Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 1 hónapos anyatejes babánál...

1 hónapos anyatejes babánál nem sok a 3360g-ról 5070g-ra való hízás?

Figyelt kérdés
2014. jan. 23. 12:43
 1/9 anonim ***** válasza:
3360 a sztületési súly vagy a vissa fogyott súly?
2014. jan. 23. 12:44
 2/9 anonim ***** válasza:
Tök mindegy, hogy az melyik súlya. Nem sok.
2014. jan. 23. 12:48
 3/9 A kérdező kommentje:
3670g a születési súly 3360g-mal jöttünk ki. De ha nem sok akkor megnyugodtam mert vele egy idős baba 600g-mal kevesebb
2014. jan. 23. 12:51
 4/9 anonim ***** válasza:
41%
Nekem kicsit soknak tűnik egy hónap alatt több mint 1700 gramm hízás. Nekem a 3600 grammal született és 3450 grammal haza hozott kisfiam, aki holnap lesz 8 hetes, ô ma 5100 gramm . Formás, szép baba, nagyapja viszont aggódik, hogy túl gyorsan gyarapszik.
2014. jan. 23. 12:56
 5/9 anonim ***** válasza:
Az én lányom picit több, mint 2 hónaposan súlyt duplázott, és 8 centit nőtt addigra. Nagyon nagy volt (közel 8 kg, és 63 cm). Akkor sokat aggódtam, de azt mondta a férjem, hogy ilyenkor ez nem releváns, túl kevés van, túl sok iszonyú ritkán, cukorháztartás zavara miatt, de ezt születésekor nézik. Szóval nem aggódtam tovább, mára egy makk egészséges, és inkább vékony 2 éves.
2014. jan. 23. 13:11
 6/9 anonim ***** válasza:
Az én babám is éppen 3670 g-mal született, az 1 hónapos vizsgálaton 5180 g volt (igaz, őt 3570-nel hoztuk haza). Most 4 hónapos és már nem hízik olyan őrült ütemben, most 7 kg és 68 cm.
2014. jan. 23. 13:30
 7/9 anonim ***** válasza:
9%

Anyatejes babánál nincs olyan , hogy sok. Persze vannak még a régi elveket valló védőnők, gyerekorvosok, de hidd el, a természet jobban tudja a dolgát. Örülj neki, hogy ilyen szépen fejlődik, és hagyd meg az aggódást azoknak, akiknek nincs elég tejük és nem gyarapodik megfelelően a babájuk.

(és egy intő példa a hülyeségre: nemrég itt írta egy kismama, hogy a védőnő szerint túl sokat szopik a babája, ezért ne hagyja 10 percnél tovább enni, mérje le mennyit evett, fejjen hozzá annyit, hogy a kiszámolt ideális mennyiség meglegyen, és adja oda cumisüvegből.)

2014. jan. 23. 14:16
 8/9 anonim ***** válasza:

Neeeee, utolsó, ez komoly....? Az én lányom ugyan tápszeres volt, de még így is minden hozzáértő (gasztrós, gyerekorvos, védőnő, férj) azt mondta, hogy annyit egyen, amennyit igényel. Sőt, a védőnénink mindig mondta, hogy az a jó, ha a cumi alján hagy 30-40 ml-t, mert akkor magától hagyta abba az evést, és nem azért, mert nem volt több... És az én lányom már a kórházban, 5 naposan is 120 ml-t evett, ami pont kétszer annyi, mint az előírt.

Anyatejre meg ez fokozottan igaz szerintem.

2014. jan. 23. 14:19
 9/9 anonim válasza:
Az én Babócámat 2860nal hoztam haza, most 2 hónapos és 5800 gramm! Én is azt hittem hogy sok, de a védőnő azt mondta, hogy tökéletes, anyatejes babánál nincs olyan, hogy sokat eszik! Most azt vettem észre egy pár napja, hogy lassabban hízik!
2014. jan. 23. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!