Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elalszik a cicin szopás...

Elalszik a cicin szopás közben, de ha leteszem a kiságyába, sír és fel kell venni?

Figyelt kérdés

Első baba, 1 hetes, eddig éjszaka kétszer kelt fel, szopás után meg aludt az ágyában.

Most az éjszakát végigkínlódtuk, szopott, elaludt rajta, de amikor letettem az ágyába, nyűglődött, sírt, ki kellett venni. Ez ment óránként.

Ilyenkor mit tegyek? Visszatettem mindig mellre, szopott vagy nyammogott rajta, és elaludt megint, de ahogy letettem, kezdte a sírást. Végül úgy aludt el, hogy kivettem magam mellé az ágyba.

MIt tegyek?? MIért van ez???

2014. febr. 27. 07:27
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%
Hagy egy kicsit sírni, nem lesz semmi baja. Ha felveszed, akkor soha nem fog egyedül aludni a saját ágyában. Nem kell állandóan mellre rakni.
2014. febr. 27. 07:37
 2/16 anonim ***** válasza:
A kórházban melletted aludt vagy visszatetted a kiságyba szopi után? Csak azért kérdem, hogy ott mit szokott meg? Amikor nekem is felébredt szopi után, akkor zenét raktam be és egy idő után megszokta. Már amikor hazajöttünk a kórházból. Most 6 hónapos és még mindig zenére alszik el.
2014. febr. 27. 07:40
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, miért van de nálunk is ez volt, sokat szenvedtem a kiságyba szoktatástól, végül már mindegy volt csak aludjunk, magam mellé raktam az ágyunkba, szoptattam, elaludt, aztán tőle nem messze én is. Nekem segítette a tejtermelést is, sőt, ha belázasodott (oltástól), egyből felébredtem hogy baj van. Biztos lepontoznak a válaszomért, de ez van, én nem hagytam sírni.
2014. febr. 27. 08:02
 4/16 anonim ***** válasza:
0%
Nálunk is pontosan ugyanez volt, majd amikor vissza kellett vinni a kórházba ellenőrzésre, kiderült,hogy alig van tejem azért sírt ha letettem,mert éhes volt, cicin elaludt, sokat fogyott. Kapott tápszert is pótlásként, utána nem volt gond a kiságyban alvással.
2014. febr. 27. 08:46
 5/16 anonim ***** válasza:
Mi pont úgy jártunk mint a 4es. Egy 1hetes baba még nem szokott meg semmit, és sírni se hagyjuk. Ha minden rendben van vele, nem fáj a pocakja, nincs tele a pelenkája, nem fázik nincs melege és nem éhes akkor csak eszik meg alszik, mindegy hova teszed le.
2014. febr. 27. 09:28
 6/16 anonim ***** válasza:
53%
biztos nem hagynám sírni...ilyen pici baba akkor sír ha baja van,nem hisztiből!!!!én babám is ilyen volt velünk aludt sokáig... aztán most 3 éves nagyfiú é nem alszik velem.....most a pici 8 hetes hasfájós nagyon cicin elalszik majd keltik a görcsök szegényt,csak az nyugtatja meg ha érzi a közelségem ergo ő is velem alszik nekünk így jó!
2014. febr. 27. 09:34
 7/16 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, köszönöm a hozzászólásodat, bocs még annyit, hogy ha a babánknak görcsölt a hasa és ettől nem aludt, kimerült, én alkalmanként egy pici Infacolt adtam neki, az segített az alvásban is, minden jót!
2014. febr. 27. 09:40
 8/16 anonim ***** válasza:

Még nagyon pici, ilyenkor még nem szokták meg a külvilágot, zavarja őket a saját emésztésük is. Lehet, hogy még büfiznie kell, vagy visszajön neki egy kicsi tej, attól függetlenül, hogy nem látszik, mert lehet hogy visszanyeli. Lehet hogy az zavarja, hogy mozognak a kis belei. De persze az is lehet, hogy még éhes, mert nem evett eleget, csak bealudt a cicin. Vagy csak a közelségedre vágyik.

Esetleg megpróbálhatod, hogy csak 20 perc után teszed le az ágyba, mert kb. annyi idő kell még ilyenkor nekik, hogy mély alvásba kerüljenek. De egyébként majd összeszoktok, nagyon sokat fog még változni az alvási szokása a hónapok alatt.

2014. febr. 27. 10:47
 9/16 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez van, most 3 hónapos. Nappal ha elalszik cicin, akkor várok 15-2 percet és csak utána teszem az ágyába, akkor már nem kel fel. Éjjel ez nekem nagyon fárasztó lett volna, így inkább velem alszik.

Nekünk ez így megfelel, már arra felkelek, ha csak mocorog, tudom, hogy éhes, nem várom meg, amíg sírni kezd, így a férjem sem ébred fel. Eszik és már alszunk is tovább.

2014. febr. 27. 16:56
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, arra gondolok, hogy keveset szopik, és ezért nyűglődik, csak ezt ugye nehéz megítélni, mert az elején hallom, hogy kortyol, meg nyel, de később már nem mindig, de volt olyan, hogy kihúztam a szájából a mellbimbóm, és tele volt tejjel a szája.

Most kapott teát a szopás után, megivott 40-et és elaludt az ágyában simán, ezért gondolom, hogy kevés volt, amit szopott.

Szerintetek jó ötlet, hogy lefejem a tejem cumis üvegbe és megnézem, mennyit eszik belőle? Mert akkor legalább látnám, és nem találgatnám.

2014. febr. 28. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!