Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Főleg azokhoz szólna a kérdése...

Főleg azokhoz szólna a kérdésem, akiknek a kisbabájuk nem volt hajlandó szopni?!

Figyelt kérdés
Lassan 3 hónapos a kisfiam. Kb 3 hete először elutasította a cicit, a cumisüvegen nyugodott csak meg. Ez egyszeri volt, ezután még általában cicizett, főleg éjjel, de olykor-olykor újra bejátszotta, hogy elfordul róla és addig üvölt, míg nem kap üveget. A hét elején sajnos 2 napig távol voltam tőle, ezidő alatt csak cumisüvegből kapott, és most, hogy újra itt vagyok vele időm 100%-ában, egyszerűen nem hajlandó még a szájába venni se a mellem... Még éjjel sem, mikor álmos. A cumisüvegből a tápszert és anyatejet ugyanúgy megeszi. Próbáltuk kiskanállal, pohárból, de mindkettőt nagyon hamar megunja... Fejem a tejet 0-24, de így abszolút nem olyan hatékony, mint ahogy a kisfiam kiszívná... Valaki tudna ötletet adni, hogyan szoktathatnám vissza a cicire? :( nagyon elkeserít a dolog!
2014. jan. 16. 17:09
 1/6 anonim válasza:
46%
Szerintem keress fel egy szoptatási tanácsadót ő tud segíteni, sajnos én nem tudtam hogy van ilyen csak már amikor tök mindegy volt :(
2014. jan. 16. 17:44
 2/6 anonim ***** válasza:
46%

lehet, hogy kegyetlennek tűnik,a mit írok, de nekem segített:

A fiam 2 hetesen sztájkolt, és nem adtam neki cumisüveget. Zokogtam én is, mert tudtam, hogy éhes, de nem adtam neki, és rákényszerült a szopizásra. Lehet, hogy sokan szemétnek tartanak, de kb. 3 nap alatt minden visszaállt a régibe, most 10 hónapos, soha nem volt cumisüvege, most már pohárból iszik (itatom). Egy próbát megér, ha bírja a szíved.

2014. jan. 16. 17:48
 3/6 A kérdező kommentje:

A tanácsadó sajnos elég sok pénz, perpill nem nagyon van rá keret.:(

2.: hány percet/órát sírt a kisbabád, mielőtt hajlandó volt szopizni?

2014. jan. 16. 19:46
 4/6 anonim ***** válasza:
10-15 percet, és közben is sokszor felsírt, de ráállt, és teleszopizta magát. Sajnos sok kisbaba jobban szereti a cumisüveget, mert nem kell dolgozni érte.
2014. jan. 16. 20:27
 5/6 A kérdező kommentje:
Azta... Nekem 20 perc után is ugyanazt csinálta...:(:( nagyon szerencsétlennek érzem magam...
2014. jan. 16. 22:32
 6/6 xStefix ***** válasza:

Telefonon is keresheted őket, csak próbálkozni kell, mert a többségük elég elfoglalt!

Addig is itt találsz segítséget: (de az első valóban az lenne, hogy el tudod rakni az üveget, mert enélkül nehéz lesz...)

[link]

[link]

Itt pedig egy hasznos írás a Szoptanít (SNS) használatáról, ha esetleg szükség lenne rá - de ebben a tanácsadó tudna neked segíteni:

[link]

2014. jan. 17. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!