Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Altatás » Hogyan alakítsam ki az esti...

Hogyan alakítsam ki az esti rutint 6 hetes kisbabámnál?

Figyelt kérdés
Úgy próbálom alakítani, hogy (persze a szoptatási idők változékonyak, úgyhogy csak kb.)este 7 körül fürdés, azután etetés, aztán esti üzemmód. Nagyon gyenge fény, max. halk beszéd mellette, és próbálom betenni a kiságyba. Van, hogy sikerül, és aztán 5 órát is alszik, de mindenesetre csak etetésekre kel fel, és mindegyik után azonnal visszatehető, nyugtatgatás nélkül, reggelig. De gyakran előfordul, hogy nem hajlandó aludni, és nem is a hasa fáj, hanem unatkozik. Ilyenkor nem tudom, mit tegyek, játszani nem nagyon akarok már, mert hogy a rutin..., félek, hogy a gyenge fény rontja a szemét, ha nézelődik. Vagy lehet, hogy túl korán akarom letenni, inkább legyen ilyenkor még játék akár este 10-ig, ha akarja? Azért gondoltam a 7-8 órára, mert a kisgyerekek olyankor mennek általában aludni.
2013. okt. 28. 10:45
 1/2 anonim ***** válasza:
Jó ahogy csinálod. Ha nem akar visszaaludni akkor dajkáld egy kicsit, simogasd, de játszani nem kell vele. Így fogja megszokni.
2013. okt. 28. 10:48
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem is jól csinálod! Mi is a három órás intervallumokból indultunk ki(a fiam tartotta ezeket), Minden este eljött, ez a hét- nyolc óra közötti időszak, és ebbe a időzítettük a fürdést. Utána szopi és alvás. Ha nem szeretett volna aludni, akkor laza pólyában ringattuk, halkan énekeltünk, beszélgettünk neki, de mi sem játszottunk! egyszer csak elaludt! Ilyenkor még nem lehet túl szigorú napirendet tartani, mert valóban változékonyak a szoptatási idők! Sok sikert!
2013. okt. 28. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!