Piroska és a farkas kérdése:
Tényleg 30 percig kéne, hogy bugyogjon? Akik kifőzök, így csináljátok?
Figyelt kérdés
És ha valóban ennyire fontos a mell fertőtlenítése, akkor a kórházban miért nem csinálták ezt az újszülött babák etetésénél? KIcsit összezavarodtam, hogy ezekszerint 6 hete nyomatom a kisbabámba a bacit, mert én nem csinálom a sterilizálást ennyire szabályosan. Tudom, h elsősorban a fejésre - és az eltett tejre írják, de én fejés előtt sem takarítgatom magam. Tiszta a kezem, el van öblítve az üveg, de ennyi.
2014. máj. 15. 14:41
1/7 anonim válasza:
Nem csináltam belőle nagy ügyet. Fél éves, még nem volt beteg. Nyeli a bacit, ezek szerint :) de nincs tőle baja.
2/7 anonim válasza:
Isten ments, hogy lemosd a cicid antibakteriális szappannal szopi előtt. A kicsidnek mindaz kell, ami a cicin-ciciben van. A cumisüvegeket én baba-mosogatószerrel elmosogattam mindig, időnként a mellszívót kifőztem (mikor eszembe jutott) és ennyi. Soha szájpenész vagy más baj nem volt. :) Egy tiszta normális családban szerintem ez nem okoz problémát.
3/7 anonim válasza:
Előző vagyok még. Az első kérdésre válaszolva: nekem 1-2 percig bugyogott csak a mikrós sterilizáló. Ott eleve 4 pere kellett betenni a dobozkát.(Tommee Tippee)
4/7 anonim válasza:
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy amikor kifőzöm a cumit, cuclit, cumisüveget, forrás után 1 perccel már kész is.
5/7 anonim válasza:
Soha nem fertőtlenítettem semmit a kezemen kívül. Az új dolgokat is csak átmostam forró vízzel. Soha nem lett semmi baja.
6/7 anonim válasza:
Amit linkelsz, az az anyatejleadó anyáknak szól, abban az esetben megértem hogy fontos az extrém tisztaság.
Egyébként én Chicco folyadékban sterilizálok, fejés előtt csak kezet mosni szoktam.
7/7 anonim válasza:
Anyatej leadó voltam összesen 2.5 évig. Mell lemosására fejés előtt tiszta vizet javasoltak, hogy a szappan ne szárítsa ki. A mellszívó tejjel érintkező alkatrészeit és a tejtároló dobozokat minden alkalom után én egy pároló dobozba tettem 1.5 dl vízzel és 6 percre ment a mikróba. Két és fél év alatt egyszer sem érkezett kifogás, pedig két városban is adtam le tejet, mindkét helyen rendszeresen ellenőrizték a minőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!