Van olyan, aki fogyókúrázott szoptatás alatt és nem ment el a teje?
hát nem igazán ez az eset, de cukros vagyok, és 160 g szénhidrátos diétám van (illetve most 200 g-os a szoptatás miatt). van súlyfeleslegem sajnos (a szülés után elhanyagoltam a diétát sajna)
van még tejem, nem apad
Kedves Julie!
A paleo táplálkozással mennyi kalóriát fogyasztasz egy nap kb.? Mert attól félek, nekem a bevitt kalória mennyisége a kevés, és talán az okozhatja a tej elapadását...
Neki nem lesz baja (inkább hormonokon és folyadékbevitelen múlik), viszont te jó irányba állsz egy jojó-effektushoz.
Ha túl keveset eszel, nagyon lelassítod az anyagcserédet. Szoptatás alatt 1800-2000 kcal-t be kellene vinni, inkább az a fontos, hogy ez milyen összetételű:
- legyen nagyrészt lassan felszívódó szénhidrát (teljes kiőrlésű liszt alapú ételek pl., emellett sovány húsok, zöldségek minden mennyiségben)
- nagyon kevés gyors felszívódású (fehér liszt, cukor, fruktóz - azaz a gyümölcsök többsége, tejcukor, sajtok)
- naponta egyél hatszor, 10 óránál több ne teljen el két evés között (éjszaka) A hat étkezést érdemes az alábbi felosztás szerint bevezetni, nagyjából időben egyenletesen elosztva: reggeli (két vékony szelet TK kenyér sonkával, paradicsommal), tízórai (2 korpovit keksz kefírrel), ebéd (pl natúr csirkemell párolt zöldséggel), uzsonna, vacsora, utóvacsora. Az utóvacsora legyen nagyon kevés, de tartalmazzon lassan felszívódó szénhidrátot. Pl. egy fél szelet kenyér.
Ez gyorsítja az anyagcserét, nem éhezel, viszont tartósan fogyni fogsz. Illetve nagyon fontos lenne a mozgás is. Sétálj, kocogj, biciklizz, kondizz - ami belefér az idődbe, lehetőségeidbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!