Éjszakai szoptatás két mellből, közös ágyban. Hogyan csináljátok?
A 9,5 hós fiam rugiban + hálózsákban alszik, hajnalban még egy vékony takarót (sajátja) szoktam ráteríteni, ha hűvösebb van. Csak reggeltájt takarom be esetleg az én plédemmel, amikor már éberebb vagyok. De nem volt még sose olyan, hogy véletlenül a fejére tegyem, mindig "érzem", hogy hol van körülöttem. De ha pl. álmosabb, fáradtabb vagyok, akkor nem csinálom így!
A feje alatt nincs párna, csak a szopis kispárnával szoktam megtámasztani a hátát, bár már tud oldalt feküdni. (De néha visszajön neki egy kis tej, meg szeret is így aludni. Hason sose aludt még szerintem..)
Mi családi ágyazunk: a fiam általában az ágy egyik végén alszik, én középen, apa a másik végén. (Így is szokták egyébként javasolni, nem úgy, hogy középen fekszik a baba, mert az anya jobban érzi őt, biztosan nem fekszik rá.) Nekem is és apának is egy-egy lapos nagypárnánk és kispárnánk van, közötte hely a fiunknak, hogy tudjam hova forgatni. Mindketten egy vékony pléddel takarózunk, semmiképp sem vastag paplannal, pláne nem egy nagy közössel!
Szopinál, ahogy a másik mellem kerül sorra, átfordulok a fiammal a másik oldalamra. A feje alá nyúlok, megfogom a popsiját és átgördítem magam felett. Ott is kipárnázom és már szopizik is. - De mivel apa se alszik nagyon mélyen, ill. mi már rutinos családi ágyazók vagyunk, így nem mindig szoktam visszatenni a fiam az én felemre, hanem úgy alszunk a következő szopiig, hogy ő van középen. (Bár ugye nem így tanácsolják.) De a kispárna azért mindig a háta mögött van, biztos, ami biztos. Ha apa ehhez hozzáér, tudja, hogy ott a fia, és akkor arrébb megy. Szóval nálunk nincs veszély, hogy ráfeküdne, ezért is merjük így csinálni.
Nekünk bejön így, elég jól működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!