Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi lehet a baj 8 hetes kisbabá...

Mi lehet a baj 8 hetes kisbabámnál?

Figyelt kérdés

8 hetes babám második napja nagyon sírós. Mikor már végképp nincs ötletem, mi lehet a baj, akkor cicire teszem. Eszik is (ilyenkor 60-80 gramm között). Magától abbahagyja, de utána sem nyugszik meg teljesen. Olyan, mintha fájna valamije (hasfájós, és elég bukós is). Persze, az állandó etetésnek az az eredménye, hogy nagy mennyiségeket bukik vissza. Aztán ha kibüfizte magát, akkor megnyugszik szépen, mosolyog, nézelődik. Leteszem aludni, de fél óránál többet eddig sem tegnap, sem ma nem aludt nap közben. Sírva ébred, és újra a cicizés következik. Cumizni nem hajlandó, olyan intenzitással utasítja el, hogy már nem is próbálkozok vele. A cicizés sem aktív evés, az elején még aktív, aztán már csak néha kortyol, inkább csak cumizik a mellemen. Már arra is gondoltam, hogy kevés a tejem, de őszintén szólva ezt nem hiszem.

Igény szerint szoptattam eddig is, és eddig azért nem volt ilyen gondunk, mint most. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a baj, és mi lenne a megoldás...

2014. febr. 17. 11:30
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Hasfájósnak tűnik. Infacol, espumisan és társaival próbálkozz etetés előtt. Én etetés közben is büfiztettem, így nem bukott vissza annyit és nem is fájt a hasa sem.
2014. febr. 17. 11:32
 2/18 A kérdező kommentje:
Azt kifelejtettem az előbb, hogy a hasfájásra kap BioGaia cseppet és Infacolt. Meg etetés közben is büfiztetem, de mégsem jobb a helyzet. Igazából eddig inkább az esték voltak a sírósak, inkább akkorra tevődött a hasfájás, ha nap közben volt is sírás, amikor hasfájásra gyanakodtam, az hamar rendeződött. Létezik, hogy most egyik napról a másikra nap közben is erősebb lett a hasfájás mértéke? Na és mit tegyek ezekkel az etetésekkel, amikkel végül megnyugszik? Mert már kezdem azt gondolni, hogy ezekkel pont hogy ártok, és nem segítek neki... Néha másfél óra múlva jutunk el odáig, hogy újra eszik. :(
2014. febr. 17. 11:47
 3/18 anonim ***** válasza:
te is nagyon figyelj oda az étekzésedre mertt sokszor az a gond. iktasd ki teljesen a tejtermékeket és ne egyél puffasztó ételeket.
2014. febr. 17. 11:57
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm Neked is! Így teszek, főleg, mert a nagyobbik gyerkőc tejérzékeny. Nem is ettem semmi tejterméket, mióta megszületett a kicsi. Puffasztót sem eszek. Szóval ezeket kizárhatjuk. Nem értem tényleg, hogy mi történt. :(
2014. febr. 17. 12:11
 5/18 anonim ***** válasza:
A két hónapos oltást nem mostanában kapta? Attól is lehet átmenetileg sírósabb.
2014. febr. 17. 12:38
 6/18 xStefix ***** válasza:
71%

Nem baj, ha gyakran szopik, de ilyenkor figyelj oda arra, hogy ha marad még tej a melledben, akkor ugyanarra tedd őt vissza, ne a másikat add.

Ha a baba gyakran rövideket cicizik, megeshet, hogy túl sok elsőtejet szopik, amitől tényleg fájhat a hasa.

A 6 hetes ugráson már túl vagytok? Nem lehet, hogy azt tapasztaljátok egy kis csúszással?

2014. febr. 17. 13:07
 7/18 A kérdező kommentje:
Nem, az oltás a héten lesz esedékes. Most lekopogom, már másfél órája alszik (igaz, közben egyszer felsírt, de vissza is aludt). Végiggondoltam, szerintem a hasa a ludas, talán nem is baj, hogy most több idő telik majd el két etetés között.
2014. febr. 17. 13:07
 8/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm, Stefi! :) Igazából lehet, hogy az a baj, hogy túl sok előtejet eszik, mert ha már nem jön olyan gyorsan a tej, akkor át kell tennem a másik mellemre. Igyekszem kitartani azon, amin elkezdjük az evést, de van, hogy nagyon türelmetlen. Erre van esetleg valamilyen ötleted?

A 6 hetes ugráson már 5 hetesen túl volt, azon nem is akadtam fenn, sőt, akkor egyértelmű is volt, hogy éhes. Most ez nem egyértelmű annyira, inkább úgy tűnik, hogy megnyugtatás miatt van szüksége arra, hogy szopizhasson, de nála ez sosem merül ki abban, hogy csak cumizik, hanem, ha már cicin van, akkor eszik is.

2014. febr. 17. 13:10
 9/18 anonim ***** válasza:
És ha szoptatós előtt lefejnél néha egy kis tejet? Akkor az előtejből kevesebbet szopizna.De csak néha!
2014. febr. 17. 14:13
 10/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm Neked is, kedves utolsó!

Azt hiszem, ezúttal az idő volt a ludas (már ami a tegnapot és a mai napot illeti). Délután már evés közben elaludt a drágám, és egyben aludt 3 órát.

A kis mennyiségű tej lefejését lehet, hogy megpróbálom majd, de csak akkor, ha megint valami hasonlóval találkozok. Mert általánosságban zavarja ugyan, hogy meg kell dolgozni a tejért, de ettől függetlenül eszik rendesen, nem csak előtejet. Baj az ilyen napokon van, gondolom, valami egyébként is rossz szegénykémnek, ezért türelmetlenebb is, ha mellre teszem (na meg nyilván nem is éhezik meg annyira 1,5 óra alatt, mint 3 óra alatt... - és ha nem éhes, akkor miért is küzdene az előtej után tovább?).

2014. febr. 17. 23:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!