Elalszik a cicin szopás közben, de ha leteszem a kiságyába, sír és fel kell venni?
Első baba, 1 hetes, eddig éjszaka kétszer kelt fel, szopás után meg aludt az ágyában.
Most az éjszakát végigkínlódtuk, szopott, elaludt rajta, de amikor letettem az ágyába, nyűglődött, sírt, ki kellett venni. Ez ment óránként.
Ilyenkor mit tegyek? Visszatettem mindig mellre, szopott vagy nyammogott rajta, és elaludt megint, de ahogy letettem, kezdte a sírást. Végül úgy aludt el, hogy kivettem magam mellé az ágyba.
MIt tegyek?? MIért van ez???
Még nagyon pici, ilyenkor még nem szokták meg a külvilágot, zavarja őket a saját emésztésük is. Lehet, hogy még büfiznie kell, vagy visszajön neki egy kicsi tej, attól függetlenül, hogy nem látszik, mert lehet hogy visszanyeli. Lehet hogy az zavarja, hogy mozognak a kis belei. De persze az is lehet, hogy még éhes, mert nem evett eleget, csak bealudt a cicin. Vagy csak a közelségedre vágyik.
Esetleg megpróbálhatod, hogy csak 20 perc után teszed le az ágyba, mert kb. annyi idő kell még ilyenkor nekik, hogy mély alvásba kerüljenek. De egyébként majd összeszoktok, nagyon sokat fog még változni az alvási szokása a hónapok alatt.
Nálunk is ez van, most 3 hónapos. Nappal ha elalszik cicin, akkor várok 15-2 percet és csak utána teszem az ágyába, akkor már nem kel fel. Éjjel ez nekem nagyon fárasztó lett volna, így inkább velem alszik.
Nekünk ez így megfelel, már arra felkelek, ha csak mocorog, tudom, hogy éhes, nem várom meg, amíg sírni kezd, így a férjem sem ébred fel. Eszik és már alszunk is tovább.
Köszönöm a válaszokat, arra gondolok, hogy keveset szopik, és ezért nyűglődik, csak ezt ugye nehéz megítélni, mert az elején hallom, hogy kortyol, meg nyel, de később már nem mindig, de volt olyan, hogy kihúztam a szájából a mellbimbóm, és tele volt tejjel a szája.
Most kapott teát a szopás után, megivott 40-et és elaludt az ágyában simán, ezért gondolom, hogy kevés volt, amit szopott.
Szerintetek jó ötlet, hogy lefejem a tejem cumis üvegbe és megnézem, mennyit eszik belőle? Mert akkor legalább látnám, és nem találgatnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!