Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Több kérdésem is van:jól...

Több kérdésem is van:jól csinálom-e, mi van, ha elalszik a mellen, honnan tudom, elég-e, nehezen büfizik?

Figyelt kérdés

Első baba, holnap lesz 1 hetes.

Tudok szoptatni szerencsére, sok tejem van.

Amikor mellre teszem, hallom, hogy nagy kortyokban nyeli, aztán kb.10 perc után már olyan, mintha elaludna rajta (nem mindig, de sokszor), akkor az arcát piszkálom, a fülét, akkor megint szopik, de már nem hallom, hogy nyelne, vagyis nem mindig.

Olyan, mintha elaludna. Néha, ha leveszem, elég neki és alszik, ha leteszem. De van, amikor nem, és addig nyűglődik, amíg vissza nem teszem a mellre.

Másik: szopás után nagyon ritkán tud büfizni, pedig próbálom, inkább később sikerül neki, oldalt fekvésben vagy hason.

Ez ügyben mit tehetnék???

2014. febr. 26. 17:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Össze kell szoknotok, akkor tudni fogod, hogy kb mennyi tej elég neki. Jó ahogyan csinálod, ha elalszik és még kevesled amit evett keltsd, ha nem akkor hagyd aludni. Én mindig hasra tettem le aludni, így ha a felesleg visszajött sem volt semmi baj, de arra fel is kelt.
2014. febr. 26. 17:49
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha elalszik, nyugodtan tedd le.

Ha ébred, és megint kéri, vagy csak látszólag aludt, hagyd cicin nyugodtan. A tej nagy része szoptatás közben termelődik, bizonyos időközönként egy-egy tejleadó reflexszel "távozik", ilyenkor lehet hallani, hogy kortyol a baba. Két ilyen reflex közt eltelik idő úgy, hogy csak nyammog rajta, de nem nyel. Ez így teljesen normális, serkenti a tejtermelést.

Böfizni meg kell tanulniuk, fiam sem tudott az első egy-két hétben. De nem is mindig van mit felböfögni.

2014. febr. 26. 17:50
 3/12 anonim ***** válasza:
Jól csinálod. Ha megpiszkálod az arcát, az sokszor segít. Ha elalszik, és le is tudod tenni, eleget evett. Ha felébred rá, hogy kiveszed a melled a szájából, akkor még éhes. Ha nehezebben büfizik, hosszabb ideig próbálhatod büfiztetni, és közben simogathatod a hátát vagy kicsit paskolhatod a fenekét.
2014. febr. 26. 17:54
 4/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm.

Tényleg olyan néha, mintha csak nyammogna közben, és pl. ma este is utána meg a nyammogás után nagy kortyokban nyelte megint.

Más is eszembe jutott: a bal mellemből olyan, mintha nehezebben szopna, az mondjuk jobban be is csomósodik és nehezebb kimasszírozni. Az lehet, hogy abban nem olyan a tej, vagy nehezebben jön belőle?

És érdemes mérleggel mérni, hogy mennyit szopik 1-1 alkalommal?

2014. febr. 26. 19:28
 5/12 anonim ***** válasza:
A két melledben biztosan egyforma a tej, de lehet, hogy az egyikből nehezebben jön. Megpróbálhatod más tartásban szoptatni, ha csomós a melled, a legjobb úgy, ha az álla a csomó felé van. Én az első gyereknél méregettem, hogy mennyit eszik, de ha jókedvű, és hetente gyarapszik a súlya, fölösleges. A legtöbb baba úgysem egyforma mennyiségeket eszik egy-egy evéskor.
2014. febr. 26. 20:33
 6/12 anonim ***** válasza:

Igaza van az előzőnek, annyit tennék hozzá, hogy jobb havi szinten nézni a gyarapodást (bár az első hónapban talán tényleg hetente ellenőrzik). Nekem mindig azt mondta a gyerekorvos és a védőnő, hogy ha van napi 5 pisis pelenka, akkor eleget eszik, nem kell méregetni. Szerintem fölösleges stresszforrás, tudja a baba, hogy mennyire van szüksége.

Az lehet, hogy az egyik melledben több tejmirigy van, nekem is jobban termel az egyik, abból könnyebben is jön neki. Ha csomósodik, mindenképpen szoptasd belőle, nehogy begyulladjon!

2014. febr. 26. 21:40
 7/12 A kérdező kommentje:
Az éjszakát végigkínlódtuk, szopott, elaludt rajta, de amikor letettem az ágyába, nyűglődött, sírt, ki kellett venni. Ilyenkor mit tegyek? Visszatettem mindig mellre, 1-2-t nyammogott, és elaludt megint, de ahogy letettem, kezdte a sírást.
2014. febr. 27. 07:20
 8/12 anonim ***** válasza:
Kisbabák nem csak akkor sírnak, ha éhesek. Lehet, hogy fájt a hasa, büfiznie kellett, vagy csak egyszerűen egyedül érezte magát. Én nem vagyok az órákon keresztüli szoptatás híve, én nem tettem vissza mellre a gyerekeimet, mikor már nem voltak éhesek, betakartam őket a takarójukkal, és úgy eldajkáltam, akkor könnyebb volt aztán lerakni. Van, aki azt mondja, hogy nincs jobb babának és anyának, mint amikor mellen van a gyerek, és akár aludjatok együtt, hogy bármikor tudjon cumizni. Neked kell eldöntened, hogy mit szeretnél.
2014. febr. 27. 08:29
 9/12 anonim ***** válasza:

Nálunk ilyen ritkán van, de ilyenkor mellettem alszik, cicivel a szájában. Tényleg neked kell eldöntened. Nekem az volt a legkényelmesebb. Fiam a cumit el sem fogadta, így viszont egész jókat alszunk. Később mélyebben fog aludni, könnyebb lesz letenni is.

Én most azt csinálom, hogy szoptatás közben (fekve) elalszom vele, aztán, mikor felébredek, visszateszem az ágyába, addigra ő is mélyen alszik általában. Korábban volt, hogy beállítottam magamnak ébresztőt 40 perc múlvára, addigra aludt, akkor vissza tudtam tenni. De nem csináltam problémát abból sem, ha mellettem maradt.

2014. febr. 27. 12:21
 10/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Éjszaka valóban azt csináltam, hogy kivettem, és velem aludt el az ágyban.

Arra gyanakszom, hogy keveset szopik, mert most pl.pótoltam teával, megivott 40-et és alszik az ágyában, mint a tej.

Lehet, hogy ettől nyűglődik?

2014. febr. 28. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!