Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Újszülött hasfájás enyhítésére...

Tittiritty kérdése:

Újszülött hasfájás enyhítésére van tuti tippetek? 6 napos a babám, .

Figyelt kérdés
tegnap hoztam haza a kórházból és tegnap éjjel óta nagyon kínlódik. A kórházban semmi baj nem volt. Aludt, szopizott. Igény szerint kapja a tejcsit, sokszor másfél óránként. Bűfizni viszont csak nagy ritkán tud. Gondolom, hogy emiatt fáj a pocija. Segítsetek kérlek!
2009. dec. 13. 15:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Első körben el kellene érni, hogy büfizzen. Így csináld: az első öt perc után vedd le a mellről, mert ezalatt hirtelen meg tudják szívni magukat. Függőleges helyzetben tedd a válladra, és körkörösen masszírozd a hátát, akár nagyon finoman ütögetheted is. Várj egy pár percet, sok baba nehezen büfizik. Ha visszateszed cicire, akkor is többször álljatok meg büfizni. Arra figyelj még, hogy amikor szopik, a popsija mélyebben legyen, mint a feje, így kevésbé tud levegőt nyelni, és könnyebben visszajön.

Ne tedd le úgy aludni, hogy nem büfizik, mert könnyen előfordulhat, hogy arra ébred, hogy feszíti a pocakját a levegő.

Ha ez már megy, és még mindig fáj neki, akkor lehet tovább keresni az okokat. Mindenesetre ha szoptatáspárti vagy, akkor egyelőre ne adj neki semmit szert. Ha nyűgös, és már szerinted eléggé tele a hasa, akkor kendőben kösd magadra, a testkontaktustól megnyugszik és elmúlik a fájdalom.

Kitartás, ez a hasfájós időszak 3 hónapos korukra el szokott múlni.

2009. dec. 13. 15:18
 2/11 A kérdező kommentje:
Szia! Köszönöm a gyors válaszodat és a hasznos tanácsot. Nemsokára újra szopizunk és ki fogom próbálni, amit javasoltál. Első babám, nagyon rutintalan vagyok és szörnyű hallani, ahogy szenved :-(
2009. dec. 13. 15:24
 3/11 anonim ***** válasza:
én használtam espumisan és infacol cseppet is, mind a kettő hatásos, bár nem ilyen kicsi korban adtam neki. nekem nem szopizott kevesebbet ha adtam neki cseppet, viszont könnyebben aludt el. A napokban szülöm a második babámat, már van itthon espumisan. Arra figylej, hogy kevés kell a babának és hamar lejár felbontás után a szavatossága. Ja és cseppektől függetlenül az előttem válaszolónak igaza van, fontosak az általa leírtak is, de ha igazán hasfájó a pici, akkor az kevés lesz sajna.
2009. dec. 13. 15:56
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia! Én is ilyeneken aggódtam két hete :o) 3 hetes a babónk, és hasfájós. Mostmár tudom, hogy mint általában minden pár hetes babó.

Mi infacolt használunk minden evés előtt, szemmel láthatóan szereti a babó. Mi csak előételnek hívjuk, remélem már tudja, hogy ha ezt kapja, rögtön jön is a fini tejcsi is :o)

Nem tudom, hogy ettől e, vagy mert már rutinosabbak vagyunk, mint két hete, de már álatalában tényleg csak napi egyszer fáj a pocak, az esti órákban.

Ilyenkor nem tudunk mit tenni, megmaradt a tehetetlenség, de sajna azt nem tudom neki megmagyarázni, hogy nincs semmi baj, majd elmúlik a hasfájás :o(

1 hónapos kora után ajánlják a Gripe water-t, majd azt próbáljuk ki, illetve a testmasszírozást szeretném megtanulni: a hasfájásakor is szoktam alkalmazni a körkörös masszást a hasin, és a tornáztatást, dehát nem túl sokat ér, legalábbis nekünk úgy tűnik.

Állítólag a teljes testmasszázs is segít, és még sokmindenre is jó.

De ha itt rákeresel, sok ilyen kérdés van, sok válasszal, de egyik sem 100% sírásmentesítő és hasfájásmegszüntető :o(

Kitartás, állítólag a három hónap után elmúlik.

