Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Tényleg 30 percig kéne, hogy...

Piroska és a farkas kérdése:

Tényleg 30 percig kéne, hogy bugyogjon? Akik kifőzök, így csináljátok?

Figyelt kérdés

[link]

És ha valóban ennyire fontos a mell fertőtlenítése, akkor a kórházban miért nem csinálták ezt az újszülött babák etetésénél? KIcsit összezavarodtam, hogy ezekszerint 6 hete nyomatom a kisbabámba a bacit, mert én nem csinálom a sterilizálást ennyire szabályosan. Tudom, h elsősorban a fejésre - és az eltett tejre írják, de én fejés előtt sem takarítgatom magam. Tiszta a kezem, el van öblítve az üveg, de ennyi.

2014. máj. 15. 14:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem csináltam belőle nagy ügyet. Fél éves, még nem volt beteg. Nyeli a bacit, ezek szerint :) de nincs tőle baja.
2014. máj. 15. 14:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Isten ments, hogy lemosd a cicid antibakteriális szappannal szopi előtt. A kicsidnek mindaz kell, ami a cicin-ciciben van. A cumisüvegeket én baba-mosogatószerrel elmosogattam mindig, időnként a mellszívót kifőztem (mikor eszembe jutott) és ennyi. Soha szájpenész vagy más baj nem volt. :) Egy tiszta normális családban szerintem ez nem okoz problémát.
2014. máj. 15. 14:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok még. Az első kérdésre válaszolva: nekem 1-2 percig bugyogott csak a mikrós sterilizáló. Ott eleve 4 pere kellett betenni a dobozkát.(Tommee Tippee)
2014. máj. 15. 14:53
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy amikor kifőzöm a cumit, cuclit, cumisüveget, forrás után 1 perccel már kész is.
2014. máj. 15. 15:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Soha nem fertőtlenítettem semmit a kezemen kívül. Az új dolgokat is csak átmostam forró vízzel. Soha nem lett semmi baja.
2014. máj. 15. 15:09
 6/7 anonim ***** válasza:

Amit linkelsz, az az anyatejleadó anyáknak szól, abban az esetben megértem hogy fontos az extrém tisztaság.

Egyébként én Chicco folyadékban sterilizálok, fejés előtt csak kezet mosni szoktam.

2014. máj. 15. 15:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Anyatej leadó voltam összesen 2.5 évig. Mell lemosására fejés előtt tiszta vizet javasoltak, hogy a szappan ne szárítsa ki. A mellszívó tejjel érintkező alkatrészeit és a tejtároló dobozokat minden alkalom után én egy pároló dobozba tettem 1.5 dl vízzel és 6 percre ment a mikróba. Két és fél év alatt egyszer sem érkezett kifogás, pedig két városban is adtam le tejet, mindkét helyen rendszeresen ellenőrizték a minőségét.
2014. máj. 15. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!