Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lenne NEKI a legjobb?

Hogy lenne NEKI a legjobb?

Figyelt kérdés

Írjatok légyszi mert már tényleg nem tudom, hogy magamra hallgassak e vagy sem.

Kevés volt a tejem, kaptunk tápszert és a gyerekorvos javaslatára kóstolgattunk is, 4-5 kanál volt a legtöbb. Nem bírtam belenyugodni, hogy tápszerrel, krumplival meg ilyenekkel kell jól lakatnom a gyereket. Fejtem mint az őrült, söröztem, teáztam, homeóztam, lett is eredménye: Megint van rendesen tejem, jól is lakna vele, de mindenki (a védőnő, a gyerekorvos, az anyám) azt sulykolja belém, hogy ha már elkezdtem etetni ne hagyjam abba, mert bekavarok neki, többet ártok mint használok ezzel. Még nem volt 4 hónapos mikor kapott pótlást, most 5 hónapos lesz. Azzal indokolják, hogy 1 hónap múlva így is úgyis kell adnom neki mást is, de én szeretném ha addig csak anyatejet kapna, így is olyan rossz volt, hogy el vettük a helyet a kajával az anyatejtől. Én akkor lennék boldog ha csak szopizna, de természetesen a gyerek fontosabb az én lelki nyugalmamtól, szóval ha tényleg az legjobb neki, hogy továbbra is kap pótlást akkor el fogadom.

2009. dec. 11. 09:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
1 hónap múlva igen. Addig miért ne kaphatna tejcsit? Úgy csináld ahogy te jónak látod,és ne más akarja megmondani helyetted hogy hogyan etesd a kisbabádat. Ő biztos nagyon örülne a szopizásnak, lesz még bőven egy egész élete arra, hogy szilárdat egyen.
2009. dec. 11. 09:14
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Csodálkozom a védőnődön és a gyerekorvoson, anyatej helyett tápszerrel etetnék? Hülyék ezek? Ciciztesd csak amennyit csak tudod, nem kötelező 6 hónaposan elkezdened a hozzátáplálást, sőt!!!!! Tavasszal jönnek a friss zöldségek-gyümölcsök, ráérsz azzal elkezdeni a hozzátáplálást, most semmi friss dolog nincs! Anyatejet adj neki, csak akkor pótolj ha "éhezik"! Nagyon ügyes vagy hogy visszahoztad a tejedet!!!! Kérj tanácsot egy szoptatási szakembertől(www.lll.hu), ő is nagyon fog csodálkozni a védőnődön! Én 8 hónaposan kezdtem el a hozzátáplálást mert akkor voltak friss zöldségek-gyümölcsök, 1 évesen még 3* szopizott naponta, de 13 hónaposan saját magát választotta el. Azóta sem volt beteg egyszer sem! ANYATEJ!!!!
2009. dec. 11. 09:17
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a biztatást, 100%-ban én is így gondolom. Nem kívánom senkinek azt az érzést mikor nem tudod szoptatni a gyereked, mert nincs mivel... Szörnyű. Most végre lenne mivel és ne szoptassak?!? Mindkettőnknek jobb ha szopik.
2009. dec. 11. 09:19
 4/12 anonim ***** válasza:
55%
Egyértelmü,hogy szoptasd! Amúgy is az anyatej a fö táplálék késöbb is,sok idö az is,mig kiválthatsz egy szopit.
2009. dec. 11. 10:50
 5/12 anonim ***** válasza:
63%

Igen ám,de mivel már elkezdted a hozzátáplálást,tényleg nem szabad abbahagyni.A tápszert hagyd el,az egyértelmű,de miért baj,ha adsz neki pár kanál ételt is már?

Valószínűleg baromi rossz orvosod ill.védőnőd van,hogy nem azt mondják amit hallani akarsz.Ha mind kettő ugyanazt mondja nem gondolod,hogy igazuk lehet?!

2009. dec. 11. 11:48
 6/12 anonim ***** válasza:
69%
Anyatej+hozzátáplálás,ha már el kezdted miért állnál le vele.
2009. dec. 11. 11:51
 7/12 anonim ***** válasza:
69%

Lányok, ne hülyéskedjetek, miért ne lehetne a krumplievést abbahagyni és anyatejjel kiváltani, ha van teje?! Vicceltek, ugye?

Kérdező: szoptass amennyit csak tudsz, a hozzátáplálással bőven ráérsz a 7-8. hónapban, de csak ha a súly(nem)gyarapodása indokolja:) Ügyes vagy!

2009. dec. 11. 11:55
 8/12 anonim ***** válasza:
69%

10:50-es vok:

Igen,abban lehet valami,hogy ha már elkezdte a kóstoltatást,akkor ne hagyja abba. Az nem gond,ha adsz neki napi 1x gyümölcsöt 2 szopi között. Ez maradhat a szopi mellett,csak hogy ne "felejtse" el az új izeket.

2009. dec. 11. 12:04
 9/12 A kérdező kommentje:
Na most már teljesen összezavarodtam... Eddig 3 dolgot evett. Rizses tejpépet a DM-eset, almát (én is reszeltem itthon meg adtam HIPP-es alma pürét is) meg főtt krumplit tejpéppel keverve és simán. A tejpépet úgy ahogy volt kihányta, az íze tetszett neki, ette is, de rá egy órára 3x hányt:( Az almától nem volt széklete, a krumpli úgy ahogy jó volt, de csak magában, ha tejpéppel kevertem akkor azt is kihányta. Úgy érzem, hogy nem elég fejlett még a gyomra az ilyen kajákra, ezért hányt a tejpéptől is. Ezért is nem szeretném etetni.
2009. dec. 11. 14:13
 10/12 anonim ***** válasza:
55%

Szoptass bátran kizárólagosan!!!

Én az elsővel 3,5 hónaposan hozzátápláltam, mert azt hittem, kevés a tejem. Aztán két hét múlva megjött az eszem, és elhagytam minden mást, maradt a csak anyatej.

6 hónaposan normálisan elkezdtünk hozzátáplálni. Nem lett semmi gond belőle, szépen gyarapodott és mindent elfogadott 6 hónaposan. Máig bánom, hogy két hétig mást is adtam, mert nem bíztam magamban eléggé.

2009. dec. 11. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!