Szoptatós anyukák ti minden szoptatás után kifejitek a tejcsit ami még maradt?
Szia,
En hogy oszinte legyek ejjel nem fejtem ki..de nappal igen. Ilyenkor azt a mellett is kifejtem amibol cicizett. Mar sajnos nincs sok tejem igy mar nem kell fejnem, de az elejen teleraktam egy melyhuto fiokjat azt fogyasztjuk epp.
7hos kisfiu anyukaja
Én nem fejtem,így beállt a kereslet-kínálat,és végig elég volt a tej.(4 gyereket szoptattam,folyamatosan 7 évig.:))
Ha aggódsz,h kevés a tej,ha szaporítani akarod,akkor fejjél nyugodtan,de elapadni nem fog ha nem fejsz.
6 hétig fejtem,akkor sem minden nap és éjjel egyáltalán nem.
9,5 hónapja szoptatok nappal 4x éjjel 2-3x, úgyhogy nem apad el.
Nem írtad, mennyi idős a babád! Az elején, amikor belövellt a mell, érdemes kifejni, nehogy begyulladjon a sok tejtől. Ugyanis ekkor a baba nem szívja ki. Ha a másik melled is tele van, érdemes abból is fejni.
Ha tejet szeretnél gyűjtőbe leadni, akkor mindig érdemes fejni, egyébként ha ne fejsz, beáll a kereslet-kínálat, így mindig annyi tejed lesz, amennyi a babának kell és elég neki. Elapadni NEM fogsz, ha rendszeresen szoptatsz.
19:18-as vagyok!
Igen, ennyi idősen már összehangolódik a baba az anyával. Meg kell jegyeznem, hogy a fejés nem azonos a szopással. A baba sokkal több anyatejet tud kiszívni a mellből, mint amennyit te ki tudsz fejni. Ezért nem kell a kifejt tej mennyiségéből egyből a kevés tejre gondolni. Maximum úgy csináld a fejést, hogy ha hajnalban kel szopizni, akkor a másikat fejd a szopi alatt, akkor könnyebben ürül.
Még egy dolog! Kb 6 hét körül múlik el az a nagy belövellés, a szülés előtt felgyülemlett felesleges vízmennyiség is távozott! Nem beszélve arról, hogy 6 hetes kor körül van egy fejlődési ugrás, amikor is többet szopik.
Egyébként ez idő tájban kezdenek el a szoptató anyák aggódni, hogy elég-e a tejük. Pedig elég! Nem kell tápszerez nyűlni, a babára kell bízni magunkat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!