Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig sikerült fenntartani...

Meddig sikerült fenntartani az anyatej+tápszer felállást? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Kevés a tejem, hiába rakom mellre a picit, nem kér már, nem hajlandó szopizni, de nem hízik, pótlást fog kapni. Mindenképpen szeretném az összes cseppet kiszopná amíg lehet, aztán adom csak a tápit. Tudom, egyenes az út a lejtőn a teljes tápszerhez, csak szeretném tudni, másnál mennyi idő volt, amíg fenn tudta tartani az anyatejet is? Már csak 60-akat eszik két mellből ott tartunk. 2 hónapos.
2009. dec. 18. 13:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Gratulálok, nagyon ügyes vagy:) Annak idején nekem is így sikerült:)
2010. máj. 13. 14:38
 12/18 xStefix ***** válasza:

Ez nagyon jó, én is gratulálok! :)

És tényleg sokat számít, ha megnyugszol. Nálunk is akkor történt meg a "nagy áttörés".

2010. máj. 13. 15:39
 13/18 anonim ***** válasza:
Köszi, hogy kiemelted én a napokban tettem fel ugyanezt a kérdést, az én babám most 10 hetes, ugyanettől féltem én is, nem nyúltam tápszerhez, a tejem meg hála rendesen beindult ismét és most már szépen gyarapszik a babám is. A kitartás tényleg nagyon fontos!
2010. máj. 14. 09:09
 14/18 anonim ***** válasza:
Én is örülökm a bátorításnak. Csak 2 hetesek vagyunk, de pótólnom kell naponta 1xszer. A legtöbb, ami eddig volt 80 ml a 2 két emőben. A babám van, hogy egy másfél órát szopik és egy óra múlva ismét kéri.
2010. máj. 14. 10:19
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, aranyosak vagytok!

Kedves utolsó! A folyamat nálad is visszafordítható még! Ne emeld a tápszer adagot és ne mérj! Ha éhes, kínáld anyatejjel és pár nap múlva több és több lesz.

A kérdésben én is írtam,hogy 60-akat eszik... Nem mértem, leszartam a nagykönyvet és tádám, minden ment mint a karikacsapás, következő hónapban majdnem 1 kilót hízott.

Amit még le kell írnom nektek, hátha hasznos - és remélem senki nem tartja ezeket okoskodásnak - szóval:

a családom 90 %-a szerint éheztettem a gyereket, nem értették, hogy miért nem adok több tápszer és higgyem el, hogy az milyen jó a babának, meg hogy miért nem teáztatom, tuti szomjas stb.

Anyukám mondta, hogy ő ugyanígy járt, mint én. Mikor 2 hónapos voltam, sírtam cicin, nem dolgoztam érte, elkezdte a tápit, hát eddig kaptam anyatejet. Felnőttem, semmi baj, szóval nem azt mondom, hogy jaj annak, aki rögtön át is tér, csak hát ha nem muszáj én pl nem fizetek ezreket a tápszerért.

2010. máj. 14. 10:51
 16/18 A kérdező kommentje:
... Nem mértem= utána nem mértem. Így akartam írni.
2010. máj. 14. 10:52
 17/18 anonim ***** válasza:
Az én babám is 2 hónapos és sajnos ő is sír a mellemen és nem akar megdolgozni az anyatejért. Csak addig szívja amíg könnyen jön. Most ő is tápszert kap és fejem még neki, de a tejem egyre kevesebb. Mit csináljak?
2010. máj. 14. 21:48
 18/18 A kérdező kommentje:

Tedd mellre sűrűbben. Főleg reggel, amikor könnyebben és több jön, szoptasd meg 1 óra múlva is ha ébren van.

Ja! Írtam, hogy két mellből szoptattam és az is sokat segített?

És próbálj egy napig semmi mást sem csinálni, csak feküdni és szoptatni. (nekem egyszer sikerült, a 3 éves nagytesótól kevés a szabadnapom)

A tápi mennyiséget meg ne emeld, ha nem sír, nem nyugtalan. Inkább szopi mégegyszer.

2010. máj. 16. 05:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!