Hogyan csináljam? Mikor fog ez beállni? 10 napos baba 10-30ml-et szopizik már rettentöen kimerült vagyok.
Egy hete jöttünk haza a korházbol, nem vettem észre a tejbelövellést, egyszerűen csak van valamennyi tejem. De potolni kell mert magátol csak 10-20-30 miliket szopizik nagyon ritkán előfordult 40 ml is.Egy szopi majd egy óráig tart, méregetnem kell a potlás miatt. Szivem szerint kihajitanám azt a hülye mérleget mert 20mili után édesdeden alszik, aztán ha lerakom felsír és csak cicin nyugszik meg. A potlással viszont alszik 4 órákat, és alig birom felkelteni hogy egyen. Pedig csak 50re potolom ki neki. Mindenki mást mond a gyerekorvos védőnö meg ellenőriz... Ha nem adom a potlást sokszor egyből kiszopizik 30at egyszer kétszer 40et de akkor a következő szopira nemsok tejcsi jut és láthatoan éhes marad. De lefejni is max 5-10 ml it tudok szopi után.
Most nem tudom mit is kéne hogy is kéne...Tanácsok vannak de nem nagyon vállnak be. Egyből elalszik a cicin. Mostis itt szuszog az ölembe a cici kicsuszott a szájábol.Nem birom felkelteni ha felkel visszarakom egyből bealszik. Mit csinálhatnék még?
szia, hasonlóan kínlódtunk mi is, amikor hazajöttünk a kórházból. első héten 30 milliket evett a fiam a ciciből, és nem hízott semmit. elaludt a cicin, aztán letettem aludni, majd újra cici, de tényleg pár perc után bealudt, hiába rázogattuk, fülét birizgáltuk, stb.
mi elkezdtük a tápszer pótlást, és azóta is így csinálom: cicivel kezdünk, szopik, amennyit tud, és amikor észreveszem, hogy csak játszik rajta, vagy "alibizik", akkor kapja a tápszert.
jobb volna, ha csak tejet enne, de úgy is vettem észre, nincs annyi tejem, max.20-30-akat tudtam lefejni, amíg próbálkoztam a fejéssel, és már nem is nyúzom magam vele, mert amennyit stresszeltem miatta, sokkal többet ártottam vele, mint amit használt....
tényleg igaz, amit az egyik előttem válaszoló írt: ahogy érzed. mi is voltunk szoptatási tanácsadónál, bújtam a netet, megkérdeztem minden kismama ismerőst, de szerintem engedd el a problémát, ne idegeskedj rajta, és meglátod, úgyis kialakul.
Köszönöm a hasznos infókat,sokmindent kiprobalunk,egyre több a tanács igy. Most a helyzet elég jo. Tegnap este óta nem kapott potlást ez a két cicizés lehet beválik.Igaz 40et eszik csak igy is, de sűrübben. Sebaj csak álljon be. Az este a pihenés alatt valovan jobban megteltek. Főleg a jobb. Annyirahogy abbol kapásbol 40et evett 3kor,aztán nem aludt vissza mert fajt a kis pocija, mihejt telerakta a pelust visszakéreckedett cicire és 5kor benyomott még ugyanabbol 20-30at. Aztán 8-9közt is 40et evett válltakoxva. Csak azt nem tudom ilyenkor melyiket fejjem le mert ha mindkettőt akkor félek nem termelődik elég a következő szopiig illetve nagyon sok időt elvesz. Na megnem is tudok annyit lefejni mint ő szopizni. Este is lrfejtem 5ml a rosszabikbol. 1kor Mikor nyűgös voltarra raktam vissza és ő még simán kortyolt párat. közvetlen fejés után. O.o
A másik meg közbe annyira megtelt hogy a hajnali szopi előtt muszaly voltam picit fejni belőle.
Na elkiabáltam magam..... Tegnap egész jol ment minden hajnaig.ma meg....20-30at szopizik aztán alszik. De ugy bealszik hogy nem kell neki a cici. Összeszoritja a száját és elfordul.
