Szombaton szültem császárral, hétfő óta fejem a tejet géppel, szépen beindult. Szoptatni még nem tudok, mert a kisbabám nem jöhetett haza. Gond egy csomó a mellemben?
Köszönöm a válaszod, most fejtem nemrég. Csak engedjek rá vizet és masszírozzam? Várjak még vele, vagy most is lehet?
Ne haragudj a sok kérdésért, de ez elég sötét így elsőre.
Ügymenet:
meleg borogatás: tegyél egy henger alakú befőttes üvegbe olyan meleg/forró vizet, amit még épp elbír a bőröd. Zárd be az üveget és azt hengergesd a melleden (a vizes borogatástól feleslegesen szétázik a bőr) vagy ha van zselés melegítő párnád, az is jó.
Utána masszírozd a csomót, de mindig csak egy irányba, a bimbó felé.
Utána fejj. Nem tudom milyen fejőgéped van, de ha kézi, és van segítséged (apa), akkor az a legjobb, ha ő pumpál, és Te a fejés közben is masszírozod a csomót a bimbó felé egy irányban.
Ne félj attól, hogy fáj, amikor masszírozod. Sajnos az fáj. De olyan erővel "küldd" a kivezető nyílások felé, ahogy még épp elviseled a fájdalmat, és közben pumpa ezerrel. Így ki fog jönni.
Amikor már nincs csomó, akkor is fájhat még a hely egy akár két napig is, ez normális, főleg minél nagyobb csomód volt.
Hajrá!
Szuper, ez már teljesen világos, nagyon köszönöm Neked! Még várok akkor picit, és utána nekiesek.
Elektromos a szívóm, úgyhogy ezt még egyedül is meg tudom oldani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!