Van még értelme szoptatnom?
7 hónapos elmúlt a lányom, és kb 2 hete nem elég neki a tejem, és pótolnom kell tápszerrel. Elég nehezen fogadta el a cumisüveget.
Egy nap 3-4-szer szopizna, és így csak reggel szopik + tápszer, és este ugyanaz, délután csak tápszer.
Maradjon, vagy neméri meg azt a pár korty tej.
Én adnám neki, ha volna. (egy éves korig mindenképp). Testileg, lelkileg is jót tesz neki szerintem.
Sajnos az enyém a tápi mellett már nem fogadta el a mellem egy idő után, mert az üvegből ugye jobban jött, így nekem elfogyott, de azért tényleg sajnáltam a dolgot, önkényesen szerintem ne hagyd abba 1 éves koráig, ha nincs rá más orvosi indokod.
Amíg csak van tej, addig érdemes.
Én a 8. hónaptól már nem szoptattam a lányom, napi 20-30ml-t tudtam lefejni csak, ezt adtam oda neki 2-3 naponta.
10 hónapos koráig fejtem, utána már tényleg szinte semmi nem jött.
Mit értesz azon pontosan, hogy nem elég? Jó, buta kérdés:), de úgy értem, hogy hogy alakul a szopi mellet az evés?
Ha eddig jól ment a szopi, volt elég tej, akkor 1-2 kivétellel elég ritka, hogy csak úgy magától elkezdjen apadni.
Akkor ezek szerint elég hamar elkezdted hozzátáplálni, így érthető, ha mostanra jobban lecsökkent a tejed.
Nem tudom, tudod-e, hogy a tej szoptatás közben termelődik; vagyis azzal, ha délután nem szoptatsz, nem tudsz estére tejet spórolni! A még meg sem termelt tejjel nem lehet így "játszani", ellenben ezzel csak tovább apasztod a tejed, szándékod ellenére.
Próbáld ki, hogy nem adsz neki tápszert vagy csak nagyon keveset és helyette szoptatsz, amennyit a lányod kér. És a szilárd ételek mennyiségét se emeled meg közben, mondván, éjjel azért tudjon aludni... Így persze lehet, hogy éjjel is kelni fog (újra) szopizni, de ez megint segítheti a tejtermelést, mert éjjel hatékonyabbak a hormonok.
Tudnod kell, hogy ha kitartasz a szopi mellett, akkor jó eséllyel ezután is lesz annyi, amennyi kell, csak hosszabban, gyakrabban kellhet szoptatni (ill. úgy, ahogyan a lányodnak megfelel). Ha viszont a szopi helyett bármi mást adsz neki, azzal biztosan a tej mennyiségét fogod csökkenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!