Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mitől függ, hogy egy anyuka...

Mitől függ, hogy egy anyuka tudja-e szoptatni a babáját, van-e teje?

Figyelt kérdés
A mell méretétől, a testalkattól, a táplálkozási szokásoktól, vagy hogy szülés után azonnal a mellére teszik-e a babát? Vagy mitől?
2014. ápr. 5. 14:30
 1/5 anonim ***** válasza:

én úgy hallottam lelki dolog. amelyik nőnek megvan a biztonságérzete, annak lesz teje is.

amikor nyugodtabb, ott a férje, vagy akármi.

2014. ápr. 5. 14:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A mell méretétől és a testalkattól nem. A táplálkozási szokásoktól valamennyire függ, például ha nem iszik eleget az anyuka, nincs miből tejet termelni. A mellre tétel is segít, ha gyakran teszik mellre a gyereket, az serkenti a tejtermelést. Az anyuka lelki állapota is számít, tud-e valamennyit pihenni. Meg attól is függ, hogy megfelelőek a tejmirigyek és tejcsatornák az anyuka mellében, nagyon ritkán előfordul, hogy nem, és akkor hiába minden, nem nagyon megy a szoptatás.
2014. ápr. 5. 15:04
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
A szoptatásra alaphelyzetben MINDEN nő képes. Mindegy a mellméret, az alkat is. Egyszerűen összhang, kitartás, akarat kérdése. Sokan azt mondják, hogy van akinek megy, van,a kinek nem. Ez hülyeség. Tény, hogy mindenki képes rá, csak vagy nem kapott elég segítséget, vagy (sajnos) sokan eleve nem akarnak szoptatni. Most szerinted...ha egy nem várandós, sosem szült nő képes megindítani a tejtermelését, akkor egy frissen szült nő nem? Ugyan már...
2014. ápr. 5. 15:58
 4/5 anonim ***** válasza:

azt gondolom, hogy nagy részt fejben dől el. azon múlik, hogy megküzd-e érte. persze, létezik testi alkalmatlanság, de ez ritka. nagyobb részben az elszántságon múlik.

2 gyerekem van, az elsőnél rengeteg gond adódott, 4 hós korában majdnem feladtam, utolsó esélyként mentem el szoptatási tanácsadóhoz, és az ő segítségével sikerült helyrehozni a gondokat, utána már nem volt problémám.

2014. ápr. 6. 23:28
 5/5 anonim válasza:

Függhet lelki problémától, fáradtságtól is.

Ha a kismama eleget pihen és eszik akkor minden rendben lesz !

2014. ápr. 11. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!