Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kedves anyukák (akik valaha...

Kedves anyukák (akik valaha szoptattak)?

Figyelt kérdés
Van egy fájdalmas keményedés mellemben. Valószínűleg az egyik csatorna nem tud kiürülni. Próbáltam masszírozni, rátettem a babám és akkor is masszíroztam, meleg vizes borogatást is alkalmaztam. De sajnos nem oldódott meg a problémám. Tudtok valamit még javasolni.

2014. ápr. 8. 14:30
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Tejkő? Nézd meg a mellbimbód kivezető nyílásait, nincs-e az egyikben egy pici fehér folt. Ha ezt tiszta kézzel, körömmel, vagy egy steril tű segítségével eltávolítod, akkor utána szinte magától kiürül a felgyülemlett tej.
2014. ápr. 8. 23:23
 12/14 A kérdező kommentje:

1,5 hete kezdtem el a hozzátáplálást. Ameddig csak anyatejes volt nem volt problémám. Egy hete egyik tejcsatornám elzáródott, észrevettem hogy van egy kis fehér pont steril tűvel óvatosan megpiszkáltam (enyhén a felületét) és úgy ki tudtam nyomkodni rajta keresztül a fölösleget. Tegnap is ugyanez volt a problémám, de fehér pont megjelenését nem tapasztaltam. Az itteni hozzászólások és a neten való böngészés után nagyjából a következőket csináltam. Meleg zuhany közben masszírozás, hónaljtartásos szoptatás (az alsó ajka megfelelő helyen), amikor volt rá lehetőségem próbáltam fejni-masszírozni. Este 23:00 után hideg borogatás utána aludtam. Éjszaka cicizés majd hideg borogatás. Reggelre kicsit javult a helyzet, de felkerestem az orvsom aki mondta hogy ezeket folytassam tovább. Mikorra hazaértem megláttam a fehér pontot, és akkor meg tudtam oldani a problémámat.

Köszönöm minden hozzászólónak a segítségét.

2014. ápr. 9. 11:59
 13/14 anonim ***** válasza:

8-as vagyok.

Nekem is pont így volt másodjára,hogy picit később találtam rá a fehér pontra,de aztán már profi voltam ebben.1,5 év alatt volt párszor,nyilván mi hajlamosak vagyunk erre.:)

Jó babázást!

2014. ápr. 9. 19:59
 14/14 anonim ***** válasza:
Szoptatàs közben ne masszirozd, "megtörheted" a tekcsatornát.
2014. ápr. 9. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!