Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Meddig ne szoptassak?

Meddig ne szoptassak?

Figyelt kérdés
Betegen ébredtem, hőemelkedésem van, fáj a torkom, a fejem és köhögök. Ráadásul éjjel meg is jöttem :S Úgyhogy e miatt is szenvedek. Ittam köptetőt, Coldrex italport és vettem be algopirint. Az algoprin betegtájékoztatójában az van, hogy a bevételt követő 48 órán belül kerülni kell a szoptatást. A másik 2-re csak az van írva, hogy szoptatás alatt nem ajánlott használni. A babóm is beteg kicsit, meg van duzzadva a nyirokcsomója és köhög. Neki Nurofen szuszpenziót és Cebion cseppet adok. 4 hónapos a kicsi, egy ideje már kell neki pótlást adni, mert délutánra/estére már nem elég a tejci. Milumil 1-es tápszert eszik. Gyerekorvos már látta a babát, de akkor én még nem voltam beteg. Most nem merem levinni, mert sok beteg van, nehogy összeszedjünk még valamit ezen felül. Ha rosszabbul leszünk inkább kihívom az orvost. A kérdés, hogy hány napig fejjem le a tejet és mikor szoptathatom újra a babámat?
2009. dec. 9. 11:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szia!

NEkem algopirinre azt mondta a doki ha csak ésszel eszem akkor szoptathatok. Torokfájásra strepsilst mondott mert az helyi. Szóval én azt hiszem szoptatnél, pár lázas nem voltam. De hivd fel a nőgyógyászt biztos segit az a tuti. VAgy a háziorvost. Jobbulást

egy 3,5 hónapos kislány anyukája

2009. dec. 9. 11:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szoptass, az algopyrintől semmi baja nem lesz, én már a kórházban kaptam 2 szemet mert kicsit belázasodtam. A szoptatás védi meg legjobban a babát a betegségektől, egy alkalmat se hagyj ki!
2009. dec. 9. 11:33
 3/11 anonim ***** válasza:
Van homeopáthiás szer ami nem árt a tejednek,és a babóka is szedheti.Oscillococcinum a szer neve.Influenzás tünetek enyhítésére ajánlotta a mi gyermekorvosunk,és 2-3nap alatt rendbe hozott minnyájunkat.Az egész család beteg volt.Az adagolást kérdezd meg a patikustól.Jobbulást!
2009. dec. 9. 12:05
 4/11 anonim ***** válasza:
Algopyrin-nel szoptathatsz, én a kórházben vénásan is kaptam és szsoptattam. Ha fáj afejem, azt szoktam bevenni.
2009. dec. 9. 12:11
 5/11 anonim ***** válasza:
semmi okod arra hogy ne szoptass.én is vettem be algopyrint és szoptatok.
2009. dec. 9. 12:11
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Már nagyon nyavalyog a ciciért úgyhogy szoptatok, csak nem lesz baja tőle. Ezt a homeopátiás szert megkérdezem a patikában. Köszi.
2009. dec. 9. 12:38
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Inkább most szoptass igazán!!!!!!!!! Mert az immunrendszered most olyan anyagokat termel, ami átmegy a tejcsin és ezzel gyógyítod a babát is. Algopyrin mehet, Coldrex helyett én is Oscillo-t ajánlok, meg hagymateát, hársfateát, kamillázást, sós vizes öblögetést.

Gyors gyógyulást nektek!

2009. dec. 9. 12:39
 8/11 anonim ***** válasza:

12:11-es

Vénásan az abnitbiotikumot kaptam, de ksptam algopyrint is.

2009. dec. 9. 14:32
 9/11 A kérdező kommentje:
Vettem Oscillococcinum-ot a patikában. 6 kis doboz van benne. Elég ha napi 2 ilyen kis dobozzal beveszek, elég megy át belőle a tejbe vagy adjak a babámnak is? Mennyit adjak neki belőle? Köszi
2009. dec. 9. 16:53
 10/11 anonim ***** válasza:

szia!

Szerintem nem kell neki adni. Őt az anyatej védi. Te szed csak, ha jól emlékszem akkor 2 vagy 3 szor egy nap. De apumat nagyon hamar helyre rakta. Jobbulást!

2009. dec. 10. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!