Feleslegesen erőlködtem?
Áááá,dehogy feleslegesen!
Így jártam én is (nekem is mondogatták),csak én pár hét után,mivel nem akart szopni,és sosem volt elég,így fejtem,meg pluszban tápszert kapott,mert a tejem minősége eléggé kifogásolható volt,konkrétan mint egy felvizezett bolti tej.Sosem volt zsíros,vagy sárgás,sűrű,dús,stb...Gyötörhettem magam agyonra,egész napom fejésből állt...Majdnem 2 hónapig tudtam fejni,de sosem lett több,egyre jobban fájt,és csak szétnyúztam annyira a mellem,hogy jól be is gyulladt,kórházba kellett mennem,ahol a főorvos csak csóválta a fejét,és mondta,hogy apasszuk el a semmit,hogy ne járjak rosszabbul.Gyógyszert kaptam rá.
Innentől kerestem egy másik anyukát,akinek volt feleslegben teje,és megvettem tőle.2 hónapig azt adtam neki,plusz tápszert is valamennyit,de egyszer csak elfordult tőle,4 hósan kiköpte a tejet,onnantól csak a tápszert fogadta el.Most lassan 3 éves,és kb 3x volt beteg.Mikor legutóbb vittük dokihoz,annyit mondott csak,hogy ja,ez az a gyerek,akit alig látni itt a rendelőben,olyan egészséges...Szóval az immun dolog miatt ne aggódj,nem ettől függ.
Ismerősöm gyereke 1,5 éves koráig szopott,kizárólag csak anyatejet evett.Már vagy 15x volt beteg,volt,hogy 2 hetente,nyáron is,és több hónapig folyt az orra is megállás nélkül.Ennyit a városi legendáról,hogy egészségesebbek az anyatejes gyerekek.
Az,hogy ki mit mond,ne érdekeljen,mindenki más kárára okoskodik,és amíg nem kerül olyan helyzetbe mint te,könnyen osztogatja az észt...Mint ahogy itt is egyesek,meg a környezetedben is.Szeretnek lelkiismeret furdalást okozni,de ez nem tudom miért jó még a másik "nyomora" mellé.Ilyenek az emberek sajnos.
Dehogy volt felesleges. Minden cseppje kincs volt. De attól, hogy mostantól nem kap anyatejet, se biztos, hogy beteges baba, gyerek, felnőtt lesz belőle. Ez csak egyetlen faktor a többi ezer mellett. Ne gyötörd magad ezen! Te megtettél mindent, ennyi volt. Ennyi erővel akkor okolhatnád a babádat is, mert nem akart szopizni. Tudom, hogy egy példából nem lehet következtetést levonni, de engem édesanyám egy hétig tudott hellyel-közzel szoptatni, mégis 10 éves korom óta nem volt nagyobb bajom náthánál, előtte is évi egy betegséggel letudták a szüleim a betegségeket minden évben.
Én előbb feladtam mint Te, nekem a fejés nem ment egyáltalán, két cseppnél több soha nem jött ki, akkor sem, amikor a babám szájába ömlött a tej, csak nem volt hajlandó enni, csak aludt a cicimen. Amint kivettem a szájából mint elzárták volna a csapot. Se géppel, se kézzel nem tudtam fejni, pedig segítséget is kaptam, de nekem nem ment, csak annyit értem/értek el, hogy a melleim kegyetlenül fájtak. Így amikor a babám elhagyta a szopizást (2,5 hónaposan), nem kínoztam magam. Mégsincs lelkiismeretfurdalásom.
Megkérdezhetem, hogy miért nem volt hajlandó tovább szopizni? Mert ha nem rögtön a születésétől óckodott, akkor annak biztosan volt valami oka.
És nem, nem próbálkoztál feleslegesen. Minden egyes nap, amikor a baba anyatejet kap, számít!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!