Az egyik mellemben sokkal kevesebb a tejem. Van értelme
így is rátenni a babát?
Figyelt kérdés
Nem tudtam az okát,hogyha a jobb mellemből eszik,akkor miért kel fel fél-1 óra múlva. De most szereztem egy mérleget és szerintem a tejem mennyisége van a háttérben. A bal cicire,ha ráteszem,akkor 10 perc alatt 100 és 130 gr között eszik. Ellenben a jobb mellemből fél!óra alatt 60-at evett. A védőnő szerint kevés a 60. Továbbra is tegyem rá,vagy akár hagyhatom is a fenébe?
2012. okt. 31. 17:46
1/8 anonim válasza:
Mindenképp tedd rá! Sőt minden szoptatást a jobb mellel kezdj és ha az kiürült, akkor tedd át a balra! Így növelni tudod a mennyiséget. Ne hagyd, hogy elapadjon a jobb cicidből a tej!
2012. okt. 31. 17:51
2/8 A kérdező kommentje:
Úgy érzem kudarcot vallottam :( félek,hogy a másikkal is ez lesz.
2012. okt. 31. 17:57
3/8 anonim válasza:
Ne állj így hozzá, hogy úgyis elapad, mert akkor bebeszéled magadnak, és a végén tényleg úgy lesz!
Csatlakozok az elsőhöz, kezd a jobban, hagyd hogy egyen abból ameddig jól esik neki, utána ha még éhes, tedd át a másik cicire! Ja, és igyál sokat! Legalább 2 pohárral többet naponta, mint amennyiszer megszomjazol :)
Csak pozitívan és menni fog!! A babádnak ez a legjobb táplálék, csak erre gondolj hogy Érte teszed :-)
2012. okt. 31. 18:06
4/8 anonim válasza:
*kezdd a jobbal
2012. okt. 31. 18:08
5/8 anonim válasza:
Mindenkinek kevesebb van az egyik mellében, mint a másikban, sőt akad olyan is, aki végül csak egy mellből szoptat akár több évig. Nekem kb. feleannyi volt a másfél év szopi alatt. De érdemes fenntartani abban is tejtermelést, mert kevésbé lesz felemás szoptatás alatt és esetleg (!) utána - így inkább a te érdeked, mint a babáé, ő (ha hagyod), ki fogja passzírozni egy ciciből is, ami kell neki. Én úgy csináltam, hogy mindig két mellből szoptattam: először mindig a "rossz" cicire raktam, utána a "jóra", majd megint vissza a "rosszra" - így a "rossz" cicit kétszer annyi inger érte, mint a másikat.
2012. okt. 31. 18:27
6/8 anonim válasza:
Én pont így vagyok,ezért minden szoptatáskor mindkét mellből etetem,hogy jóllakjon.
2012. okt. 31. 19:49
7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat,megfogadom! Csak neki akarok jót
2012. okt. 31. 22:17
8/8 anonim válasza:
Kezdd azzal, amiben kevesebb van, majd tedd át a másikra ÉS ha még kér, tedd vissza az elsőre. Így lehet tejet szaporyítani. Ne aggódj, ha szoptatsz, nem fog elapadni a tejed.
Mennyi idős a babád, miért méred az evéseket? A babáknál normális, h nem mindig ugyanannyit esznek, főleg délután, amikor többazör szeretnének kevesebbet szopizni, mert akkor nem olyan a tej összetétele (sűrűbb, mint délelőtt). OLvasgass a www.lll.hu oldalon, nagyon sok ezzel kapcsolatos cikk van!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!