Kórházi szoptatásról írnátok tapasztalatokat?
Régen szigorú szabályok voltak, minden mellre tétel előtt fertőtlenítették a mellett, a szülőszobán nem lehetett megszoptatni a babát, és szigorúan 3 óránként szoptattak pólyában, és szájkendőben. Szerencsére ez már a múlté.
Egy normális kórházban baba-mama szobák vannak. Igény szerint szoptathatsz, akkor amikor a baba megéhezik. Nem kell fertőtlenítened a melledet. A szülőszobán ha minden rendben lesz a babával megszoptathatod.
Szülés után rögtön csupaszon a mellkasodra teszik a picit, aztán elviszik lefürdetni, felöltöztetik, visszahozzák és akkor mellre teheted,ebben segít a csecsemős. Esetleg ha maguktól nem mondják, akkor te kérdd hogy hadd tehesd mellre. Az oldaladra fordulsz, és a csecsemős segít mellre helyezni, egy picit szopizik (nem feltétlenül kell ennek az első szopizásnak sokáig tartania, inkább az a döntő hogy minél hamarabb mellre kerüljön, akkor könnyebben beindul a tejtermelés), aztán elviszik még megfigyelésre, és pár óra múlva már együtt lesztek a gyermekágyas osztályon.
Első babám születése után a szülő szobán segítettek mellre tenni, utána is sok segítséget kaptam, mert mert befelé forduló a mbimbóm.
Második szülés után már mire jöttek volna segíteni, addigra már rég kiszolgálta magát a kisasszony.
Fertőtlenítésről szó sem volt.
Nem kell fertőtleníteni. Sőt, a mellbimbóknak nem tenne jót ha valami pl. alkoholos dologgal mosogatnánk.
Kórházban segítettek a mellre helyezésben, de érdemes utána olvasni is, valamint a www.lll.hu oldalon is rengeteg hasznos infót találhatsz.
Ahol én szültem nemrég ott 3óránként hoxták a babákat 2növér.Az egyik körbejárt kezet lelocsolta valamilyen vizzel és valamivel lespriccelte a cicinket. a másik meg adta a babát. Ha akartad kintmaradhatott veled a baba,de ha nem akkor egy ora mulva elvitték az ujszülöttszobába.
Amugy meg mondta az egyik hogy ne teefonaljunk kézmfertötlenités után mig a baba nalunk van mert az terjeszti a legtöbb bacit.Másnap a másik csecsemős kezében a mobillal hozta a picit szopizni...Szoval ennyit erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!