Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A tej mennyisége és a tejleadó...

A tej mennyisége és a tejleadó reflex összefügg?

Figyelt kérdés
Értem ezalatt hogy ha nincs tej akkor nincs leadó reflex sem? NAgyon nehezen indul be a tejem és a babám nem minidg birja kivárni. De szerintem tejem sem nagyon van estére délutánra. De a tápot nem eszi meg.
2009. dec. 9. 16:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Szerintem nem!Első babámnál kevesebb volt még is jól müködött!
2009. dec. 9. 16:52
 2/3 anonim ***** válasza:

Teljesen normális, hogy este kevesebb a tej, az viszont laktatóbb. A tejleadó reflexet az oxytocin indítja be, az viszont csak akkor működik jól, ha nem gátolja az idegrendszer. Nem ért mostanában stressz, rossz hír, nem vagy nagyon kimerülve? Ezek nem segítik a reflex beindulását. Mostmár valószínűleg azért indul be nehezen a reflex, mert rágörcsölsz. Tudom, hogy nehéz, de próbálj meg minél lazábban, nyugodtabban hozzáállni.

Úgy működik, hogy a majdnem üres mellre ráteszed a babát, aki elkezdni stimulálni a mellbimbót, attól megindul a tejelválasztás, és ahogy megtelnek a tejtároló öblök, beindul a teleadás. Akkor is termelődik tej, ha nem indul be a reflex, csak nem jut ki. Lehet, hogy pár másodperc elég, de lehet, hogy 5 vagy még több percbe is beletelik. Nekem pl. este hosszabb idő kell hozzá.

2009. dec. 10. 13:55
 3/3 A kérdező kommentje:

Kedves 2. válaszololó!

Köszönöm szépen a válaszod, nagyon aranyos vagy. Stressz nem ért, csak az hogy azon izgulok van e elég tejem. PEdig valószinüleg van mert nagyon kis baba és rengeteget mosolyog szerencsére. Kivétel amikor fáradt:(

De igyekszem nyugodt maradni. Köszi.

szia

2009. dec. 10. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!