Kislanyom meg szopizik de mar tervezzuk a kistestvert es azt szeretnem ha magatol leszokna, azt olvastam ha terhes maradok akkor megvaltozik a tej ize es nem fogja kerni tobbet tapasztalatok?
Az én nagyobbik gyerekem nem olvasta a szakirodalmat, így nem tudta, hogy neki le kéne szokni. 9 hónapos volt amikor teherbe estem, megkérdeztem a nőgyógyászt, beszéltem a kórházi neonatológussal aki egyben szoptatási tanácsadó is volt, hogy ilyenkor mi van. Azt mondták, hogy ha a terhességgel nincs probléma, nincsenek keményedések, akkor nyugodtan lehet szoptatni.
A gyerkőc ugyanúgy szopizott, nekem volt kellemetlen, mert a terhesség alatt érzékenyebb lett a mellbimbóm. A terhesség alatti szoptatásban nekem ez az egy volt, ami gondot okozott.
A kicsi időre érkezett, a naggyal együtt tandemben szoptattam.
Az elsővel a szoptatás elején nagyon megküzdöttem azzal, hogy rengeteg tejem volt és ömlött belőlem, állandóan büdös aludtejszagom volt. Pillanatok alatt átázott a melltartóbetét is. Folyton feszült a mellem, ha nem a gyerek lógott rajtam, akkor én voltam az elektromos mellszívóra csatlakoztatva. A második gyerekkel amikor hazamentem a kórházból, a nagyobb két perc alatt kiszopizta azt a csomót, amit napokig nem tudtam rendesen kifejni, pedig a csecsemős is segített nyomkodni amikor a kórházi mellszívóval próbálkoztam. Úgyhogy a másodiknál nem is kellett fejnem, pont elég volt a tej a két gyereknek és a kellemetlenségeim is megszűntek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!