Ha éhes maradna akkor nem csinálna ilyet igaz? Mert az jutott az eszembe hogy lehet elég neki néha ennyi mert erős a tejem.Valoban jo zsiros mert nehéz elmosogatni fejés után illetve ragad a kezem ha olyan lesz. Tejleado reflexxel nincs gond megmaszírozom és csöpög sőt ha a kicsi a kezemben van és probalom cicire rakni olyan lesz az arca. Azt gondolom a technikával lesz a gond. Utána olvasgattam és asszerint nem mindig sikerül helyesen mellre rakni. Szegénykém elfárad mert rosszul van a szájába néha. És igy nehezen jön. Mert tejem az van pont amennyi kell ugynézem. Azért kéri egyböl ha lerakom mikor keveset evett de belealudt.És lehet ezért cumizik sokat inkább mert nem jol raktam rá. Most (13.30kor)félálomba megkínáltam mert délbe csak 20at szopizott. Először nem kellett neki. 20perc mulva már kereste a cicit és ugy néz ki 30at be is nyomott. De ez a mérleg....Néha olyan szépen szopizik nagyokat kortyol erre azt mutatja semmit vagy max 10et szopizott. Nem hiszem el. Valami nem okés vele...
Olyan furcsa beletanulni ebbe közbe az ember aggodik nehogy éheztesse vagy tuletesse....Tegnap ugye nem adtunk egy potlást neki csak egyszer és a mérleg szerint(ha lehet neki hinni) 300at evett összesen,ebböl 30volt tápszer meg egyszer 20lefejt tejcsi. Tegnapelött is ennyit evett de akkor csak 160volt a tejcsi. Kicsit levagyunk maradva a napi limittöl mert 400at kéne neki megenni egy nap a védőnéni szerint. Nem is tudom. Tudom az én gyerekem nekem kéne tudni érezni,de nem igy van.
Az éjszaka egész jol telt, igy hogy nem adunk potlast 3óránként kérte a cicit magátol. Kivéve most mert keltegettem.
Szoval ha éhes maradna akkor nem aludna ilyen békésen igaz?
először is, azon ne aggódj, hogy túleteted, hiszen anyatejjel nem lehet túletetni, mert ha nem kell neki, akkor nem fog szopizni.
Egyet tudok tanácsolni, szerintem felejtsd el a mérleget. Szoptasd a babát, amikor kéri. Ha óránként, akkor óránként. (Tudom, fárasztó, 5 és fél hetes a babám.) De, a több szopitól több tejed lesz. Este ő is többet alszik, mert az esti tej zsírosabb, így tovább jól lakik vele, akkor tudsz te is pihenni, és akkor termelődik a tejed. Ha fejsz, akkor szerintem fejd le szopi után mind a két melled, így lesz tej, amit tudsz adni pótlásként, és így több is termelődik a következő szopira.
A növekedési ugrásokra is figyelj, mert akkor egész nap cicin lenne. (3 és 6 hetes, illetve 3 hónapos korban vannak ezek.) Mi most vagyunk a 6 hetesnél, egész nap enne én meg csak csodálkozok, hogy hova fér bele ennyi tej.
A lényeg, hogy legyél kitartó, a saját belátásod alapján dönts és akkor minden oké lesz. (:
Sziasztok!
Már csak két problémát kell megoldanom! Tejcsi van bőven,szopi is több lett,most minimum a 30-40 mili volt már 60-70is! és szopik után 15-25miliket simán lefejek. van hogy 30at 40-et attofügg épp mennyit szopizott. Szoval nött a mennyiség.köszi a rippeket, a két cicizésjött be és a minden szopi után fejés mindkettőt. Eleinte nehéz voltnem akart jönni semmi. Nem is csodálom hogy a poci is nehezen szivja. Valamiért nehéz fejni is, kivéve ha ügye a reflex beindul, de az meg olyan rövid ideig van pár másodperc .....Nektek is?
A gond még mindig az elnyulo szopik... most odaig jutottunk hogy kb 20percenként cserélem a cicit és mire odáig eszi magát hogy kiköpi/kicsúszik a szájábol/mélyen bealszik minimum egy ora...:(
addig szopizik cumizgat mihejt beindul a tejcsi arra a pár másodpercre szopizik rendesen akkorákat nyel...
De egyre jpbban összefolynak a szopiidők.....
És éjszaka 1.30-4ig fent van szopizgat végig... nyüglődik szunidit de mihelyt berakom a kiságyba ssir és cicit kér.... Nappal semmi gond a hosszu szopiktol eltekintve. Nagyjábol 3óránként felébred eszünk egy órát majd alszik...De éjjel....mosr raktam le 4kor és még lefejtem és itt vagyok.
Ha erre lenne még rippetek nagyon megköszönném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!