Miért van az, hogy minden újság, tömegkommunikációs eszköz a szopás fontosságát hangsúlyozza csak, de azokkal a nőkkel nem igazán foglalkoznak, akik nem tudnak szoptatni? Nem tudnak rajtuk kívülálló okok miatt, tehát nem divatból!
Én is csak 3 hónapig tudtam, és akkor is csak kb. fele mennyiségű tejem volt, a másik fele mindig tápszer volt.
Tudod mi bosszantott a legjobban? Hogy mindenki jött azzal, hogy "dehogynem tudsz, csak biztos nem akarsz!"... bazzz... Mostmár örülök hogy 1 éves elmúlt, és elfelejthetem ezt a rémálmot. (mármint a beszólások okozta lelki fájdalmamat akkor... ma már nem görcsölnék ezen, ha a következőt sem tudnám szoptatni ,az tuti).
Fordulj ide tanácsért:)
Szerintem itt a neten nagyon sok infót találhatsz. Vannak bátorító oldalak is, amik arról szólnak, hogyan lehet minél többet tenni, hogy sikerüljön, milyen okai lehetnek annak, ha nem sikerül. (pl.: [link] ) Nagyon sok infót találhatsz a tápszerekről is, a többi anyukával, akik hasonló cipőben járnak, velük is lehet beszélgetni, megosztani a tapasztalatokat, lehet ápolgatni egymás lelkét.
Amit a médiában látsz, az olyasmi, mint egy reklámkampány, igazából azokhoz szól, akik ahogy írtad "divatból" nem akarnak szoptatni. Tehát azokhoz, akik tudnának, de nem akarnak. Mivel manapság a szoptatás reneszánszát éli, a média is ezzel van tele, hálásabb témának tartják.
Nekem egy kislányom van, a kezdetekkor eléggé ki voltam borulva, amikor nem ment minden úgy, ahogy szerettem volna, a védőnő lekezelő volt, finoman szólva nem volt túl érzékeny a problémáimra. Úgy láttam, mindenkinek jól megy, csak én bénázok. Akkor olvastam a fenti linken lévő hasznos tanácsokat, amik sokat segítettek.
Ha lenne konkrét kérdésed, problémád, szívesen segítek a saját kútfőm erejéig.
Akkor álljon itt egy olyan példa is, akinek tényleg nem volt, nem lehetett teje - mégis szoptatott. Nem bántó hanggal mondom, de utána talán érdemes elgondolkodni azon, ki mit és mennyire akart, mennyire volt kitartó.
Sokaknak tényleg nem megy, de sokaknak azért nem, mert túl korán feladják - és nem kérnek a bajban hozzáértő(!) segítséget! Én 11 hónapig kínlódtam, mire végre összeállt a kép, pedig már 3 hónaposan elkezdtem utánajárni az LLL-nél. A gyerekem első évéből leginkább csak szopi-para emlékeim vannak.. de mindenképp megérte, mert az ismerősi körből már csak én szoptatok, 22 hónapja, immár gondtalanul. Mindenkit csak bíztatni tudok, hogy keresse a megoldást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!