Emellett azt vettem észre mig más gyerek a szemét dörzsöli ha álmos őa száját mert szeret cicin elaludni. Erre kaptam is hogy biztos nem eszik eleget.Nekünk más a helyzet nekem nincs elég tejcsim igy potolunk. Sajnos hittem másnak hogy nem elég a tejem azért tömi a szájába a kezét igy kapott tápszert.(meg ugye nem széltire hizott hanem hosszra) Mostmeg már nem elég a tej. Tápszerrel együtt eszik meg kb600- 700got egy nap. Nem merek neki többet adni .Te se etesd tul mert besavanyodik a kis gyomrukban és hasfájás lesz. Mikor fajt a hasa akkor is a szájába tömte a kezét.

Szerintem valamelyiket hagyd el mert 3 félét szedni...

Nekem mondoma homeos bogyo jovolt de lehet neked meg a tea használ.hagyd el és figyeld meg több lesz e a tejcsid.

Amugy 3 hetesen is van egy növekedési ugras lehet abban van. .

2014. máj. 29. 12:08
 6/19 anonim ***** válasza:
Ja bocsi ciciztek, ugy nem eszi magát tul, csak ha cumosüvegből is adsz. Ugy tul könnyen jön igy simán többet eszik mint amire szüksége van.
2014. máj. 29. 12:11
 7/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat hasznos számomra és nyugtató :)) Akkor elhagyom valamelyik tejszaporítót...nagyon szeles és sok kakija is van.Egyszer adtam neki pótlást cumisüvegből de anyatejet amit sikerült lefejnem és mit se mondjak félrenyelt, nem tud inni belőle akkorákat kortyolgat meg is ijedtem.Kézzel próbáltam fejni tudok is csak nekem nem sprickól mint másnak ha nem végig folyik a mellemen és mindenhova megy csak oda nem ahova kellene.Másnak csöpög a tej a melléből nekem viszont feszülnek és végig szalad a meleg-hideg rajtam és ilyenkor is mellre teszem de magától egy csepp sem folyik ki...takarékoskodik biztos:)Védőnénivel beszéltem és mondta hogy szűkek a csatornák valószínű meg oldalról jöna tej mikor géppel fejek is oldalt kell nyomnom a mellem.

Sajnos nem tudni miért lett picike súlyú de 34 hetesen meg állt a súlya és a hossza...vettek tőlünk vért és a központba küldték kivizsgálásra mert a méhlepény is valami miatt 350g volt a megszokott 500-600g helyett

2014. máj. 29. 14:03
 8/19 anonim ***** válasza:

Nem volt magas a cérnyomasod vagy vizesedtél?

Probald meg ugy fejni hogy előredőlsz (én az ágy szélén szoktam ülni) és a cicid szinte belelog a poharba.Jol maszirozd at előtte,esetlega meleg borogatást is megprobalhatod már ha eddig nem tetted. hidd el az tuti jo. Nekem este tusolas utan mikor szallok ki a kadbol és törlöm a lábam lehajolva mindkét cicimbl spriccel. nagyon vicces..

Akkor inkabb poharbol itasd vagy kiskanállal,nem baj az ha nem szokik ra a cumisüvegre.

Azért kivancsi vagyok vajon mi lehetett hogy nem nőtt nagyobbra. De a lényeg, A LÉNYEG HOGY EGÉSZSÉGES ÉS SZÉPEN GYARAPSZIK!

2014. máj. 30. 11:36
 9/19 anonim ***** válasza:
Ja szelek. Nekünk a Biogaia volt jo hasfájásra anno most viszont kamillateát kap. És sokkal jobb. mondjuk a csak anyatejes babának ugye nem kell tea. De mi a tápszert azzal csinaljuk igy nem faj a pocak. Illetve sokat büfiztetjük. Nem szabad elhanyagolni pedig van ugy hogy az ember hulla fáradt és felállni nem bir nem hogy büfiztetni. Főleg csaszar utan mikor majd szét szakad a heged egy tüsszentéstöl. Én olyankor ülve a mellkasomra boritom a lényeg h függőlegesbe legyebn. De szerintem te tapasztaltabb vagy ebben mint én,hisz nekem az első.Sok kaki..hát ez mit jelent? mindennap sok vagy párnaponta? nem vagyok valami naggy kaki tudos ugyhogy ezt passzolom mert a kislanyom vegyesen taplalt igy neki tök más. Ő csak 3 hetet volt anyatejes. Azota tapi +tejcsi
2014. máj. 30. 11:46
 10/19 A kérdező kommentje:

Koraszülött osztályon beszélgettem az orvosokkal vagy is kikérdeztek szokás szerint meg elmondták hogy hogy van a lányom.2 okból lehet pici súlyú dohányzás, magas vérnyomás de nem dohányzom és a vérnyomásom normális volt 130 fölé sosem ment így csak várunk egyenlőre az eredményre ami még 2 hét kb

Úgy vettem észre mint ha valamivel több tejem lenne:))))kb 10-20ml-vel és akkor teszem cicire amikor ő kívánja ha kell óránként...remélem jól beindul és legalább 6 hós koráig tudom majd szoptatni :D

2014. máj. 30. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!