Az én lányom 3 hónapos és jóllakik 120 ml-vel, de mégis utána a kezét is rágja, ha olyanja van, de a cicit már kiköpi, legközelebb csak 3-4 óra múlva kér. Hogy lehet ez? Mennyit kellene ennie?
Szia! Én sose mértem hogy mennyit eszik a kisfiam, mindig adok neki ha kér, csak szopik ( 2-3 óránként), de nálunk is evés után hamarosan kicsi keze a szájában. Már kitapasztaltam hogy akkor még nem éhes. Ő is 3 hónapos, sok időt tölt ébren és most ismerkedik a kezével, nézegeti, bekapja, rágja, megfogja a ruhapelust és persze azt is bekapja, úgyhogy szerintem egyszerűen " babaszokás ".
Túletetni nem lehet a szopis babákat, mert jelzik ha elég, vagy a felesleget kibukják.
Biztosan jóllakik a kisfiam mert már megduplázta a születési súlyát és 3700 gr-al született.
Majd később leköti őket az ismerkedés és akkor már nem az lesz hogy vagy esznek, vagy alszanak, vagy sírnak.
A könyvek szerint azt ,hogy a babának mennyit kellene ennie ,a súlyából kell kiszámolni.
Mindig 120-150 ml közötti értékkel kell számolni.
PL. hogyha 5 kg-os a baba akkor
5x150=750g kb ennyit kell enni egy nap alatt.
Hogyha 8-szor eszik egy nap akkor 750:8 így kijön,hogy kb 95g a jó hogyha eszik egy etetéskor.
Ezek csak irányadóak nem kell pontosan így lennie,
mert minden baba más.
Barátnőd lánya nem biztos,hogy éhes.Ebben a korban fontos a babáknak,hogy mindig legyen valami a szájukban.
Szerintem bírjon még ki egy kis időt és majd amikor már le lehet kötni játékokkal nem fog mindig az evésre gondolni,így sokkal könnyebb lesz.
Van akinél bejön a cumi,de hogyha éhes akkor biztos,hogy nem fog neki kelleni.
Kipróbálhatod azt is hogy apának adod mert nálunk több időd kibírt tejcsi nélkül,amikor nem nálam volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!