Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 4hetes kislanyomat szoptatom...

4hetes kislanyomat szoptatom es hasfajos, pedig nem eszem K betus eteleket, se csokit, nem iszom tejet, pedig nagyon csokifuggo vagyok. Turot, tejfolt, tejszint es xilitet szabad enni?

Figyelt kérdés
probalok ugy enni h ne zsirosat ,ne kakaosat,ne csiposet es megis hasfajos.
2014. febr. 26. 15:13
 1/8 anonim ***** válasza:

A tejszín eléggé zsíros... A xilit pedig az arra érzékenyeknél felfúvódást vált ki.

Egyébként egyéni érzékenység, van olyan baba, akinek az anyja bármit ehet, nem fáj a hasa - van akinek meg fényt is ehetne, akkor is görcsei lennének. Ez inkább veleszületett dolog. Tornáztasd, az többet segít.

2014. febr. 26. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:
Babafüggő, hogy mit bír és mit nem. Érzékeny lehet még paradicsomra, hagymára, tejtermékekre általában. Ha eszel valamit, az kb. 12 óra után kerül az anyatejbe. Próbáld megfigyelni, mikor fáj jobban neki.
2014. febr. 26. 15:18
 3/8 A kérdező kommentje:
hagymakat is kerulom,fuszeres eteleket.szoval a turot se ajanljak?tejtermekeket semmit??sajtokat sem?hogyan "szedjem ossze"a kalciumot?gyumolcsok kozul is csak almat es banant merek csak enni,pedig terhesseg alatt grefruittol kezdve mindent ettem.
2014. febr. 26. 15:31
 4/8 A kérdező kommentje:
es a lekvar??milyen edesseget ehetek?
2014. febr. 26. 15:35
 5/8 anonim ***** válasza:
Próbálkozni kell. Próbáld ki esetleg, hogy két napig nem eszel tejterméket. Egyébként gyümölcsből is bármit ehetsz, ha bírja a babád. Sajnos nem mindig van összefüggés a baba hasfájása és az anya étrendje között. Könnyen büfizik? Napi rendszerességgel fáj a hasa?
2014. febr. 26. 15:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Semmilyen tejterméket sem szabad enni. Én ebben az időszakban főtt krumplin és kenyér+felvágotton éltem (vaj nélkül persze). Se retek, se uborka, tényleg már mindenre mondták nekem a tiltást, de csak fájt a babám hasa.

Én hiába kísérleteztem, nem tudtam rájönni mitől fáj a hasa.

Szinte semmit sem ettem, kemény de ki lehet bírni. Aztán elmúlik, hidd el és utána olyan jó lesz megint bármit enni. Nekünk olyan 3,5 hónaposan szinte egyik napról a másikra elmúlt.

2014. febr. 26. 18:32
 7/8 anonim válasza:
oka lehet az is, hogy szoptatás során nagy mennyiségű tejcukor kerül a szervezetébe, erre gondoltál már?
2014. febr. 26. 22:17
 8/8 anonim ***** válasza:

Tejserkentő teát iszol-e ? Sokaknál ez jelenti a problémát.Nálunk szerencsére hamar kiderült,hogy a teában lévő kömény és édeskömény bántja a hasát. Ahogy elhagytam, azóta semmi probléma.. Holnap lesz 3 hónapos. Tejterméket is ehetek: vaj,sajt, túró: egyik se okozott problémát. A tejről csak azért nem nyilatkozom,mert inni nem szoktam,csak felhasználva fogyasztani.

A hagyma se gond... a francia hagymaleves is OK volt nála....

2014. febr. 27. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!