Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Elalszik szopizás közben, mit...

Elalszik szopizás közben, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Hiába keltegetem, amint cicire kerül szív kettőt és elalszik. Aztán csak úgy "cummog"néha, ha piszkálom, kb.fél óra után, mikor leveszem a mellemről akkor egyből sír, hogy éhes.Akkor átrakom a másikra, ott ugyanez. Aztán meg sír továbbra is, hogy éhes. Kb. Felét eszi meg, mint amennyitől jóllakna, így pótolom. Aki hasonló cipőben járt, hogy oldódott meg végül, mit csináljak???
2013. júl. 13. 17:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Gondolom pár napos, 1 hetes.

Ilyenkor sárgák a babák, aluszékonyabbak.

Fejni kell, s a lefejt tejet cumisüvegből adni, szopi után, 2-es lyukúval, hogy hamarabb, míg ébren van megegye!

Amint kezd múlni ez a sárgaság, éberebb lesz, s több ideig fog szopizni, s 1 hét múlva már kiszívja mellből ami kell neki !

De ahoz, hogy éberebb legyen, egyre többet legyen fel, múljon a sárgaság, erővel is kell etetni, szigorúan 3 órá ként kell kelteni enni!!!

2013. júl. 13. 17:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld ébresztgetni szopi közben, és amikor akarja, tedd cicire. És ne pótolj. Ha kell, szoptass egész nap. Nálunk is így volt, egész nap feküdtünk gyakorlatilag, néha volt néhány óra szünet (talán 2 hét telt el így), aztán éberebb lett, és szépen beállt a kereslet-kínálat is, meg a 2-4 óránkénti evés. Vagy próbáld lefejni, és cumisüvegből adni neki,kiskanállal, vagy esetleg valami ilyesmiből: [link]

Ha sokat eteted cumisüvegből, előfordulhat, hogy nem lesz kedve később a ciciddel "bajlódni", mert az üvegből jön, ha kell, ha nem. Szóval ezzel azért óvatosan.

2013. júl. 13. 18:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha szoptatni szeretnél, akkor tényleg ne pótolj. Valószínűleg tènyleg picibabád van, természetes, hogy bealszik szopi közben nagy melö ez. Az első néhány percben ébrezgesd, hogy koncentráljon, de nem is biztos, hogy enni szeretne, hanem csak cumizna rajtad, mert a közelségedre vágyik. Sőt, sok babának nehéz a váltás a valóéletbe,.egész nap az anyuk cicijén lennének. Az első hetek bizony erről szólnak :)
2013. júl. 13. 22:22
 4/6 anonim ***** válasza:

A legrosszabb, amit teszel hogy tápszert adsz amikor amúgy tejed is lenne. Mert sokáig nem lesz, ha így folytatod.

Az első pár hét az összeszokásról szól: ő még fáradt, még nem is olyan ügyes, persze hogy bealszik cicizés közben. Keltegetni kell, finoman a füle tövénél, nyaknál csipkedni, (nem simogatni), hogy legalább félálomban maradjon, úgy is tudnak cicizni. Ha mégis bealszik, akkor meg hagyni pihenni, és ha felébredve éhes, akkor kezdeni előlről. Vannak babák akik képesek 3/4 órán keresztül táplálkozni x elalvással/ébredéssel tarkítva. Majd ha nagyobb lesz, ez elmúlik, ki kell böjtölni az első időt.

Azt amúgy miből gondolod, hogy feleannyit sem eszik meg, mint amennyiből jóllakna? Ha a cumisüveget odaadod neki, amiből magától jön a cucc, csak nyelni kell, persze hogy lecsúszik neki, az nem mérvadó!

2013. júl. 14. 00:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm a válaszokat, két hetes a pici. Hát igen, biztos ellene egész nap a cicin, csak a "nagyfiú" pedig 1,5 éves, segítségem meg nincs, szóval lehetetlen, hogy a szopiról szóljon az egész nap.:(((( Fejtem is első pár nap, de nem mindig jött pluszban,de akkor próbálom újra, hogy ne kelljen adnom tápszert, remélem így sikerül.
2013. júl. 14. 08:55
 6/6 anonim ***** válasza:

3 vagyok. Esetleg megpróbálhatod hordozni. Így a pici is megkapja a testközelséged és a naggyal is tudsz lenni. Sőt, ha tudsz, még takarítani is lehet.

Amúgy sok mindent ezeken kívűl nem tudsz csinálni, de a gyermekágyi időszak végéig ki szokták nőni általában - tudom, soká van az még :) De sajna ez az időszak sokunknál erről szól.

Amúgy szerintem szoptasd inkább igény szerint, ne háromóránként, ha hamarabb szopizna, feleslegesen kínzod, úgy lassan megy ki belőle a sárgaság, a fejéssel meg csak a nagyobbadtól veszed el az idődet.

2013. júl. 14. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!