Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mennyit kell ennie körülbelül...

Mennyit kell ennie körülbelül egy 6 hetes babának grammban mérve?

Figyelt kérdés

eddig minden rendben volt, csak tejet kapott, de tegnap történt, hogy elkezdte rángatni a cicit, próbálta szívni, kiköpte, visszavette, de szerintem már nem jön neki semmi. ugyan én próbáltam fejni, jött is két ciciből 50 ml, de eddig 90 is jött szoptatás után közvetlenül, most már szoptatás nélkül is csak 50 jött.

el fog apadni a tejem? az az érdekes, hogy ha ő szopik, akkor nem jön belőle, és ha én próbálom kézzel fejni, akkor nekem sem jön ha ott próbálom nyomni ahol ő tudja még szívni, csak ha már nagyon a mellbimbóudvar végét nyomkodom, akkor jön. ő meg ugye nem tudja annyira bekapni.

nem tudom ez érthető volt e, elnézést a megfogalmazásért kicsit ideges vagyok mert nem szeretném ha nem lenne tejem.

addigis pótolnám tápszerrel de fogalmam sincs hogy mennyit kéne ennie, eddig nem is számított mert anyatejet kapott és igény szerint evett.

de most honnan tudhatnám hogy mennyit kell még pótolnom neki? mérlegünk van, de hiába mérem le hogy mennyit evett ha nem tudom mennyit kell hozzápótolni. tegnap óta szegény alig alszik, félóránként üvölt, próbálom visszatenni cicire de már egyértelműen nem jön neki annyi, és ha jön is, szerintem nem olyan tápláló már.

segítsetek mit tehetnék? van itthon laktoherb teám az még ilyenkor ér valamit?

bevallom elég sokat idegeskedek és van hogy este 9kor eszmélek fel hogy reggelit ettem utoljára de most nagyon kétségbe vagyok esve.

próbálok visszaállni a 3 óránkénti etetésre de sehogysem sikerül mert amint elalszik 20 perc múlva sír.

egyébként 3150 gramm.

2014. márc. 9. 11:19
1 2
 11/13 lcs ***** válasza:
remélem helyre áll a "rend", sok sikert! :)
2014. márc. 9. 12:17
 12/13 anonim ***** válasza:
Valószínűleg csak fejlődési ugrása van, semmi baj a tejtermeléseddel. A mérleget, fejést jobb ha elfelejted, csak bezavarnak a természetes folyamatba. Tedd mellre amilyen gyakran kéri, ha egész nap ott lóg az is jó. Igyál és pihenj sokat, és ne stresszelj, mert az gátolja a tejleadást. Egy idő múlva újra beáll a kereslet-kínálat egy magasabb mennyiségre, de a tej mennyiségét csak úgy lehet növelni ha gyakrabban kerül mellre.
2014. márc. 9. 12:52
 13/13 anonim ***** válasza:
Ilyenkor szokták azt javasolni, hogy 3 napra feküdj be mellé szó szerint az ágyba és csak enni, inni, pisilni kelj ki. És szoptass, szoptass, szoptass. Ez meghozza a kívánt eredményt.
2014. márc. 9. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!