Nem érzem eggyáltalán a feszülást a melleimben. Megpetyhüdtek, lognak és nagyon minimális ami benne van. Mit tegyek?
Akkor a betegséged miatt csökkent a tej mennyisége. Sajnos a betegségeket nem lehet könnyen átvészelni, huhh, hogy én mennyiszer voltam az elmúlt 1 évben beteg... Ilyenkor célszerű sűrűn mellre tenni a babát, minkét mellre, hogy minél több inger érje a mellet. Nagyon fontos még a folyadék pótlás. Érdemes tápláló fogyasztani, pl üdítő, vagy köménymagos rántott leves. Kalóriadús, és tápláló. Nagyon fontos, hogy a te egészségeddel is törődj, legalább annyira fontos, mint a babáé!
Azt nem írtad, hogy mennyi idős a babád, hányszor szopik egy nap, menyi tápszert kap, volt-e tejbelövellésed a szoptatás elején?
Ha tényleg el akarod apasztani, akkor csak arra figyelj, hogy ha nagyon feszül, akkor kicsit muszáj leszel fejni belőle, nehogy begyulladjon. Esetleg add neki olyan kor a cicit, amikor már jóllakott tápszerrel, így össze tudtok bújni ordítás nélkül is:)
De vannak homeós bogyók is, amik apasztanak, pl. urtica urens 15 ch. És ne törődj a kritikákkal, ez a te döntésed kell legyen, ha kínzásnak érzed, úgysem fog menni, csak a kicsi is megszenvedi. Jó babázást!
Második vagyok!
Akkor érdemes lenne szoptatási tanácsadóval beszélned! Nagyon kicsike még a babád, nem is tarthatna egy szoptatás ennyi ideig, főleg, ha utána még pótolnod is kell... Másból sem áll a napod, csak szoptatsz :-( Próbáld meg pótolni szoptaníttal, legalább ez idő alatt is ingert kap a melled!
Emellett feltétlenül keress meg egy tanácsadót, nagyon kedvesek a lll.hu oldalon!
Második vok!
A szülés után az anya immunrendszere eléggé legyengül. Rettenetesen megviseli a szülés, utána a szoptatás. Utána jönnek a hétköznapok nehézségei, illetve a betegségek. Én voltam influenzás 6 hetes baba mellett, utána egy csomószor beteg, mindig valahogy átvészeltem, mert nem akartam feladni a szoptatást. Nagyon nehéz volt, de már túl vagyunk rajta!
Most az a legfontosabb, hogy összeszedd magad, meggyógyulj, ne a szoptatás legyen az első. Ha te is rendben vagy, akkor érdemes újra a szoptatásra koncentrálni. Addig meg kaphat a baba tápszert s szépen lassan sok mellretétellel visszatér a tejed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!