Aztán meg jön más kín, pl. a fogzás... :o(

2009. dec. 13. 16:11
 5/11 A kérdező kommentje:

Aranyosak vagytok Csajok, hogy írtatok és köszi a tanácsokat. Azt hiszem, hogy ez a dolog is, mint annyi minden más, egyénfüggő. Próbálok rájönni, hogy nekünk mi jön be. Csak annyira rossz tehetetlenül hallgatni a pici szenvedését. Talán az a baj, hogy a kórházban (baba-mama szobában voltunk) éjjel-nappal együtt voltunk és iszonyatosan nyugis baba volt - lehet az volt a "vihar előtti csend":-))

Köszi mégegyszer a válaszokat és boldog és nyugodt babázást kívánok Nektek is!

2009. dec. 13. 16:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Szia! Az infacol nálunk is bejött és a hason altatás (ha van légzésfigyelőd), mivel sokszor hasra fektetés után büffenti ki a fölösleges levegőt. 11 hetes a kisfiam, de hálisten csak az első héten volt sírás! Remélem Ti is túl lesztek rajta hamar!
2009. dec. 13. 22:18
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia

Nekünk az infacol és az eszpumizan sem jött be, ugyanis ezek a szopizás alatt lenyelt levegőt segítik a "felszinre jutni" azaz pukizik tőle a baba.

Nálunk nem a lenyelt levegő volt a gond, hanem alapból hasfájós volt a kisfiam, tehát mi ánizsmag teát ittunk a 3. héttől kezdve. Ezt ajánlják vagy a kamillateát. Nekünk ez vált be, mivel a kakilással volt a gond... Utóbbi kettő pedig a kakilást segíti elő. :)

Próbáld ki előbb az infacolt és az espumizant, hátha nektek segít, majd ha nem akkor ezt a két teát.

Ánizsmag tea készítése: 2,5 dl vízzel forrázz le egy fél mokkáskanál magot, hagyd állni kb. 5 percig. Langyosan igya a baba. Én adtam neki éhgyomorra, majd egész nap víz helyett amennyit elfogadott.

Remélem valamelyik módszer beválik.

5 hós baba anyukája

2009. dec. 14. 07:01
 8/11 anonim ***** válasza:

Szia, most olvastam a kommentet.

Ha a kórházban éjjel-nappal együtt voltatok és úgy minden OK volt, otthon meg másképp van, akkor a sírás nem a hasfájás jele, hanem így jelzi, hogy testközelségre vágyik! Nyugodtan kösd magadra, szoptasd ahányszor csak kéri, éjjel aludjatok vele, ezzel nem kényezteted el, sőt, így tanulja meg, hogy a világ egy biztonságos és kellemes hely. Ez nem elkényeztetés, és csak az első pár hónapban igénylik a babák a folyamatos testkontaktust (ami eléggé fárasztó, de nem tart sokáig). Minél jobban érzi magát most, annál kiegyensúlyozottabb baba lesz később.

Egy három hónapig le sem tehető, most pedig állandóan mosolygós független felfedező anyukája

2009. dec. 14. 10:39
 9/11 anonim ***** válasza:

az előttem szólónak igaza van, egy ekkora babát nem lehet elkényeztetni. Mi nem spártai katonákat szeretnénk nevelni, hanem egy szeretni képes kismenbert, és ehhez bizony kell a törődés az első ideben és a lemondás a részünkről, bár ha jobban belegondolok, nem is csak az első időben kell törődni velük és lemondanunk sok mindenről, de hát ettől szép az Élet.

Egy 23 hónapos kislány és ha Isten is úgy akarja, akkor holnaptól még egy kislány édesanyja :)

2009. dec. 14. 16:08
 10/11 A kérdező kommentje:

Sziasztok Lányok! Szerencsére megoldódott a probléma :-) Tegnap éjjel óta már újra a régi nyugodt kis életünket éljük. Tudunk rendesen büfizni és ez megoldotta a helyzetet. A hasra fektetés bevált. A testkontaktus és a közelség nem hiszem, hogy gond lenne a picúrnál, mert szinte állandóan együtt vagyunk. Én is úgy gondolom, hogy a legfontosabb az, hogy a baba biztonságban érezze magát.

Köszönöm mégegyszer a tanácsaitokat, sokat segítettetek!

2009. dec. 15. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!