Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Segítség! Úgy érzem egyik...

Segítség! Úgy érzem egyik napról a másikra elfogyott a tejem?!

Figyelt kérdés
Kislányom 3 hós, csak szoptatom, az útóbbi időben egyre kevésbé éreztem teltnek a melleim és most 2 napja tiszta lapos, érzem hogy nehezebben jön belőle amikor szopizik, mitől van ez , mit tegyek??? Eddig szépen hizott, de ezen a héten ugyanannyi mint múlthéten... sok pisis pelusa van és egyben képes aludni 5 órát is vagyis, akkor mi ez? Szoptatni akarom még sokáig
2009. dec. 14. 22:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én egy 3 gyerekes anya vagyok, és mindhárom gyermekemet sokáig szoptattam, illetve a harmadik 13 hónapos, és még szopizik.

Az teljesen normális, ha egy idő után nem lesz annyira tele a melled,és a Baba sem fog olyan gyorsan hízni, mint az elején. Ha a Babád kiegyensúlyozott, akkor nincs semmui baj. Igyál mindnesetre tejszaporító teát. Minél többször teszed mellre a Babádat, annál biztosabban nem fog elapadni a tejed!

Jó egészséget és hosszan tartó szoptatást kívánok nektek!

2009. dec. 14. 22:17
 2/3 xStefix ***** válasza:
100%

1: beállt a kereslet-kínálat egyensúlya, megszűnik a túltermelés = duzzadó mell.

2: a 3. hónap körül (is) van egy növekedési ugrás, amikor egyik napról a másikra hirtelen megnövekszik a baba fejadagja.

Ne ijedj meg, ez teljesen rendben van. Nincs más dolgod, mint továbbra is mellre tenni mindig, ha p jelzi és addig ott hagyni, amíg ő maga nem engedi el a mellet / alszik el. Ha így tényleg igény szerint szoptatod, akkor 2-3 nap múlva már érezhetően több tejed fog termelődni. (Addig viszont gyakrabban kell szoptatnod és lehet, hogy átmenetileg kicsit nyűgösebb is lesz, mert nem mindig lesz tele a pocak.) Kitartás!

2009. dec. 14. 23:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Teljesen természetes, egyre kevésbé lesznek teltek a melleid csak akkor ha mondjuk kihagysz egy szoptatást és nagyon megtelnek. Az nem jelent semmit hogy ezen a héten ugyanannyi mint a múlt héten, mert inkább a havi súlygyarapodás a mérvadó és lehet ha két nap múlva méred meg is van a többlet. Ne idegeskedj, nem fogyhat el a tejed.
2009. dec. 15. 00:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!