Te miert szeretsz szoptatni? Lányom egy eves es minden pillanatat percet imadom amikor didizik.
Didizik???
Szerintem te pasi vagy, nő nem fogalmaz ilyen alpári módon...
Csak azert, mert a gyereknek jo volt. Amúgy kifejezetten zavaró volt a számomra.
Mellesleg felnott nőnek se cicije, se didije nincs, csak melle.
Én nagyon szeretem szoptatni a babám. Az elején igaz nagyon fájdalmas volt, még ma is tud fájni néha. De ennek ellenére imádom.
Eddig főleg a meghitt belső kapcsolatot imádtam, ami van közöttünk, ilyenkor szinte tapintható az összhang. Amikor meglátta, hogy vetkőzöm, egyből örömnevetésben tört ki, imádnivaló volt. Szinte csak úgy "rácuppan" a mellemre és már egyből dobja is el magát, belefekszik a karomba. Közben pedig mindig a hajammal játszik. Ha össze van fogva a hajam, akkor addig nyúlkál fel, amíg ki nem bontom neki.
Most már 9 hónapos és egyre jobban mutatkozik a kis személyisége. Most tanulta meg a "cici" szót, elég csak mondnai neki és máris nevet. Ráadásul, esténként, mikor lefekvés előtt az ágyban játszunk még egy kicsit, édesen odamászik és "kibontja" magának. Most már ezt a kis huncut viselkedését imádom a legjobban.
Szóval ezek mind-mind olyan meghitt, bensőséges, szeretetteljes pillanatok, kialakult szokások. Különlegesebbnek érzem a kapcsolatunkat ettől, néha tényleg olyan, mintha két test egy lélek lennénk.
Másik ok, amiért szeretem, az a praktikusság. Ez az egyetlen módja az etetésnek, amiért "nem kell elmenni a konyháig". Bárhova mentünk, nem kellett törődni a tejjel, mert mindig volt kéznél. Most már hozzátáplálunk, tehát visszük az ételt magunkkal, de néha ha nem elég a bébiétel vagy csak nem akarja megenni, akkor is mindig ott van az anyatej, tehát soha nem marad éhes a babám. Vizet is néha elfelejtettünk vinni magunkkal, na akkor is nagyon jól jött a mindig kéznél levő anyatej.
Azért szeretek szoptatni,mert tudom,hogy ez a jó a picinek és ez jó érzéssel tölt el.Amúgy tényleg van egy meghittsége a szoptatásnak első gyereknél...ha nem gyullad be a melled...vagy nem vérzik...és persze nem aggódsz a tej mennyisége miatt...Szóval azért ez összetett:)
Kisfiam már 14 hónapos és sajnos most már inkább tehernek élem meg,mivel csak éjjel szopik,de azt rendszeresen.
Amúgy nagyon örülök,hogy tudtam szoptatni:)
Mert egyszerű, kényelmes, praktikus, egészséges (a legegészségesebb). Mert látom a gyerekemen, hogy szereti, megnyugtatja, ellazul tőle, szüksége van rá. Mert ahogy nő, lassan egyre távolabb kerül tőlem, de a szopis pillanatokban, összebújásnál újra nagyon közel lehetünk egymáshoz - egymásból töltekezünk. Mert tudom, hogy valami különlegeset adok neki, amit senki mástól és semmi másból nem kaphat meg. Mert a szoptatás egy multifunkciós ajándék, az anyatej előnyeitől kezdve az érzelmi tartalmáig.
Mostanában a fiam is elkezdte azt, amit a lányom is anno, hogy elalvás előtt dünnyög a mellemen. Mindig megmosolygom ezt, egyrészt, mert aranyos, másrészt, mert a régi időkre emlékeztet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!