5 hetes kislányom mindig cicizne! Mit tegyek?
Mióta rendesen van tejem,szóval szinte az elejétől kezdve rengeteget eszik. 1 hetesen volt,hogy 160-at is megevett és ez most is így van.Aztán persze állandóan büfizik.Tegnap reggel is megevett 130-at,aztán kb fél-1 óra múlva megint kérte,adtam neki,mert azt hittem csak cicizni akar mert álmost,de még evett mellé 70-et és ébren maradt..egy óra múlva megint kérte.. Aztán nem alszik 2 órát sem,megit arra kel,hogy éhes.Megetetem ahogy felkel és van,hogy 1 óra sem telik el,már megint kérné a cicit.Ahogy letenném az etetések között a pihenőszékbe,vagy a kiságyba (mikor már úgy látom,hogy majdnem elalszik,csak akkor a kiságyba) megint nyugtalan,cicizne..3470 g-al született és most 4710,pedig csak a hét elején érte el a 4 kilót.Az esték eddig jól teltek,2x kelt,mindig visszaaludt,kivéve 2 napja,mert akkor aa második kelésnél alig akar visszaaludni.
Félek,hogy nagyon el fog hízni! Egyik ismerősünk kislánya 4 hónaposan 8,5 kg ,nem tudja azokat a mozgásokat,amiket egy ilyen korú babának kellene csinálni,mert túl duci.Tornára kell járnia.
Tudom,hogy ha megnő,az anyatejes baba nem lesz duci,de most még ez miatt a mozgásfejlődés miatt féltem a kislányom,hogy Ő is dödölle lesz! Mit tehetnék,hogy ne kérje annyiszor a cicit és ne egyen ilyen sokat? Vagy ez a normális mennyiség?
Szerintem ne aggódj miatta, az anyatejesek néha ilyenek.
A mozgásfejlődés ettől nem függ. Az én fiam is 4 hónaposan 8 kg volt, mégis csinált mindent, még talán kicsit korábban is mint "kell", és ránézésre nem kövér, hanem nagy (hosszú is).
Ne agyalj ezen, szerintem ne is méregesd, meglátod, majd szépen lelassul a növekedése.
Boldog babázást kívánok! :)
nem a súlytól függ szerintem.
a fiam 4 hónaposan 6 kg volt, ő még alig csinált valamit, a barátnőm babája meg majdnem 8, és ő meg már forgott hasról hátra és vissza.
tornára nem a súlya miatt kell járnia, hanem azért, mert kicsit kötöttebbnek találták az izmait, ezzel javítják szerintem. De ez megint csak nem súlyfüggő
Adtam neki már kiskanállal (cumisüveget sem fogadja el) babavizet,de utána is kérte a cicit.Tehát ez is kilőve.
Védőnő mindig azt mondja,hogy "Nem kell neki többet adni,,2-2,5 órát bírjon ki cici nélkül" ,de ha egyszer nem bírja ki ,akkor nekem hiába mondja.Nem szeretném elrontani,de szeretném,ha a bizalom meglenne közöttünk,hogy tudja,hogy számíthat rám,ha kellek neki., Persze azért mindig próbálom húzni az időt és nem mindjárt mellre teszem,de a vége úgy is cici.
Lehet nem leszek túl népszerű..de én szoptatnám,mikor kéri..igényli,ennyi.A kislányom 3350-el született,3150-ig esett a súlya,4 hetesen 4370gr volt(kéthetesen konkrétan már többet szopizott,mint a nagyobbik lányom 3hónaposan)..azóta is kitartóan hízik,1-1,5kilót...Most lesz 3 hónapos,szerintem már több,mint 6 kiló.kb 5-6 hetes korban van egy növekedési ugrás is,nálunk is többször kérte a cicit,kb. egy hétig tartott.
A "kicsi" lányunk sincs lemaradva mozgásban,ugyanannyi idősen emelgette a fejét,tartotta meg,mint a nővére...Szerintem forogni is kb. 3 hónapos korára megtanul(még egy hét van addig,de már csak nagyon kevés hiányzik neki hozzá)
Szóval ha függetleníted magad a védőnőtől,barátnőtől,mindenkitől..TE mit érzel?szüksége van a cicire?Ha erre igen a válaszod,akkor bízz magadban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!