1 hónapos anyatejes babánál nem sok a 3360g-ról 5070g-ra való hízás?
Anyatejes babánál nincs olyan , hogy sok. Persze vannak még a régi elveket valló védőnők, gyerekorvosok, de hidd el, a természet jobban tudja a dolgát. Örülj neki, hogy ilyen szépen fejlődik, és hagyd meg az aggódást azoknak, akiknek nincs elég tejük és nem gyarapodik megfelelően a babájuk.
(és egy intő példa a hülyeségre: nemrég itt írta egy kismama, hogy a védőnő szerint túl sokat szopik a babája, ezért ne hagyja 10 percnél tovább enni, mérje le mennyit evett, fejjen hozzá annyit, hogy a kiszámolt ideális mennyiség meglegyen, és adja oda cumisüvegből.)
Neeeee, utolsó, ez komoly....? Az én lányom ugyan tápszeres volt, de még így is minden hozzáértő (gasztrós, gyerekorvos, védőnő, férj) azt mondta, hogy annyit egyen, amennyit igényel. Sőt, a védőnénink mindig mondta, hogy az a jó, ha a cumi alján hagy 30-40 ml-t, mert akkor magától hagyta abba az evést, és nem azért, mert nem volt több... És az én lányom már a kórházban, 5 naposan is 120 ml-t evett, ami pont kétszer annyi, mint az előírt.
Anyatejre meg ez fokozottan igaz szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!