Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Helyes mellretétellel kapcsola...

Helyes mellretétellel kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés
1 hetes múlt a kisfiam, és az a problémám, hogy nem jól kapja be a mellemet. Az első napokban ki is sebesedett a mellbimbóm, most már hozzáedződött, de még mindig fáj egy kicsit a szoptatás. Az alsó ajka nem fordul ki, hanem rászorítja a mellemre, így szerintem nincs elég mélyen a bimbó. Amikor elereszti a cicit, olyankor a bimbó alakja is olyan furcsán lapított lesz. Az első fiammal egyáltalán nem fájt a szoptatás, ő jól vette a szájába. Nem tudom hogyan vegyem rá, hogy rendesen szopizzon. Mindig akkor próbálom rátenni a cicire, amikor a legnagyobbra nyitja a száját, teljesen felém van fordulva az egész teste, de sehogy sem sikerül.

2014. febr. 26. 11:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Azonnal fordulj szoptatasi tanacsadohoz vagy keress ra googolon erre mert elmagyarazni nagyon nehez. Marmint igy leirni! Nekem is ez volt a gondom es abba is hagytam a szoptatast! Ha nem kapja be jol akkor vedd ki a szajabol a didit de ezt sem mindegy hogy hogy teszed! A kisujjadat bele kell oldalt dugni picit a szajaba akkor megszunik a vakum es ugy konnyen letudod "csatlakoztatni". A helyes mellretetel: ulj le kenyelmes fotelbe, egyenes hattal es a babat huzd a bimbo fele ne te hajolj fole! Vard meg meg kitatja a szajat akkorara mintha asitana es akkor "told bele" a pici szajaba. Ugy hogy a bimbod a puha szajpadlasreszhez erjen neki. Ha belenyulsz a sajat szadba akkor erezheted hogy a szajpadlasod elso fele kemeny, na a picinel is igy van es te oda teszed a bimbod es az a kemeny resz dorzsoli ki! Szerintem meg you tube-on is van helyes mellretetel video. Lehet csak angolul. Probalj meg ugy rakeresni hogy: how to latch your baby es kiad egy csomot
2014. febr. 26. 12:25
 2/6 anonim ***** válasza:
Elso vagyok. Meg az jutott eszembe hogy probalj szoptatasi pozituraknak is utananezni mert lehet hogy pl fekve vagy honaalj tartasban konnyebben menne. Illetve ha valtasz poziturat akkor a bimbo mas szogben kapja a nyomast es akkor nem fog ugy fajni, elobb be is gyogyul!
2014. febr. 26. 12:50
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia, az elso nagyon hasznos dolgokat irt, en is szopi tanacsadot javasolnek, esetleg nezd meg lakhelyeden nincs e, hatha hazhoz jon, ezt tenyleg nehez leirni, esetleg a gyogyszertarba vagy a vedono tudhatja, van e szopi tanacsado. Ha nincs, nezd meg a llll ligat, en is toluk kertem, es nagyon lelkiismeretes segitseget is kaptam.

Nem kapott cumibol veletlenul a kicsi?

De ne aggodj, nagyon picike meg, hamar osszerazodtok, csak fontos, h a sebesedest elkeruld.

Es tenyleg ha latod, h rosszul kapta be, inkabb vedd ki es probalgassatok ( ugy vedd ki, ahogy az elso leirta)

Sok sikert, jo babazast! :-)

2014. febr. 26. 14:10
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat. Nem kapott még soha cumisüveget, a kórházban kapott párszor vizet, de azt is pohárból adták. A hüvelykujját szokta szopni, már a szülőszobán úgy hozták vissza a fürdetés után, hogy a szájában volt.

Fekve is próbáltam már, de úgy még rosszabb, a hónaljtartás valahogy nagyon nem áll a kezemre. A sebek már begyógyultak a bimbón, kentem lansinohhal eleinte, aztán garmastannal is, és begyógyult. De még most is ugyanúgy veszi be a cicit, és fáj amíg szopik. Mindenesetre próbálkozom tovább, remélem majd belejövünk. Néztem a honlapon hogy van-e a közelben szoptatási tanácsadó, de itt a közelben nincsen, vidéken lakunk.

A védőnő meg mindig akkor jött amikor aludt éppen a pici, 10 percnél meg sosem marad tovább, mindig siet,szóval esély sem volt, hogy esetleg közben felébredt volna, pedig mondtam neki, hogy szeretném megmutatni hogyan szopizik. A kórházi védőnő sem tudott segíteni. De van egy másik védőnő, aki idősebb és kórházi védőnő is volt régebben, lehet, hogy őt megkérem majd, hogy nézze meg.

2014. febr. 27. 10:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Mindenkepp probalkozz tovabb. Vagy esetleg nincs a kozelben egy olyan anyuka akinek nagyon jol ment a szoptatas es esetleg hajlando lenne neked segiteni? Ha jol ertem akkor mar nem sebes a bimbod de megis faj? Ne feledd a you tubos videokat sem!
2014. febr. 27. 11:57
 6/6 A kérdező kommentje:
Bocs, hogy csak most írok, de nem nagyon van időm gépezni. Igen a sebek már elmúltak, de fáj amikor szopik, az alsó ajka nem fordul ki, hiába rakom jól mellre, mindegy mit csinálok vele. A nagyobb fiammal nem volt ilyen gondom, a kezdetektől jól szopott, egyáltalán nem fájt a szoptatás akkor, soha nem sebesedett ki, pedig ő lassú szopó volt, 1 órákat volt cicin, ráadásul ő annak idején a kórházban cumisüvegből kapta a vizet is, és volt cumija is. Na mindegy, jövő héten elmegyek a gyógytornászhoz és megkérdezem lehetne-e valamilyen szájtornával segíteni a dolgon.
2014. márc. 1. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!