Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy is van ez? Bővebben lent.

Hogy is van ez? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Segítsetek légyszíves. Ha az egyik cicimből szopizik a kicsi fiunk akkor azt fejjem ki? Vagy mindkettőt? A következő etetéskor a másik cicimre tegyem? Olvastam itt olyanokat, hogy azzal kezdjem a következő etetést amivel korábban abbahagytam! Ti hogy csináljátok?
2009. dec. 6. 20:58
 1/3 anonim ***** válasza:
14 hónapig szoptattam a kisfiamat, mellgyulladás, és problémák nélkül. Én így csináltam: Én csak a legelején fejtem, 1-2 hét alatt beállt a kereslet-kínálat elv, utána egyáltalán nem fejtem (szerencsés voltam, volt elég tejem). Én a szoptatást mindig azzal a mellel kezdtem, amivel az előző etetést abbahagytam. Miután azt leürítette (így hozzájutott a legzsírdúsabb tejhez is) utána kezdtem csak a másik mellel.
2009. dec. 6. 21:22
 2/3 anonim ***** válasza:

Így, ahogy mondod, szopizás egy mellből, következő etetésnél ugyanabból, aztán, ha kiürült, jöhet a másik. Tehát tulajdonképpen másfél mellből szoptatod. A lényeg, hogy jusson neki a zsíros hátsó tejből is, ez pedig csak úgy lehetséges, ha nem mindig a teli mellet adod, mert abból jó ideig csak a híg, cukros tejcsi fog jönni, ami tulajdonképpen csak innivaló, kevésbé tápláló, és hascsikarást csinál.

Fejni akkor érdemes, ha vagy nagyon sok a tejed, nagyon duzzadt a melled, ezért lefejsz valamennyit az elejéből, hogy hamarabb jusson a zsíros tejhez.

Vagy akkor, ha kevésnek érzed a tejed, nem lakik jól a baba, nem lazul el, nem alszik el szopi után, vagy nagyon hamar kér újra. Akkor tejszaporítás miatt fejsz, mivel a fejéssel (azaz a mell ingerlésével) serkented a tejtermelést. Ilyenkor én úgy csináltam, hogy míg az egyikből szopizott, közben fejtem a másikat, mert így erőteljesebb a tejleadó reflex, jobban jön a tej.

De azt is csinálhatod, hogy ha befejezte a szopizást, kifejed, ami maradt a melledben. Ha csak 3 csepp, akkor is, azzal is fokozod a tejtermelés.

2009. dec. 6. 22:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Bocs, ha értetlenkedek! Mondjuk első etetéskor a jobb cicimből kiszívja az összes tejcsit és jó lakik, akkor a következő etetéskor a bal cicimből etessem? Nekem általában egy ciciből 100-110 gr-ot tud kiszívni, de neki most még ennyi elég, persze van amikor a 80 gr is elég! Lehet, hogyha növekszik a táplálékfelvétele, akkor majd etetésenként két mellből eszi meg a számára elegendő táplálékot!
2009. dec. 7. 15:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!