Lassan inkább letagadom, hogy szoptatok. Te mit tennél?
Figyelt kérdés
Kétéves múlt a kicsi lányom és még szopik. Én ebben semmi kivetnivalót nem látok. Ismerőseim már egy-másfél éves korában is elcsodálkoztak rajta, most meg kérdezgetik, hogy végül is meddig szoptattam őt. Mikor kibököm, hogy még szopik, totál ledöbbennek. Látom rajtuk a döbbenetet. Maga a szoptatás nem zavar, de az általa kiváltott reakciók igen. Lehet jobb lenne letagadni?
9:"Viszont 2 éves korára muszáj leszek leszoktatni,mert megyek vissza dolgozni. Nem tudom,hogy fog menni,mert nagyon szeret cicizni. "
Nem kell leszoktatni. Az enyém ment bölcsibe, én vissza dolgozni. Napközben nagyon jól tudta, hogy a bölcsiben nincs cici, egyszer sem volt ebből gond. Esténként még odabújt meg reggel szopizni, aztán ahogy napközben nem volt szopizás a tejem is egyre kevesebb lett, a szopizás még jobban ritkult, a ritkább szoptatás miatt még kevesebb tejem lett és az egész szépen magától abbamaradt. Nem kell sem a gyereket, sem magadat stresszelni ezzel, majd ha eljön az ideje, akkor le fog szokni.
2014. ápr. 21. 02:54
12/22 anonim válasza:
Én is 2 évig szoptattam, engem is a 18. hónap körül kezdett cikizni a család. Rajtuk kívül máshol már nem volt téma. Úgy egy éves koráig kérdezgette boldog, boldogtalan, hogy ugye szoptatok.
Ha úgy gondolod, ne beszélj róla. Ez annyira magánügy! A WHO is tényleg LEGALÁBB 2 évig ajánlja.
2014. ápr. 21. 08:20
13/22 anonim válasza:
az én babám 17 hónapos és mg szopizik.Engem is kezdenek már furcsán méregetni,meg ledöbbenni,nekem is eszsmbe jutott,hogy letagadom,de nem lehet,mert vendégségben is bejelentkezik szopira:)
2014. ápr. 21. 08:55
14/22 anonim válasza:
Akkor ezek szerint velem is "baj" van.Júniusban lesz 2 éves a fiam,és még normális táplálkozás mellett szopizik.
2014. ápr. 21. 09:25
15/22 piroska és a farkas válasza:
Én személy szerint nem szeretném 2 éves korában is szoptatni a kislányom. Azt, hogy más a sajátját meddig szoptatja, magánügynek tartom, de kb ez a 2 éves kor az, amit még egészségesnek tartok. Ahogy vki írta is előttem, reggel-este egy kis odabújás teljesen belefér, amit én nehezen tudok elfogadni, illetve nem is tetszik, az az, amikor egy 2 év fölötti kisgyereknek kedve szottyan a tér közepén lerántani a padon ülő anyukája melltartóját, és szopizik egyet. Az akkora gyereknek már anyi mindent lehet vinni - úgy értem, ételt - szóval nekem inkább a nyilvánossággal van bajom.
2014. ápr. 21. 10:41
16/22 anonim válasza:
ne is torodj kedves kerdezo a sok bunko emberrel! en is tobb mint 2 evig szoptattam a kislanyomat most hagyta el magatol 1 honapja!
2014. ápr. 21. 13:21
17/22 A kérdező kommentje:
Azt egy szóval sem írtam, hogy nyilvánosan szopik a kislányom. Még vendégségben sem. Otthon is az alváshoz, illetve az ébredéshez kötődik . És tényleg kizárólag otthon. A nagyobb tesó sportol, kb. kéthetente megyünk versenyekre, van, hogy ott éri a délutáni alvásidő. Már meg sem kérdezi, hogy cicizhet-e, ha álmos, ráborul a vállamra és elalszik.
Köszönöm szépen a véleményeteket, bátorító szavaitokat.
2014. ápr. 21. 14:42
18/22 piroska és a farkas válasza:
Bocsànat, nem fogalmaztam egyértelműen. a nyilvànossàgot csak àltalànossàgban írtam, mint engem zavaró dolgot ilyen életkorü kisgyereknél, nem téged akartalak tâmadni vele. Nekem még az is eszembe jutott egyébként, h egy bizonyos ponton túl a szoptatás nem kéne, h beszédtéma legyen, úgy érttem, h tiszteletben kéne tartani, h az az anya magànügye. természetes, ha egy picibaba anyukàjàt megkérderzik, h tud- e szoptatni, van- e elég teje...de pl én a kisgyrrekes baràtnőimet nem kérdezem meg, h na szoptatnak- e még, mert ez vhogy olyan intim dolog nekem, ami rà és a kisgyerekére tartozik.Persze ha szeretné elmondani, az màs.
2014. ápr. 21. 15:16
19/22 anonim válasza:
Ha zavarnak a tekintetek, a kioktatások, akkor tagadd le, nem muszáj ezt mások orrára kötni. Én is meglepődtem, amikor az egyik kolléganőm közölte, hogy még szoptatja a három éves kisfiát, de nem vágtam pofát, nem okoskodtam bele, akkor sem, amikor már terhes volt a kistesóval és folytatta a szoptatást (néha a munkahelyére is behozta a fiát, és ott is kiszolgálta magát a fiatalember), és folyamatosan ájuldozott, már mindenki mondta, hogy hagyja abba, mert vashiányos lesz stb, senkire nem hallgatott (én nem mondtam neki semmit). Úgy gondoltam és gondolom most is, hogy ez mindenkinek a magánügye.
2014. ápr. 21. 20:30
20/22 anonim válasza:
18: " természetes, ha egy picibaba anyukàjàt megkérderzik, h tud- e szoptatni, van- e elég teje.."
Szerintem ez sem természetes. Tőlem még vadidegen is kérdezte, pedig szerintem senkinek semmi köze hozzá. A legjobb amikor terhesség alatt a szomszédnéni kérdezte meg, hogy van-e aranyerem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!